.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday 20 June 2014

Κάθαρσις!

Η κάθαρσις του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού ξεκίνησε!
Από εμένα φυσικά!!!

Ενώ ο Περρωτής* μου έδωσε να συμπληρώσω την αίτηση συμμετοχής στο Ham-οπάζαρο, ο Βανικιώτης* την πέρασε στον Υπολογιστή και η Δαρκαδάκη* εκτύπωσε την απόδειξη για να την ανταλλάξει με τα 50 μου Ευρώ, οι ίδιοι, σε λιγότερο από 10 λεπτά συνήλθαν σε ολομέλεια του ΔΣ και είχαν αποφάσισαν την αποπομπή μου από το Ham-οπάζαρο όχι μόνο σαν εκθέτη αλλά και ως απλό επισκέπτη.
Δεν τους πείραξε η παράνομη αλλαγή συχνότητας του ψηφιακού επαναληπτική του Αετού από τον Δαρκαδάκη* το 1995(γιατί ζάλιζα τις πόρτες του SV8RV).
Δεν τους πειράζει που ο προτρέπων του σεβασμού του band plan, Σταματόπουλος* την Κυριακή το πρωί, κάνει ηθελημένες παρεμβολές το ίδιο απόγευμα στην συχνότητα του 14.285MHz.
Δεν τους πειράζει η “προπονητική ομάδα” του Δέδε* όταν ηθελημένα και εν γνώση των παρεμβάλουν τους SOTA ή όποιον άλλο ραδιοερασιτεχνικό σταθμό κάνει το λάθος να τους εμποδίσει στην “προπόνησή” τους.
Δεν σας πειράζει ο Κρομμύδας* ο οποίος όταν δεν συν-παρεμβάλει με τον Δέδε*, με απειλεί από τον αέρα ότι θα έρθει στο Ham-οπάζαρο να “μου τα πει ένα χεράκι”.
Δεν τους πειράζουν όλοι αυτοί οι οποίοι ασελγούν επάνω στο ηδυπάρεργο του Ραδιοερασιτεχνισμού αλλ' αντιθέτως τους κάνουν σαλόνι, ως παράδειγμα προς μίμηση, στο περιοδικό SVνέα.
Δεν τους πείραζε η ζεύξη(link) της νέας κι επίσημης σελίδας της ΕΕΡ με εξωραδιοερασιτεχνικό χώρο(site) κακοσχεδιασμένων, πειρατικών ως επί το πλείστον, πομπών, δεκτών κι ενισχυτών.
Δεν τους πειράζει η κατάφωρη και παράνομη ίσως παραβίαση του καταστατικού της ΕΕΡ το οποίο αναφέρει ρητά ότι δια την ψηφοφορία και στην γενική συνέλευση είναι απαραίτητη η επίδειξη πρόσφατης ταυτότητας ραδιοερασιτέχνη, ο Δέδες* έδειχνε την ραδιοερασιτεχνική του ταυτότητα την στιγμή που ο ίδιος ο Δαρκαδάκης* μέσα από το editorial των Svνέων παραδεχόταν ότι του είχε αφαιρεθεί!
Δεν τους πειράζουν τα τραγούδια στο 7.185MHz και 7.195MHz.
Δεν τους πειράζουν οι επαφές των Σχολείων με τον Διαστημικό Σταθμό να γίνονται μέσω Ιταλίας και ως άλλοι κοινοί ραδιομαλαγάνες να εξαπατούν τους μικρούς μαθητές, τους Δασκάλους των και όποιον άλλον.
Δεν τους πειράζει που έγιναν γι' αυτές τις ραδιομαλαγανιές ρεζίλια των σκυλιών στα ιστολόγια και στα φόρα.
Δεν τους πειράζει που στην υπόθεση του Γερμανού ραδιοερασιτέχνη στην Κω, ο οποίος κατηγορείτο ως κατάσκοπος, ο Δαρκαδάκης* έστελνε δεξιά κι αριστερά το ίδιο κείμενο συμπαράστασης όπου ως πρόεδρος της Ε.Ε.Ρ. ζητούσε την ποινική δίωξη του Αστυνομικού αλλά και με θράσος χιλίων πιθήκων την δίωξη του ίδιου του Εισαγγελέα ως υπεύθυνων για την σύλληψη και ταλαιπωρία του Γερμανού.
ΟΧΙ!
Αυτά και άλλα τόσα δεν τους ενοχλούν.
Τους ενοχλούν οι αποκαλύψεις μου και οι ροχάλες στα μούτρα του γνωστού και μη εξαιρετέου Ορφανού*μαζί και των σούργελων του SY1P.

Λοιπόν επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάτι για να ντρέπομαι, θα έρθω αύριο ως επισκέπτης στο παζάρι και για να πάρω στο χέρι τα λεφτά μου. Στο χέρι τα δεχτήκατε με χαμόγελο, στο χέρι θα μου τα δώσετε. Το χαμόγελο, αυτήν την φορά, είναι προαιρετικό!
Όταν γράφετε, και τονίζετε, ελεύθερη είσοδος στην αφίσα σας, εγώ το εκλαμβάνω ως προσωπική πρόσκληση. 'Άλλως, του χρόνου πιά, να γράψετε ελεύθερη είσοδος για ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ SV3AUW κι εγώ δεν θα περάσω ούτε απ' έξω.

Για τους όποιους ενδιαφερόμενους, συνεχίζουν να ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ το MFJ 989C στην συζητήσιμη τιμή των 299.99 Ευρώ, τρία FT-290R κι ένα FT-290Rii 160 Ευρώ έκαστο. Βρείτε με και θα τα βρούμε...


(*θεωρώ το ραδιοερασιτεχνικό χαρακτηριστικό, τίτλο τιμής, για να τον αποδώσω στους προαναφερθέντες)

12 comments:

  1. Αμ δεν καθόσουν κι εσύ στ' αυγά σου...
    Μία με την καταγγελία του ΑΜΑ, μία το επεισόδιο με τον CDY στα γραφεία της ΕΕΡ , μία το επεισόδιο με τον ψηλό και η συνεχόμενα προκλητική συμπεριφορά σου απέναντι σε όλους και σε όλα, να τώρα τα αποτελέσματα...

    Σου το 'χω ξαναπεί, είσαι καλός τεχνικός και δάσκαλος, σε πολλά έχεις δίκιο, αλλά η άσχημη συμπεριφορά και οι τρόποι σου σε βγάζουν μονίμως φταίχτη και χάνεις το όποιο δίκιο έχεις...
    Κάτσε φρόνιμα και κοίταξε να ασχοληθείς με αυτό που είσαι πραγματικά καλός, τον ραδιοερασιτεχνισμό...
    Και όλα θα φτιάξουν...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο, σε γενικές γραμμές!
      Θα σου παραθέσω όμως μια πρόταση η οποία αποδίδεται στον Άγγλο Φιλόσοφο Endmund Burke (12 Ιανουαρίου 1729 - 9 Ιουλίου 1797) "...All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing..."
      "...Το μόνο απαραίτητο για την επικράτηση του Κακού, είναι η αδράνεια των καλών ανθρώπων..."
      Καλός άνθρωπος μπορεί να μην είμαι αλλά, σίγουρα δεν μένω αδρανής.
      Τραγικό αλλά αληθινό είναι το γεγονός του ότι η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, ούτε Ενωτική είναι ούτε προάγει τον Ραδιοερασιτεχνισμό, δυσφημεί δε τον Ελληνισμό με αυτόν τον τρόπο.

      Delete
  2. Μπορεί να είναι ότι περιγράφεις ο Περρέας, αλλά ΓΛΥΦΤΗΣ δεν είναι...σαν κάτι άλλους!. Θαυμάζω τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ένωσης, στις 4/6 ο Τάκης είναι ένας αξιόλογος συνάδελφος που σκάει το 50άρικο και έχει δικαίωμα πρόσβασης στον χώρο, και στις 16/4 δλδ διάστημα ούτε 2 εβδομάδων πρόλαβε να γίνει καταγγελία είς βάρος του, να μελετηθεί από το ΔΣ και να βγει απόφαση!!
    Αυτό θα πει δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, σε άλλα θέματα κάνουν 2 χρόνια να απαντήσουν....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μιχάλη, για να σε προλάβω, μην γίνεσαι άδικος με τον ανώνυμο.
      Και μην αδικείς επίσης την ΕΕΡ λέγοντας ότι τους χρειάστηκε διάστημα δύο εβδομάδων για να βγάλουν απόφαση. Τους πήρε τόσο μου χρειάστηκε για να εξηγήσω σ' έναν Bravo κάτι συνάδελφο, την διαφορά των Voltage Balun με τα Current Balun!
      10 λεπτά το πολύ!

      Delete
  3. Τάκη, ενώ στο κάτω μέρος του ιστολογίου σου γράφεις "...Δεν ζητώ από κανένα να τις ενστερνιστεί, παρά μόνο, να σεβαστή το γεγονός του ότι εδώ είναι φιλοξενούμενος και οφείλει να συμπεριφερθεί ούτως!" και στο τέλος ..."Υβρίστε ή προσβάλλετε εμένα ή άλλον συνάδελφο και η Ip σας, θα πάει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στον Εισαγγελέα!" και σου κακοφαίνεται και ζητάς και τα ρέστα από πάνω, επειδή δεν σε άφησαν να συμμετάσχεις στο Hamfest, εσύ που δεν σεβάστηκες χώρο στον οποίο ήσουν φιλοξενούμενος (της ΕΕΡ) και φέρθηκες επειικώς απαράδεκτα στον SV1CDY (δεν με αφορά ο λόγος της διαφωνίας σου) Εχεις πολύ θράσος !!!
    Σωτήρης SV1BDO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωτήρη, μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις την ανάρτηση από την αρχή και προσεκτικά.
      Δεν μου "κακοφάνηκε" η άρνηση συμμετοχής μου στο ham-οπάζαρο αλλά στηλιτεύω δηκτικά την "συνεδρίαση του ΔΣ".
      Χωρίς πρακτικά, χωρίς πρόσκληση σε συμβούλιο, με τα τρία μέλη του ΔΣ να είναι με το χαμόγελο στα χείλη, τα υπόλοιπα τρία, ο Κουγιουμτζόγλου ο Τράϊκος και Δαρκαδάκης, μέσα σε 10 λεπτά συνεδρίασαν,αποφάσισαν και διάταξαν την αποπομπή μου από το παζάρι.
      Το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δεν έχει πέραση σε 'μένα και αυτό θα το διαπιστώσουν σύντομα όλοι οι εμπλεκόμενοι!
      Εσύ έγραψες την γνώμη σου, καταγράφηκε στο ιστολόγιο, καλό δρόμο τώρα και καλά DX!

      Delete
    2. Όλες οι πράξεις έχουν τις συνέπειές τους, αλλά η δράση φέρνει αντίδραση...
      Στην περίπτωση του ΑΜΑ είχες δίκιο (αν και προσωπικά ως παλαιός ραδιοπειρατής διαφωνώ με την λογική κάθε είδους καταγγελίας) αλλά - εν πάση περιπτώσει - κινήθηκες νόμιμα...
      Στην περίπτωση του CDY όμως...?
      Ήταν ανάγκη να συμπεριφερθείς με αυτόν τον τρόπο, μέσα σε ξένο χώρο από την στιγμή μάλιστα που ξέρεις ότι "στην φυλάνε"...?

      Εν κατακλείδι το κακό (έτσι τουλάχιστον όπως το εννοείς εσύ) δεν καταπολεμείται με βία αλλά με συζήτηση και λογικά επιχειρήματα και μην ανησυχείς, οι απανταχού ραδιοερασιτέχνες δεν είναι ηλίθιοι, καταλαβαίνουν ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο...
      Φτάνει το δίκιο να μην χάνεται από αψυχολόγητες ενέργειες βίας, γιατί μετά οι ρόλοι (και οι όροι) αντιστρέφονται...

      Χαλαρώστε κι όλα θα φτιάξουν...

      Delete
    3. Σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο και θέτεις το θέμα σε λογική βάση.
      Προσπάθησε όμως να επιχειρηματολογίσεις μέ έναν του τύπου CDY, με τον οποίο ενώ δεν έχετε ανταλλάξει ούτε μία κουβέντα, ξαφνικά περνάει "ανώνυμα" δήθεν σχόλια τα οποία σε αποκαλούν "λούμπεν λούγκρα". Θα χαρώ να παρακολουθήσω τον Καφκικό σας διάλογο!

      Delete
    4. Η "συζήτηση" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο χώρο εκτός ΕΕΡ και τότε δεν θα μπορούσε να σου πει κανείς κουβέντα...
      Απλά έχεις το κακό να παρασύρεσαι από τον απότομο χαρακτήρα σου και να δίνεις χώρο στις πράξεις (βίας), ενώ θα έπρεπε να επικεντρωθείς στα λογικά επιχειρήματα και να επιμείνεις μέχρι αηδίας μέχρι να δικαιωθείς (εφόσον έχεις φυσικά δίκιο)...

      Θυμάμαι παλαιότερα την περίπτωση SY1P...
      Εγώ προσωπικά δεν πολυκατάλαβα ποιός είχε δίκιο και ποιός άδικο, αλλά μου έμεινε η αίσθηση ότι ο CDY με την απάντηση του σε "τάπωσε" (και στο λέω χωρίς ίχνος εμπάθειας)...
      Κι εσύ αντί να προχωρήσεις σε διάλογο με αποδείξεις (αν είχες φυσικά) άρχισες να τον απειλείς ότι θα τους... κι αυτόν και την παρέα του και να τον/τους βρίζεις...
      Και από κουβέντα σε κουβέντα, φτάσαμε στις ροχάλες και στις αποπομπές από την Ένωση...
      Ποιός βγήκε χαμένος...?
      Κάτσε και ζύγισέ τα γιατί νομίζω ότι ήλθε η ώρα να αλλάξεις "γραμμή πλεύσεως" και να αρχίσεις να προσφέρεις τις γνώσεις σου και σε εμάς τους υπόλοιπους, από πιο επίσημο "βήμα"...

      Τελικά με την fritzel τι έγινε, θα μας πεις...?
      Ο Χορστ πάντως δεν ήλθε στο χαμφεστ...!!!

      Delete
    5. Το SY1P τι?
      Ξεκάθαρος και καραμπινάτος διορισμός από την Ένωση ήταν.
      Έχουμε ανταλλάξει λόγια, ροχάλες και μπουνιές αλλά το logbook του SY1P φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό. Το Foreign Office ανοίγει τα αρχεία του μετά πάροδο 30 ετών. Το συγκεκριμένο log του SY1P δεν θα ανοίξει ποτέ.
      Σκέψου ότι οι "πρωταγωνιστές" του δεν είχαν τα κότσια να δείξουν τα μούτρα τους και να βραβευτούν ενώπιον όλων των μελών στην κοπή της πίτας.
      Θα έπρεπε να είμαι νεκρός για να μην πάω στην βράβευσή μου από την Ένωσή μου! Έτσι δεν είναι?!
      Εκτός κι αν ήμουν διορισμένος!!!

      Για την Fritzel το γράφω το κομμάτι.
      Όχι, ο Χορστ δεν εμφανίστηκε στο χάμφεστ!

      Delete
    6. Αν το logbook του SY1P φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και έχεις σοβαρές αποδείξεις ότι υπήρξε "διορισμός" ή παρατυπία, μπορείς να απαιτήσεις με μια επιστολή σου στην ΕΕΡ να το ανοίξει, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία...
      Κι αν παρόλα αυτά εκείνη αρνηθεί, μπορείς νομίζω να προσβάλεις την εγκυρότητα του διαγωνισμού με μια επιστολή στη IARU (παραθέτοντας πάλι ότι στοιχείο έχεις)...
      Το να προβάλεις όμως ως αποδεικτικό στοιχείο της μη εγκυρότητας του διαγωνισμού το γεγονός ότι δεν πήγαν οι συμμετέχοντες στην βράβευσή τους, νομίζω ότι είναι λίγο φαιδρό και άτοπο...

      Ατόπημα ήταν επίσης και η απαίτηση εκ μέρους της ΕΕΡ να κατεβάσει το λινκ προς την σελίδα με τα "πειρατικά" σχηματικά διαγράμματα όπου απειλούσες κιόλας να γνωστοποιήσεις το γεγονός στη IARU (και σε κράτησε εκείνος ο φίλος σου από την SARC) από την στιγμή που η Ελληνική νομοθεσία δεν απαγορεύει πλέον την δημοσίευση τέτοιου τύπου διαγραμμάτων (τα οποία μάλιστα είχε δημοσιεύσει παλαιότερα κι ο Τράπαλης) ούτε καν την κατασκευή τους, παρά μόνο την (παράνομη) χρήση τους...
      Στα είχα γράψει και τότε και μου αντέτεινες ως επιχείρημα τον πειρατικό σταθμό TV επί διπόλου και το βαθύ λαρύγγι της Λίντας Λάβλεις...

      Όπως καταλαβαίνεις με αυτά και με αυτά έγινες αντιπαθής στην ΕΕΡ και στην είχαν "φυλαγμένη" ειδικά μετά τις ροχάλες και τις μπουνιές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την ιδιότητα και το χόμπι του ραδιοερασιτέχνη...

      Delete
  4. Τι έγινε που μου την είχε φυλαγμένη η ΕΕΡ ή ο Δαρκαδάκης επί το ορθότερον?
    Δεν πήγα σαν εκθέτης αλλά σαν επισκέπτης και πέρασα από το ταμείο και πήρα στο χέρι τα χρήματά μου!
    Το μοναστήρι να' ναι καλά και η Ελλάδα έχει πολλά παζάρια!

    Από εκεί και μετά, έχουμε ανοίξει έναν διάλογο όπου εγώ απαντώ σ' έναν που δεν γνωρίζω. Συστήσου κατά το πρέπον και θα συνεχίσουμε.

    ReplyDelete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!