.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday 13 August 2010

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Διαβούλευση




Από μια πρώτη ανάγνωση-ανάλυση των προτάσεων στο http://www.opengov.gr/yme/?p=348 διαπιστώνω ότι, οτιδήποτε έχει να κάνει με αμιγώς ραδιοερασιτεχνικά θέματα, επικροτείται ( thumps up)!
Ό,τι έχει να κάνει με την ισχύ των SW στα Βραχέα και ό,τι βάζει φραγή στην «παρανομία» δέχεται αρνητική  κριτική (thumps down)!
Η διαφορά των 10Watts από τα 100Watts είναι μόνο 10db τα οποία με την σειρά τους είναι κάτι λιγότερο από 2 S-units στην ένδειξη ενός σωστά βαθμονομημένου οργάνου!
Τα 6db ή 1S-unit, τα κερδίζετε με τα να σηκώσετε την κεραία σας των 20m από τα 3 μέτρα, στα 9 μέτρα πάνω από το έδαφος!
Χαλαρώστε και κάντε σοβαρές προτάσεις.
Ίσως τελικά, κάτι να καταφέρουμε για το καλό του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού!

Ενημέρωση 07-12-2015
 Έτσι έγινε τελικά όπως γίνεται σε όλες τις εισαγωγικές κατηγορίες σε όλο τον κόσμο. Ελαφρά λιγότερες μπάντες και μειωμένη(?) ισχύ. Αν τα είχατε δεχτεί αυτά ως δεδομένο εξυπνοπούλια μου, αντί να βάζατε αρνητικές ψήφους, ίσως και να κάνατε κάποια πρόταση της προκοπής γιά όλα όσα προβλήματα έχει το χόμπυ μας!


46 comments:

  1. Αυτο ειναι κατι που αναμενωταν χρονια τωρα να γινει και στην Ελλαδα καθως αποτελει πραγματοποιηση της εναρμονισης του Ελληνικου νομου με αλλες χωρες Ευρωπαικες και οχι μονο!
    Αυτο ειναι κατι το οποιο ανεμεναν και πολοι SW για να εχουν προσβαση εκπομπης σε Ραδιοερασιτεχνικες συχνοτητες κατω των 144MHZ.
    Αναμενωμενο λοιπον καλως να ελθει και ας μας αργησε.
    Αργησε γιατι αντιστεκωνταν καποιοι Καρεκλοκενταυροι που το κραταγανε για να εχουν καποια προσωπικα οικονομικα μικροσυμφερωντα.
    Αναμενωμενο γιατι η φορά της εξελιξης ειναι παντα εμπρος και ποτε προς τα πισω.
    Καλο το Ιστορικο CW Εξυπηρετησε τοσα και τοσα χρονια την Ανθρωποτητα στις τηλεπικοινωνιακες της αναγκες και σωθηκαν πολες ανθρωπικες ζωες χαρις σε αυτο, ομως κατοπιν και αλλοι μεγαλοι εφευερετες μετα τον Μορς εμπνευστηκαν και αλλους τροπους μεταδοσης πληροφοριων οπως AUDIO Τηλεορασης και σημερα που εχουμαι φτασει στην ψηφιακη εποχη με τα τοσα πλεονεκτηματα του δεν επιτρεπεται το Μορς να αποτελει τροχοπεδη στην εξελιξη αποκλειωντας αξιολογους Ανθρωπους απο το δικαιωμα να πειραματιστουν και να συμβαλουν ισως και αυτοι σε μια περαιτερω εξελιξη!
    Οσο για την αναλογια Watt - db Aπο τα 10W στα 100W ειναι οντως 10db αλλα διαφωνω οτι απο τις 7 στις 8 μοναδες ειναι 6db αν δεν κανω λαθος ειναι 3db
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  2. Οχι, Αντώνη, 6 db ειναι το κάθε σκαλοπάτι μέχρι τα 9.

    Εγω αυτό που διαπιστώνω ειναι οτι δυστυχώς, δεν ξέρουμε να χειριζόμαστε τους νόμους αρκετά, οι ραδιοερασιτέχνες, ώστε να καταφέρουμε να ζητήσουμε την αλλαγή ενός νόμου συνδυασμένα και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

    Η διαβούλευση καλείται να πληρωθεί από "βουλευτές". Αυτό σημαίνει οτι πριν ψηφίσετε "ναι" ή "όχι" σε ένα κάποιο σχόλιο, θα πρέπει να έχετε σαφή εικόνα

    >του σε ΤΙ αναφέρεται το σχόλιο


    >του ΤΙ διακυβευεται απο την ενεργοποίηση των προτεινόμενων

    >του αν το σχόλιο μεριμνεί για τις ανάγκες ολόκληρου του χώρου και όχι μόνο για τις δικές μας

    >του αν η οχλοβοή αξιώνει ή απαξιώνει την διαβούλευση.

    Αν πέσουμε όλοι απο πάνω χωρίς ώριμη σκέψη και ζητάμε ελεύθερη ασυδοσία, θα απαξιώσουμε την διαβούλευση δίνοντας το ελεύθερο στο υπουργείο να πράξει κατά βουληση.

    Σε νόμους οπου δεν υπάρχει επιβάρυνση του προϋπολογισμού, και που κανονιζουν ρυθμιστικό πλαίσιο οπως ο δικός μας, οι ανάγκες των πολιτών στους οποιους αναφέρεται ο νόμος λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψη, φτάνει να μην χαθουν οι ουσιώδεις απόψεις στην οχλοβοή.


    Τακτικές του στύλ "ο Χ μας την είπε, ας καταψηφίσουμε ολα οσα λέει" δεν εχουν θέση στην διαβούλευση.....

    ReplyDelete
  3. Τιραμόλα είναι 6db ανά μονάδα βάση του πρότυπου το οποίο βέβαια δεν τηρείται αφού οι Ιάπωνες κάνουν τα πάντα για να έχουν τους ραδιοκαταναλωτές ευτυχισμένους!
    Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.astrosurf.com/luxorion/qsl-db-power-units.htm για περισσότερες πληροφορίες!
    Είμαι περίεργος πάντως να μου εξηγήσεις ΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ τι ακριβώς εννοείς λέγοντας! "...Αργησε γιατι αντιστεκωνταν καποιοι Καρεκλοκενταυροι που το κραταγανε για να εχουν καποια προσωπικα οικονομικα μικροσυμφερωντα...".
    Όσο για τους "πειραματισμούς", το ...παραμύθι είναι πιό παλιό κι απ' την Ακρόπολη!
    Όποιος πραγματικά θέλει να πειραματιστεί, το μόνο που ΔΕΝ τον εμποδίζει είναι η ισχύς και ο τύπος της Άδειας!
    Παράδειγμα προς αποφυγή οι γνωστές ραδιοερασιτεχνικές διαμορφώσεις στα λημέρια σου και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ, οι "νεοφερμένοι μικροί" που έχουν βάλει το SW με την αξία τους μέσα στον Παγκόσμιο Ραδιοερασιτεχνικό Χώρο!

    ReplyDelete
  4. Γιάννη θα δω τι μπορώ να σου βρω και θα τα πούμε.

    ReplyDelete
  5. A power ratio : dB = 10 Log P2/P1

    A voltage ratio : dB = 20 Log V2/V1
    Τακη οι μετρησεις των S-meter οργανων εχουβ αμεση σχεση με την ταση που φτανει στην κεραια και υπολογιζεται απο την σχεση
    A voltage ratio : dB = 20 Log V2/V1
    απο την οποια πρκυπτει οαυτο που υποστηριζεις δηλαδη οτι καθε μοναδα ειναι 6db.
    Η διαφορα μας ειναι οτι στην προκειμενη περιπτωση μας ενδιαφερει ποσα Watt παραπανω να βαλουμαι για να ανεβει μια μοναδα?
    και αυτο φιλε μου προκυπτει απο την σχεση:
    A power ratio : dB = 10 Log P2/P1
    απο την οποια προκυπτει οτι μια μοναδα ειναι 3db
    Oσο για τους καρεκλπκενταυρους που αντιστεκωντουσαν για να δινουν αδειες με τον τροπο που ολοι γνωριζουμαι στρουθοκαμηλιζωντας αστο γιατι ποναει!
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  6. Επιστρέφω Δευτέρα!

    ReplyDelete
  7. Η καθυστέρηση στην εναρμονιση δεν προεκυψε μονο απο τους γνωστους εισπρακτορες των €1500. Οφειλεται κυριως στην γνωστή αδρανεια των δημ. υπηρεσιων ισως και στις αρνητικες εισηγησεις καποιων του χωρου (ως προς το φιλτρο/μορς κλπ).
    Σημερα σε γενικες γραμμες η προτεινομενη διαβουλευση με ικανοποιει (ισως ο γνωστος δεινοσαυρος -δεν ανηκει στο ΔΣ της ενωσης το οποιο προς τιμη του μαλλον συμφωνει σε πολλα αρθρα - επενεβηκε παλι στις υποζωνες του cw και απεκλεισε τους sw).
    Μια πραγματικη παραδοξοτητα όπως ισως ειχε ονομασει 50μεγακυκλους HF

    ReplyDelete
  8. Υπάρχουν και net cafe όμως!

    Διαβάζω ...What represents 1 S-point in dB ? Each S-point corresponds to a current or voltage ratio of 2 and a power ratio of 4. 1 S-point or S-unit represents thus a power ratio of  6 dB (and rather 4 dB in average in some Japanese RTX in the lower part of the meter)....και δεν μεταφράζω!!!

    ReplyDelete
  9. Ανώνυμε @ 18 Αυγούστου 2010 11:04 π.μ.

    Τον "αποκλεισμό" των SW από τις υποζώνες του CW δεν μπορώ να τον καταλάβω ούτε εγώ.
    Γιατί να εμποδίζει τον SW ή αλοιώς νέο ραδιοερασιτέχνη, να μαθαίνει το χειριστήριο ακούγοντας και κατόπιν χειρίζοντας?
    Η εξέταση στον Κώδικα θα πιστοποιήση την ικανότητά του ή ενδεχομένως κάποια QSO που θα έχει κάνει πριν από αυτή?!
    Καλύτερα να χειρίζεις ασυνάρτητα από το να μιλάς ασυνάρτητα!
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα!!!

    Για τα άλλα, στείλε προσωπικό e-mail για να επεκταθούμε επί του θέματος.
    Την γνώμη μου για την Διαβούλευση ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ θα την δημοσιεύσω μετά το τέλος της.

    ReplyDelete
  10. Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν κατανοηται για πιο λογο οι SW δεν επιτρεπεται να εκπεμπουν στις υποζωνες που προοριζωνται συμφωνα με το Bad-Plan για CW συμφωνα με τον υπο διαβουλευση νεο Νομο?
    Ειναι λογικο οτι δεν επιτρεπεται ενας SW να εκπεμπει στις υποζωνες που αυμφωνα με το Bad-plan προοριζεται για να εκπεμπουν με CW.
    Ειναι αυτονοητο για τον απλουστατο λογο οτι οι SW δεν ξερουν CW !
    Αυτονοητο ειναι οτι οποιος δεν ξερει CW εαν εκπεμψει μεσα στις υποζωνες που ειναι για CW δεν θα μπορει να επικοινωνησει με Μορς αρα αναγκαστικα θα χρησιμοποιησει αλλο Mode οποτε η εκπομπη του θα παρενοχλησει οποιον θελει να χρησιμοποιησει Μορς.
    Οποτε καλως δεν επιτρεπεται να εκπεμψει ενας που δεν ξερει Μορς σε αυτες τις υποζωνες λογικο ειναι.
    Εκεινο που δεν ηταν λογικο απο τον προηγουμενο Νομο που ισχυει ακομα μεχρι να ψηφιστει απο την Ελληνικη Βουλη ο υπο διαβουλευση νεος Νομος
    ειναι ο Απολυτος αποκλεισμος Των SW απο ολες τις Ραδιοερασιτεχνικες συχνοτητες κατω των 144MHZ ενω παραλληλα τους επιτρεπει να εκπεμπουν σε ολλες τις συχνοτητες πανω απο τους 144MHZ συμπεριλανβανωμενων και των συχνοτητων που ειναι αποκλειστικα για δορυφορικη εοικοινωνια!!! δηλαδη εκει οπου απαιτειται να εκπεμπουν με Μορς, που δεν ξερουν!
    Οποιος θελει να εξασκηθει στο ακουσμα του Μορς απο τα βραχεα ουτε ο παλιος Νομος ουτε ο Νεος Νομος Απαγορευει σε κανεναν να κανει λυψη.
    Η απαγορευση αφορα την εκπομπη.
    Και Απορω Συναδελφοι εαν αυτα τα Αυτονοητα δεν τα κατανοηται Πως θα εχεται την ικανοτητα Mεθαυριο να καταπιαστηται με σοβαρωτερα θεματα που μπορει να προκυψουν?
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  11. Αυτό το "καλύτερα να χειριζεις ασυνάρτητα παρά να μιλάς ασυνάρτητα" το έκανε πράξη με τους SW (η Technician) αν προτιμάς, η FCC στην αμερική.
    "
    -Ε, Technicians, θελετε βραχεα ρε?

    -Θέλουμε, θέλουμε!!!

    -Ωραία, πάρτε βραχέα αλλά.... μονο σε CW!!!! (HI HI.....)"

    Θέλω με αυτό να δείξω το πόσο ανάποδα και παράλογα σκεφτόμαστε, οταν λέμε να βγάλουμε τους SW απο τα μορς.

    ReplyDelete
  12. Μηπως εσυ δεν κατανοεις κατι;
    Οι sw (τουλαχιστον οσοι ξερουν μορς) ειναι ελευθεροι να το χρησιμοποιουν στις αποκλειστικες για μορς υποζωνες αλλά και σε όλες τις άλλες (πχ 144310). Επιπλεον κανουν ΕΜΕ με μορς κλπ.
    Το οτι δεν εξετασθηκαν στα μορς δεν σημαινει οτι τα αγνοουν, πολλοι απ'αυτους εχουν σημαντικες μορσικες επαφες στο ημερολογιο τους, στις επιτρεπομενες παντα υποζωνες.
    Οπως αναφερει και το προηγουμενο μηνυμα, στις Η.Π.Α. με το προηγουμενο καθεστως τους επετρεπε προσβαση στα HF μονο με μορς!
    Τωρα καποιοι που προφανως δεν θελουν αλλους στις υποζωνες των μορς, υποστηριζουνε τον παραπανω αποκλεισμο. Αυτο ειναι το σοβαροτερο λαθος της νεας προτασης και δεν εφαρμοζεται πουθενα παγκοσμια!
    Το επομενο λαθος ειναι που καποιοι θελουνε να τους περιορισουνε -αν και εχουν εξεταστει στην ολοιδια υλη- το πολυ στα 10βατ εκπομπης (προφανως για να μην ακουγονται).

    ReplyDelete
  13. Τιραμόλα παλικάρι μου, άκου να …δεις!
    Αν ξανακαλέσεις «συνάδελφους», τους Αδειούχους Ραδιοερασιτέχνες, θα σου κόψω το σχόλιο.
    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντώ στα σχόλιά σου, έστω κι αν με δυσκολεύει η ορθογραφία σου, αλλά με το όνομα «Τιραμόλα» ΔΕΝ είσαι συνάδελφος. Τουλάχιστον δικός μου!
    Επί του προκειμένου τώρα!
    Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα με την επέκταση της Αδείας των SW και στα Βραχέα. Ούτε ακόμα με την γνώση ή μη του Κώδικα.
    Το Morse ή το ξέρεις και το χειρίζεις ή δεν το ξέρεις και δεν το ακουμπάς!
    Αν πραγματικά ένας SW θέλει πραγματικά να μάθει τον Κώδικα Morse τίποτα δεν τον εμποδίζει να ακούει στις περιβόητες ΥΠΟΜΠΑΝΤΕΣ και γιατί όχι μετά από διάβασμα και εξάσκηση, να επιχειρήσει μια επαφή.
    Γιατί δηλαδή θα πρέπει να είναι τόσο απαγορευτικός ο Νόμος?
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ αλλά, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η πλειοψηφία των SW οι οποίοι κόπτονται υπέρ του Νέου Νόμου, είναι ΠΕΙΡΑΤΕΣ και θεωρούν ότι με την επέκταση της Άδειας να εκπέμπουν στα Βραχέα, θα καλύπτουν τις μεγάλες συρματοκεραίες των και τις πομπές των!
    Εγώ θα είμαι στις Ραδιοερασιτεχνικές περιοχές και θα τους περιμένω. Για να δώ πόσοι θα μου κάνουν την τιμή να μιλήσουν μαζί μου!
    Τους βλέπω να σου έρχονται ακόμα και όσοι είχαν ενδοιασμούς μέχρι τώρα!!!
    Τεμπέληδες στο ΕΕΤΤ μπορεί να υπάρχουν πολλοί! Μα...βλάκες κανένας!!!
    Αν πραγματικά θελήσουν να κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται, δεν θα φτουράνε οι δικαιολογίες των ημιμαθών αλαζόνων.
    Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι τεχνικό χόμπι και όχι «δημοκρατικό δικαίωμα» και «ελευθερία του λόγου» και όποια άλλη παρλαπίπα μπορεί να κατεβάσει ένα κενό γνώσεων και επιχειρημάτων κρανίο.
    Ο Ραδιοερασιτέχνης είναι πειραματιστής και δεν απλώνει ένα radom length wire (σύρμα τυχαίου μήκους) ΑΚΡΙΒΩΣ 35 ΜΕΤΡΑ(!!!!!) μαζί με «το κάπλερ του Στέφανου» και πλακώνεται στις ΧριστοΠαναγίες στους 6μιση!
    Έχεις ιδίαν πείρα γι αυτό που σου λέω!
    Ούτε «πειραματίζεται» με τα πριμόμπασα του μηχανήματός του!
    Ούτε ξεφορτώνει αμμοχάλικο στα γρήγορα για να πάει στο κο…μπαρο του Μήτσου στην συνέχεια, ανακοινώνοντάς το σε Πανελλήνια εμβέλεια!
    Όταν με το καλό θα τελειώσει η Διαβούλευση θα το σχολιάσω ολοκληρωμένα.
    Τώρα ξεκίνησε ο κάθε πικραμένος να γράφει τον πόνο του και να δείχνει την ασχετοσύνη του.
    Όπως είπε Και ο Γιάννης ο SV9OFO πιο πάνω, "από το να μιλάς ασυνάρτητα, καλύτερα να χειρίζεις ασυνάρτητα!!!"

    ReplyDelete
  14. "...Το επομενο λαθος ειναι που καποιοι θελουνε να τους περιορισουνε -αν και εχουν εξεταστει στην ολοιδια υλη- το πολυ στα 10βατ εκπομπης (προφανως για να μην ακουγονται)...."

    Ανώνυμε @ 21 Αυγούστου 2010 9:29 μ.μ.
    Οι «κάποιοι» είμαι εγώ κι εσύ δεν έχεις τα cojones να με κατονομάσεις!
    Είμαι «λάθος»?
    Δώσε μου το «σωστό»!
    Επειδή μικρό, ανόητο και αλαζονικό παιδάκι, δείχνεις να μην έχει άλλη εμπειρία στην εκπομπή πλην του «Πανελλαδικού» και ίσως και στους 6μιση, απάντησέ μου στην ερώτηση.
    Με 300 MW (τα οποία είναι 300.00KW για να μην σε δυσκολεύω με τα Μαθηματικά) στο ελάχιστο του Ηλιακού Κύκλου στους 28MHz, πόσο μακριά μπορεί να ακουστείς?
    Μπορεί το Κύμα Επιφανείας (ξέρεις τι είναι αυτό?) να ανάψει και να θέσει σε λειτουργία κάθε ηλεκτρονική συσκευή στην πόλη σου, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤEIΣ.
    Μεγάλοι επιστήμονες και ραδιοερασιτέχνες, όπως ο μακαρίτης ο Doug DeMaw W1FB με τις κατασκευές του και το περιζήτητο βιβλίο του "W1FB's Design Notebook" ή ο Roy Lewallen W7EL ο οποίος έχει γράψει το EZNEC Antenna Software by W7EL, ενώ έχουν και τα χρήματα και τις γνώσεις για να εκπέμψουν με τεράστιες ισχύες και παρ’ όλα αυτά πέρασαν και περνούν την ζωή των με το σχεδιάζουν και να εκπέμπουν με λιγότερα από 10Watt, κάτι παραπάνω ξέρουν από SW οι οποίοι μπορεί και να έχουν αγοράσει το πτυχίο των!
    Στην ίδια ύλη μπορεί και να εξεταστήκαμε.
    Την πείρα και την γνώση μου όμως, έχεις να φας πολλά καρβέλια για να την φτάσεις, αν ποτέ το καταφέρεις με την αλαζονεία και τον ξερολισμό σου!

    ReplyDelete
  15. τακη γινεσαι λιγο υπερβολικος με τα σχολια σου. τα βαζεις με εμας ενω ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ καλα οτι αλλοι κανουν τις πομπες - εκπομπες.
    και εξηγουμε:
    1) η αδεια SW αρκει για να δικαιολογησει καποιος τις συρματινες κεραιες ως ραδιοακροατης. αν εκπεμπει εκτος μπαντας ειτε ειναι SW ειτε ειναι SV ισχυουν τα ιδια ακριβως πραγματα εφοσον τον τσακωσει η ΕΕΤΤ αρα το σχολιο σου οτι οι SW θελουν τα HF για να δικαιολογησουν τις συρματινες κεραιες με το καπλερ του Στεφανου ειναι λιγο υποκριτικο η εστω "κρυβομαι πισω απο το δακτυλο μου. στρουθοκαμηλιζοντας¨" Εφοσον πιαστει καποιος τοτε ειναι υπολογος των πραξεων του.

    2) υπαρχουν δεκαδες SV που παρανομουν εκτος μπαντας ξερω και ξερεις ονοματα. δεν τα αναφερω εδω ρουφιανοι δεν ειμαστε. συνεπως τι να λεμε...

    3) υπαρχουν δεκαδες SV που ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΝ στις εντος μπαντας υποζωνες (πχ 14285 και SSTV) ΛΕω μηπως θα επρεπε να επανεξεταστουν ολες οι αδειες ?? να ξαναδωσετε και εσεις μορς με αδιαβλητες εξετασεις για να παρουν πισω και τις αδειες αυτων που δεν τις αξιζουν αφου ετσι το θετετε το θεμα... εδω δεν ειδα κανεναν παλιο να λεει κατι....

    4) υπαρχουν δεκαδες SV που δεν ξερουν CW Το υπολοιπο σχολιο ομοιως με παραπανω... εκει δεν κοπτεστε να τους παρουν πισω τις αδεις....

    5) το τι γινεται εκτος μπαντας ειναι κατι που προσωπικα δεν με ενδιαφερει. ΜΕ ΕΝΔΘΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ

    6) επειδη δεν εχει μεγαλη σημασια να βγεις με 10w η 100w τοτε γιατι σας εχει πιασει τετοια πρεμουρα... αφηστε μας εστω μονο την ισχυ των μηχανηματων χωρις λινεαρ.

    7)Οι κακοι SW να ξερεις διορθωνονται πιο ευκολα απο τους κακους SV γιατι πολυ απλα δεν εχουν την αλλαζονια των δευτερων. το εχω δει το εχω ζησει και κατ ιδιαν στον καφε μπορω να σου δωσω πολλααααααααααα παραδειγματα.

    ΥΓ επιτελους παψτε να μας βλεπετε οπως σας εβλεπαν εσας οι λιγοι διψηφιοι πριν 30 χρονια... ειναι ντροπη τακη. Υπαρχουν πολυ αξιολογοι Sw που θα τιμησουν τη χωρα. Οι υπολοιποι θα πανε να βρουν τον Μακη στα 80 μετρα να δοκιμαζουν μικροφωνα. Δεν θα διαφερουν σε τιποτα ομως απο μια κατασταση που ΗΔΗ υπαρχει. Αφηστε τους υπολοιπους ομως να κανουν το Ηobby τους και μην τους βλεπετε σαν εναν νεο ανταγωνισμο. Αφηστε τους να μαθουν απτη δικια σας πειρα.

    ΥΓ2 προσωπικα για τα HF καρφι δε μου καιγεται και το ξερεις. Αλλα ν,α μια 5αρα θελω να τη φτιαξω για τα 6μ και αλλη μια για τυα 4μ. Γιατι μου το στερειτε ενω ειναι VHF?
    73 Sw1jgw - δημητρης που ηπιαμε καφε στα ιλισσια ενα πρωι και εμαθα αρκετα απο σενα με ολο τον σεβασμο.

    ReplyDelete
  16. Δημήτρη καλημέρα!
    Το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν έχω πρόβλημα με τους SW σε σύγκριση με τους SV.
    Αντιθέτως μάλιστα έχοντας εσένα και τον Κώστα και τα άλλα παιδιά που έχω γνωρίσει και συνομιλήσει!
    Απερίφραστα λέω ότι είσαστε λαμπρά δείγματα αυτού που εκλείπει από τον Ραδιοερασιτεχνισμό σήμερα!
    Αναφερόμουν γενικά αλλά στο τέλος της Διαβούλευσης θα διαβάσεις σε ποιά «μπουμπούκια» αναφερόμουν συγκεκριμένα.
    Μολονότι ξέφυγα κι εγώ στην Διαβούλευση κι έκανα ένα σχόλιο επί προσωπικού, βλέπω ότι σιγά-σιγά εξελίσσεται σε φόρουμ με χοντροειδή σχόλια και προτάσεις «ευσεβών πόθων»!
    Αν διαβάσεις την χτεσινή ανάρτηση-σχόλιο εδώ στο ιστολόγιο, θα δεις ότι απευθύνομαι στην καταπάτηση της Ιδέας του Ραδιοερασιτεχνισμού γενικά χωρίς να κάνω διάκριση σε κατηγορίες Αδειών!
    Για το θέμα της ισχύος, έκανα μία πρόταση βάσει των Βρετανικών δεδομένων!
    Υποτίθεται ότι ο νέος Ραδιοερασιτέχνης είναι «νέος» και δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία ακόμα! (λέμε τώρα)
    Αντί να υπάρξει μια θεμελιωμένη αντιπρόταση σαν την δικιά σου, έπεσαν να με φάνε με δικαιολογίες του τύπου «εμείς, κάνουμε αρεφικές κατασκευές και ξέρουμε και τον κώδικα Κιου!!!»
    Μου λες να τους δεχτώ-ούμε για να μάθουν από την δική μου-μας πείρα!
    Μα Δημήτρη μου, αυτοί στην Διαβούλευση, όχι μόνο δεν ξέρουν, όχι μόνο δεν δέχονται να μάθουν, αντίθετα βγάζουν άσχημη και ειρωνική γλώσσα από πάνω!
    Θα σου έδινα απτά παραδείγματα τώρα αλλά τα φυλάω για το τέλος της Διαβούλευσης όπου σκοπεύω να κάνω έναν δικό μου σχολιασμό εφ’ όλης της ύλης.
    Για το μαράζι σου των 6 και 4m, εγώ θυμάμαι ότι στην Φυσική μαθαίναμε για σαφή διαχωρισμό των HF από τα VHF με κατώφλι τους 30MHz.
    Αν θυμάμαι καλά μετά από 30 τόσα χρόνια (προχτές είχαμε και την συνάντηση των παλαιών συμμαθητών. Alzheimer πάρτι, τι να σου λέω), θυμάμαι λοιπόν ότι αναφερόμενο το βιβλίο στην ανάκλαση των Βραχέων κυμάτων στην Ιονόσφαιρα, έγραφε ότι τα ραδιοκύματα πάνω από τους 30MHz την διατρυπούν και διαφεύγουν στο διάστημα!
    Μάλλον άλλο βιβλίο διδάχτηκαν τα σαΐνια του ΥΜΕ ή πέρασαν με το 4 της Διαμαντοπούλου σε ΤΕΙ!!!

    Θα είμαι για έναν μήνα ακόμα Αθήνα. Κάτι ανέφερες για καφέ και καλό είναι σε ‘μένα να μην τάζεις!!!

    ReplyDelete
  17. Βεβαιως συμπεριλαμβανεσαι στους «καποιους» δεν κανω προσωπικες αναφορες τοποθετουμε γενικα. Θα ησουνα σωστος αν δεν αποφευγες να γραψεις πως στις περισσοτερες αλλες χωρες αυτοι που βγαινουν με μικροτερη ισχυ εδωσαν και λιγοτερη υλη.

    Ευχαριστω για τη διευκρινηση πως 300MW ειναι 300000KW ειμαι ηλεκτρονικος δεν χρειαζοτανε.

    Οσοι ανεφερες και οι χιλιαδες αλλοι qrpιστες ειναι σεβαστοι συμπληρωσε μονο πως το κανουν με δικη τους επιλογη και δεν τους επιβληθηκε απο δεινοσαυρους (παλαιους ραδιοερασιτεχνες που δεν θελουν αλλους).
    Οταν οι 2 κατηγοριες εξεταζονταν στην ιδια υλη δεν ειδαμε να παραπονεθειτε τωρα τι παθατε;
    Μηπως βολευε καποιους τοτε να τους κρατανε ακομη και εκτος των 6μ; Μελλοντικα ας εξεταζονται σε λιγοτερη υλη και τοτε ναχουνε μικρη ισχυ.

    Τα πτυχια δεν τα αγοραζουνε μονο οι SW (SV = 1500€ SW= 800€) αν δεν πιστευεις ρωτα και τον Κωστα (το πιστευεις η οχι εγω δεν πληρωσα).

    Μετα την επιτυχη εξεταση η πειρα και η γνωση ερχονται με το χρονο, δεν ειναι αποκλειστικο προνόμιο σου!

    Συμφωνω πως στους 14285 παρανομουν αλλα ο τροπος συμπεριφορας τους δεν ειναι πολυ χειροτερος απο τα δικα σου κειμενα προς σε αυτους και καποιους αλλους.

    Μπορει να μη συμφωνεις με καποιους αλλα αυτο δε σημαινει πως μονο εσυ εχεις δικιο!

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Μορφοποίησα καλύτερα την πάνω απάντηση!

    Βεβαιως συμπεριλαμβανεσαι …λιγοτερη υλη.
    Αφ’ ενός δεν το έχω ψάξει κι αφ’ εταίρου μου δίνεις να καταλάβω ότι επιδιωκόμενο από εσένα είναι η αναλογία Ισχύος/Ερωτήσεων!
    10Watt/10 ερωτήσεις! 100Watt/100 ερωτήσεις!!!


    Ευχαριστω …
    Απλά μαθηματικά 4ης Δημοτικού είναι. Μην το πάρεις επάνω σου!

    Οσοι ανεφερες … τοτε ναχουνε μικρη ισχυ.
    Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι τεχνικό χόμπι και το QRP μεράκι. Γιατί να παραπονεθώ? Επειδή μαζεύω γραμματόσημα να διαμαρτυρηθώ για την κατάργηση των οδοντώσεων οι οποίες δυσκολεύουν στον χειρισμό των γραμματοσήμων τους νέους φιλοτελιστές? Ποιους βόλευε ο αποκλεισμός ΚΑΙ από τα 6μέτρα δεν το καταλαβαίνω! Άσε την συνομωσία και πες ότι ξέρεις ή ότι νομίζεις ότι ξέρεις!

    Τα πτυχια δεν τα …
    Σωστά και λάθος μου που δεν το ανέφερα! Οι τιμές πιάτσας είναι γνωστές σε όλους μας πλην του ΥΜΕ!

    Μετα … δεν ειναι αποκλειστικο προνόμιο σου!
    Δικό μου και άλλων 5000 συναδέλφων!

    Συμφωνω πως στους 14285 παρανομουν …
    Όχι «τα» αλλά «ΤΟ». Είμαι αρκετά περίεργος για το τι θα έκανες εσύ όταν μια ομάδα ανθρώπων σε διέσυρε σε παγκόσμια εμβέλεια στο 14.285!

    Μπορει …
    Σίγουρα δεν συμφωνώ (προσθέτω σε όλα) αλλά φροντίζω να εμπεριστατώνω τις αντιρρήσεις από το να αφορίζω!

    ReplyDelete
  20. Δεν το εχεις ψαξει καλα. Ισως δεν θα επρεπε να τοποθετεισαι χωρις να ψαχνεις ετσι αδικεις καποιους η γνωστη προχειροτητα των "οπαδων" καποιας αποψης.
    Δεν το παιρνω πανω μου εσυ ξεκινας θεωροντας τον εαυτο σου ειδημονα και ολους τους αλλους ασχετους (εφοσον δεν ανηκουν στην κατηγορια 1) σιγουρα ομως δεν κατεχω τις εξειδικευμενες γνωσεις σου στους ασυρματους αλλα η υλη ειναι συγκεκριμμενη.
    Ο γνωστος Doug DeMaw W1FB και οι χιλιαδες αλλοι qrpιστες προτιμουν τα <10βατ επειδη ειναι επιλογη τους και δεν τους το επεβαλαν με το ζορι καποιοι επι του συγκεκριμενου δεν απαντησες. Εσυ λοιπον γιατι ξεκαρφωτα προτεινεις η κατηγορια 2 να μεινει στα 10βατ; Αφου ναλιστα δεν μελετησες τις αδειοδοτησεις της Αγγλιας που ζεις η αλλων χωρων για να διαπιστωσεις οτι εκει εξεταζονται σε λιγοτερη υλη ενω οι αλλοι σε περισσότερη που απαιτει διαβασμα γνωσεις κλπ.
    Μεχρι να μαθεις λοιπον τα καθεκαστα της αδειοδοτησης στην Αγγλια για τις κατηγοριες με λιγη ισχυ μην συμμετεχεις σε διαβουλευσεις.
    Εαν καποιοι δεν εκφραζονται κοσμια απεναντι σου στους 14285 το καταδικαζω οι γενικη σταση τους δειχνει πως γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια τους κανονισμους. Οι εθνικες τους αρχες ομως γιατι σιωπουνε;
    Η πειρα και η γνωση ειναι δικη σου καθως και 5000 συναδελφων Αν εννοεις ελληνων διαφωνω αν εννοεις παγκοσιμα η στην αγγλια ΟΚ
    Η ιστορια και οχι συνομωσια ειναι γνωστη ισως αν ζουσες εδω να την ηξερες καλυτερα για να λεμε αληθεια δεν γνωριζω τι σταση κρατησε τωρα μονο φανταζομαι και ανακαλω για το τωρα στο παρελθον ομως πως καταληξε το υπουργειο στον αποκλεισμο της κατηγοριας 2 απο τα 6μ; Απο μονο του οπως τωρα με τον αποκλεισμο απο τις υποζωνες μορς; Τυχαιο δε νομιζω.
    Ισως αν ξαναδιαβασεις παραπαμω την απαντηση του φιλου σου με τον καφε κατανοησεις περισσοτερα.
    Αλλα δεν χρειαζεται να λεμε πολλα ειναι λιγο βαρετο να τα πουμε και μετα την διαβουλευση.
    Καλο καλοκαιρι.

    ReplyDelete
  21. Πάρε αλλιώς γιατί θα βρεις! Είσαι πολύ ανώνυμος για να μου υποδείξεις τι «πρέπει» και «τι δεν πρέπει»! Πολύ δε περισσότερο να με αποκαλέσεις «οπαδό»!

    Θεωρητικά οι νεοεισερχόμενοι στο χόμπι δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία και γι αυτό στην Αγγλία υπάρχει η Foundation Licence με όριο εκπομπής τα 10Watt!
    Έπειτα υπάρχουν εξετάσεις για την Intermediate κατηγορία με ταυτόχρονη κατασκευή ηλεκτρονικού κυκλώματος (π.χ. ένα κύκλωμα AGC ή ένα RF preamp.) και με όριο ισχύος τα 50Watt!
    Τέλος υπάρχει η Advance κατηγορία με ανώτατο όριο τα 400W!
    Αυτά προτείνω! Κάτι που εφαρμόζεται και αλλού!
    Ας εξηγήσουν οι έχοντες την αντίθετη γνώμη γιατί θέλουν έως και 1KWatt ισχύ εξόδου!
    Αν πραγματικά μελετούσαν και διάβαζαν βιβλία για να αποκτήσουν γνώσεις, θα μάθαιναν και θα κατανοούσαν ότι είναι προτιμητέο να κερδίσεις 10db από την κεραία σου παρά από έναν γραμμικό ενισχυτή!

    Την άρνηση, το ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΩ στην διαβούλευση, μόνο με ονοματεπώνυμο μπορείς να την στηρίξεις κι αυτό με αμφίβολα αποτελέσματα μπορώ να πω!

    Όλοι γράφουν για επιβολές από παλαιούς ή ότι άλλο συνωμοτικό τους κατέβει!
    Είναι πουθενά γραμμένο ότι όποιος το επιθυμεί, θα πρέπει να γίνονται τα αδύνατα δυνατά, για να αποκτήσει πτυχίο ραδιοερασιτέχνη?
    Απαντώντας σε 70 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής θεωρείς ότι δημιουργείς ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ?
    Θεωρείς ότι αποκομίζονται γνώσεις με την παπαγαλία μερικών ερωτήσεων?
    Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας το όλο ζητούμενο είναι η λιγότερη και ευκολότερη ύλη. Ένας Χ αριθμός ερωτήσεων!
    Και πολλή ισχύς για να πατάμε τους άλλους, παίρνοντας μεγάλα «κοντρόλ»!
    Αυτή είναι η Περίληψη, η Κεντρική Ιδέα και το Δίδαγμα των έως τώρα προτάσεων και σχολίων.
    Αυτά θέλουν και αυτά θα λάβουν τελικά.
    ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ όμως, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!

    ReplyDelete
  22. "Αυτή είναι η Περίληψη, η Κεντρική Ιδέα και το Δίδαγμα των έως τώρα προτάσεων και σχολίων."

    Βρε, θα σε δαγκώσω!

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μειωθεί κάτω απο το HAREC η ύλη, ΟΠΟΙΟΣ και να το παρακαλά, ΟΠΟΙΟΣ και να το ευαγγελίζεται, ΟΠΟΙΟΣ και να το προσπαθεί. Για τους SW-SV, οποιος πρόλαβε τον...Κύριο Οιδε! (Ήτοι, το παλαιό εκπαιδευτικό καθεστώς). Μην στενοχωριέστε επ' αυτου, το επόμενο εξεταστικό περιβάλλον θα ειναι απλήστως παλουκωδέστερο απο το προηγουμενο. Μεχρι και DSP και βασικές αρχές λειτουργίας του FFT θα κληθεί να αποδείξει οτι καταλαβαίνει ο εξεταζόμενος. Απο κει και πέρα, οι του Δημοτικου να κλαιγονται.

    Τόσο, που αντιπρότεινα την μετατροπή των παραμένοντων απο 2 σε 5 για να ΜΗΝ συνεχιστει το όργιο των 1500ρων, διότι πλέον κάποιοι Ρ/Π ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα μπορουνε να πάρουνε την αδειουλα...

    οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν τον πωπό τους τετράγωνο στην καρέκλα επι μακρόν για να το πάρουν το χαρτάκι....

    Καλωσορίστε τους νέους συναδελφους, που σίγουρα ξέρουν πως υπολογίζεται το μηχανικό μήκος διπόλου.

    73.

    ReplyDelete
  23. Γιάννη μου καλημέρα!
    Δάγκωσε όσο θες αλλά, τίποτα δεν θα βγάλεις από ένα άχρηστο τομάρι!
    Αναφερόμενος στις 70 ερωτήσεις, ήταν έτσι όπως μου δίνουν να το καταλάβω, οι ευσεβείς πόθοι των «νέων».
    Δεν ασχολούμαι πλέον με την διαβούλευση γιατί την βλέπω να μετατρέπεται σε «Άγιο Παντελεήμονα» (μεγάλη η χάρη Του)!
    Αγράμματοι, ανόητοι, παλιοχαρακτήρες, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα!
    Ζητά ο άλλος να μετέχουν και οι αγράμματοι!
    Μα υπάρχουν αγράμματοι σήμερα? Και αν υπάρχουν πως θα διαβάσουν ένα βιβλίο, ένα διάγραμμα, ένα manual στα Αγγλικά βρε αδελφέ?!
    Γράφει ο αριστερός γενητικός αδένας μου, ειρωνευόμενος και υπονοώντας ότι είμαστε ρατσιστές, για την εξέταση στα Αγγλικά ή όχι.
    Απαντώντας του ευγενικά και καταφατικά, παίρνω όσες αρνητικές μου έλειπαν!
    Δεν συμμετέχω πλέον εδώ και καιρό ούτε ψηφίζοντας ούτε καταψηφίζοντας, άλλωστε τι νόημα έχει, τις προτάσεις που κατατίθενται.
    Εδώ ρε Γιάννη μας καταψηφίζουν «διαχειριστές πολυκατοικιών»!!!
    Για τέτοιο επίπεδο καφρίλας και ηλιθιότητας μιλάμε!

    Αφ’τα αυτά τώρα και πες μου για τον «Κινέζο». Σου αρέσει?
    73

    ReplyDelete
  24. Θεου θέλοντος, στο επόμενο hamfest θα του βάλουμε και λούπα σαν αυτή του σπιτιου να δουμε πως πάει....

    (αν βέβαια δεν του κάψουν το front-end τα κιλοβατικά στα dummy load... με τα ανοιχτά καπάκια!)

    γιατι γμ την ατυχία μου, μόνο στο hamfest τα λέμε eyeball...

    Οσο για την διαβούλευση, μην στενοχωρίεσαι.

    Δεν ειναι θέμα νομιμης ισχύος η καφρίλα - και στο 1W να τους περιορίσεις, πάλι 1ΚW θα διαβάζουνε τα ματάκια τους.

    Οπότε, δεν πιστευω οτι ειναι θέμα ισχύος, πιστευω μόνο οτι ειναι θέμα παιδείας. Και αν λείπει απο τους σημερινους, οι επόμενοι που θα ερθουν ΜΠΟΡΟΥΝ καλύτερα.

    Άλλωστε, το ξέρεις πιό καλά απο μένα, πολλοι ειναι οι SV που ειναι πολλές φορές χειρότεροι απο τους SW...

    ReplyDelete
  25. Εχω να μπω και να γραψω εδω απο τον Αυγουστο.
    Συμπερασματικα το μονο που εχω να γραψω ειναι οτι
    1. Η Ημιμαθεια ειναι χειρωτερη της αμαθειας.
    Εαν δεν ξερεις και ακομα χειροτερα εαν δεν θελεις να ξερεις οτι για να ανεβει μια μοναδα το σημα στο S-meter του δεκτη , πρεπει να αυξησεις στο διπλασιο την ισχη απο την μερια του πομπου δηλαδη κατα 3db, απορω πως εχεις το θρασος και καταπιανεσαι με ακομα σοβαρωτερα θεματα οπως με θεματα νομοθετησης.
    2. Ραδιοερασιτεχνισμος του Ιντερνετ ειναι ορος ανυποστατος.
    Στο Ιντερνετ για να επικοινωνουμαι δεν χρειαζεται Αδεια Ραδιοερασιτεχνη και Ραδιοερασιτεχνικο διακριτικο κλησεως.
    Εαν θελεις να εντρυφησεις στα του Ραδιοερασιτεχνισμου, ασχολεισου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο χωρος που μπορεις να ασχοληθεις με τον Ραδιοερασιτεχνισμο ειναι η συχνοτητα.
    Εαν λοιπον περιορισεις την δραστηριωτητα σου στο ιντερνετ και ετστιασεις το ενδιαφερον σου στην συχνοτητα τοτε ισως καποια μερα αποχτησεις μια Ραδιοερασιτεχνικη εμπειρια τετοια που θα γνωριζεις οχι μονο ποσα βατ πρεπει να βαλεις για να ανεβει μια μοναδα αλλα να εχεις και το δικαιωμα μεσα απο την πειρα σου να εκφραζεις και την αποψη σου σε δημοσια διαβουλευση για τον ραδιοερασιτεχνισμο και να γινεται σεβαστη.
    Ως τοτε καλυτερα να μασας παρα να μιλας.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  26. Εχω να μπω και να γραψω εδω απο τον Αυγουστο.
    Συμπερασματικα το μονο που εχω να γραψω ειναι οτι
    1. Η Ημιμαθεια ειναι χειρωτερη της αμαθειας.
    Εαν δεν ξερεις και ακομα χειροτερα εαν δεν θελεις να ξερεις οτι για να ανεβει μια μοναδα το σημα στο S-meter του δεκτη , πρεπει να αυξησεις στο διπλασιο την ισχη απο την μερια του πομπου δηλαδη κατα 3db, απορω πως εχεις το θρασος και καταπιανεσαι με ακομα σοβαρωτερα θεματα οπως με θεματα νομοθετησης.
    2. Ραδιοερασιτεχνισμος του Ιντερνετ ειναι ορος ανυποστατος.
    Στο Ιντερνετ για να επικοινωνουμαι δεν χρειαζεται Αδεια Ραδιοερασιτεχνη και Ραδιοερασιτεχνικο διακριτικο κλησεως.
    Εαν θελεις να εντρυφησεις στα του Ραδιοερασιτεχνισμου, ασχολεισου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο χωρος που μπορεις να ασχοληθεις με τον Ραδιοερασιτεχνισμο ειναι η συχνοτητα.
    Εαν λοιπον περιορισεις την δραστηριωτητα σου στο ιντερνετ και ετστιασεις το ενδιαφερον σου στην συχνοτητα τοτε ισως καποια μερα αποχτησεις μια Ραδιοερασιτεχνικη εμπειρια τετοια που θα γνωριζεις οχι μονο ποσα βατ πρεπει να βαλεις για να ανεβει μια μοναδα αλλα να εχεις και το δικαιωμα μεσα απο την πειρα σου να εκφραζεις και την αποψη σου σε δημοσια διαβουλευση για τον ραδιοερασιτεχνισμο και να γινεται σεβαστη.
    Ως τοτε καλυτερα να μασας παρα να μιλας.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  27. Το πρόβλημα ειναι οτι υπάρχουν άτομα σε παραδίπλα μπλόγκ, που

    -λένε οτι ειναι μέλη του Δ.Σ συλλόγου "πανελλήνιας εμβέλειας" ανώνυμα

    -βγαίνουν online ανώνυμοι και προσβάλλουν επώνυμους για το οτιδήποτε, ούσια στερώντας το δικαίωμα στον επώνυμο να επικοινωνήσει αλλότροπα με τον προσβολέα ωστε να αποκαταστήσει τυχουσες παρεξηγήσεις

    -η απορρέουσα εικόνα του ραδιοερασιτεχνισμου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο (αφου ο μέσος πιτσιρικάς που αρχίζει να ενδιαφέρεται για το χόμπυ ΔΕΝ εχει ασύρματο και το μόνο μέσο ενημέρωσης για τα τινά του ραδιοερασιτεχνισμου ειναι το ίντερνετ) ειναι φρικτή.

    Αν λάβουμε το ιντερνετ ως "στιγμιότυπο" του ραδιοερασιτεχνισμου, οι παρεμβολές, οι ύβρεις, η παρανομία, η χυδαία γλώσσα, οι αμοιβαίες προσβολές, οι μη αναγνωρισμένες εκπομπές, ειναι φαινόμενα καθημερινά. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν συμβαίνει στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες (εκτός αυτών ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τί γίνεται, απο 180μ μέχρι 45μ μεχρι CB. ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.

    Ουτε και μας ενδιαφέρουν άτομα που βγαίνουν σε αυτές και ας εχουν άδεια. γιατί αυτό Αντώνη, ΔΕΝ ειναι ραδιοερασιτεχνισμός. Ειναι ΡΑΔΙΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ.

    Γράψε ο'τι μα ό'τι θες με το διακριτικό σου, και μην αναφέρεις πουθενά τις "άλλες" σου ασχολίες. Και θα δεις για πότε θα σε παίρνουμε ΟΛΟΙ στα σοβαρά.

    Α, και για τις s-units, το πείραμα με το dummy load ηταν αμείλικτο...

    ReplyDelete
  28. Ανώνυμε που υπογράφεις σαν “αντώνης τιραμόλας”.
    Ο ίδιος έχεις γράψει(?) στις 18 Αυγούστου 2010 9:09 π.μ. “...A power ratio : dB = 10 Log P2/P1
    A voltage ratio : dB = 20 Log V2/V1 ...”
    Αφού ο ίδιος το (αντι)γράφεις και δεν το καταλαβαίνεις, ας στο εξηγήσω μπακαλίστικα!
    Για να ανέβει μία μονάδα (1 S-unit) η ένδειξη του οργάνου, η τάση στην είσοδο του Δέκτη πρέπει να τετραπλασιαστεί. Τετραπλασιασμός ισούται με 6db!
    Όταν διπλασιάζεται η ισχύς ενός πομπού το αντίστοιχο κέρδος είναι 3db!
    Θεωρείς λοιπόν ότι ο διπλασιασμός της ισχύος θα δημιουργήσει τετραπλασιασμό τάσεως στην είσοδο του δέκτη?
    Σε έχω στείλει σε ένα σωρό παραπομπές στο διαδίκτυο.
    Δείχνει ότι δεν έχεις πάει από εκεί, οπότε, διάβασέ το εδώ.
    Receiver S meters track RF power, not voltage like N_Jay mentioned. They are calibrated to a known voltage like 50uv = S9 for newer receivers and 100uv = S9 for older equipment, but after that they respond accurately to power changes. If you take an S meter reading on a signal and the transmitter doubles their power, the receiving S meter will read an increase of one half S unit. Increase the transmitter by 6dB and the receiver S meter will increase by one full S unit. Or, if you feed a newer receiver -73dBm the S meter should read S9 and if you up the signal to -63dBm (10dB increase in power) the S meter will read S9 + 10dB.

    Επίσης διάβασε εδώ
    Some Rules of Thumb
    As with many other mathematical or technical concepts, there are some easy-to-remember "rules of thumb" which can make calculating with decibels much easier. Here are several which will make working with decibels simpler when you don't have a calculator handy:
    a) A power ratio of 2 is equal to 3 dB. Conversely, a power ratio of 1/2 is equal to -3 dB. (NOTE: The -3 dB point is often referred to as a "half-power point," as when describing, say, a frequency response curve.)
    b) A voltage or current ratio of 2 is equal to 6 dB. Conversely, a voltage or current ratio of 1/2 is equal to -6 dB.
    c) A power ratio of 10 is equal to 10 dB. Conversely, a power ratio of 1/10 is equal to -10 dB.
    http://www.ac6v.com/db.htm
    Το θέμα θεωρείται λήξαν. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, είναι δικό σου πρόβλημα αλλά, με το να “χαρακτηρίζεις” μάλλον κακό δικό σου κάνεις!
    “ραδιοερασιτεχνισμός του ιντερνετ”
    όσο και να διάβασα τα σχόλια δεν το βρήκα για να σου απαντήσω.
    Είσαι σίγουρος ότι απευθύνεσαι σε μένα?

    Από εκεί όμως και μετά, το χαλάς και το παρατραβάς το σχοινί μικρέ πειρατάκο.
    Πάρε αλλιώς γιατί θα βρεις και θα σου διπλώσει η νταλίκα!
    Συνετισμούς και μαγκιές εκεί που σε παίρνει εντάξει? Όχι σε μένα.
    Είσαι πολύ μικρός για να μου λες να:”... περιορισεις την δραστηριωτητα σου στο ιντερνετ και ετστιασεις το ενδιαφερον σου στην συχνοτητα τοτε ισως καποια μερα αποχτησεις μια Ραδιοερασιτεχνικη εμπειρια...”
    Εντάξει ανύπαρκτε?
    Χάρη σου κάνω που αναγράφετε το πειρατικό σου χαρακτηριστικό σε ραδιοερασιτεχνικό ιστολόγιο.
    Δεν θα απολογηθω στις ασυνάρτητες μ@λακίες σου!

    ReplyDelete
  29. Γιάννη, τα έχεις ξαναγράψει και τα έχω κι εγώ!
    Δεν παίρνει χαμπάρι ο άνθρωπος.
    Θα το αναρτήσω πάλι το σχόλιο γιατί δεν βλέπω τα links!

    ReplyDelete
  30. Είναι μεγάλο και μου το κόβει ο bloger.
    Τα links είναι αυτά.
    http://forums.radioreference.com/antennas-coax-forum/120783-db-loss-question.html

    http://www.ac6v.com/db.htm

    ReplyDelete
  31. Δεν καταλαβαίνω Ραδιοερασιτέχνη του Ιντερνετ γιατί μου επιτίθεσαι και μάλιστα με αυτές τις ενεπιτρεπες εκφράσεις του Τύπου Μ….....α?
    Εγώ δεν σε έβρισα και μάλιστα Δημόσια όπως συνηθίζεις να κανείς εσύ όχι μόνο με εμένα αλλά και με άλλους?
    Δείξε μου σε πιο σημείο των Δημοσιεύσεων μου, έχω κάνει αναφορά στην Ραδιοπειρατεία!
    Εδώ δεν έχουμε ως θέμα συζητήσεως την Ραδιοπειρατεία αλλά τον Ραδιοερασιτεχνισμο! και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστείς.
    Εκτός εάν η λέξη σεβασμός είναι για εσένα λέξη Άγνωστη!
    Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που με βάζεις να διαβάσω που τα έγραψε στο ιντερνετ κάποιος άλλος Ραδιοερασιτέχνης του ιντερνετ σαν και εσένα είτε είναι Έλληνας είτε ξένος.
    Για να έχεις άποψη για τον Ραδιοερασιτεχνισμο πρέπει να περιορίσεις την δραστηριότητα σου στο Ιντερνετ και να ασχοληθείς με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο φυσικός χώρος του Ραδιοερασιτεχνισμου δεν είναι το Ιντερνετ είναι η συχνότητα.
    Εκεί θα δεις εμπράκτως πόσο πρέπει να αυξήσεις την ισχύ για να ανέβεις μια μονάδα , Εκεί επίσης μπορείς να μάθεις πάρα πολλά ακόμα πράγματα και Εκεί επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το διακριτικό κλήσεως που σου έδωσε το Υπουργείο.
    Με το να χρησιμοποιείς στο Ιντερνετ το διακριτικό κλήσεως που είναι απαραίτητο μόνο για την συχνότητα και όχι στο ιντερνετ αυτό να είσαι σίγουρος δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου και μας αφήνει παγερά αδιάφορους!
    Γιαυτο πάψε να κορδώνεσαι σαν Γύφτικο σκερπανι , πάψε να καταναλώνεις τόσο από τον χρόνο σου με το ιντερνετ για να το παίζεις μεγάλος και σπουδαίος σε ασχέτους που είναι χειρότεροι από εσένα στις γνώσεις και πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε καν Ραδιοερασιτέχνες και ασχολήσου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο δηλαδή με την συχνότητα..
    Εκτός εάν ο μοναδικός αντικειμενικός σκοπός σου είναι μόνο να πουλάς μούρη για να ικανοποιείς τον Εγωισμό σου οπότε δεν αξίζει κανείς να σε παίρνει στα σοβαρά.
    Λυπάμαι που είμαι Εγώ αυτός που σου τα γραφεί αυτά , αλλά επιτελούς κάποιος έπρεπε να στα γράψει.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  32. Δεν καταλαβαίνω Ραδιοερασιτέχνη του Ιντερνετ γιατί μου επιτίθεσαι και μάλιστα με αυτές τις ενεπιτρεπες εκφράσεις του Τύπου Μ….....α?
    Εγώ δεν σε έβρισα και μάλιστα Δημόσια όπως συνηθίζεις να κανείς εσύ όχι μόνο με εμένα αλλά και με άλλους?
    Δείξε μου σε πιο σημείο των Δημοσιεύσεων μου, έχω κάνει αναφορά στην Ραδιοπειρατεία!
    Εδώ δεν έχουμε ως θέμα συζητήσεως την Ραδιοπειρατεία αλλά τον Ραδιοερασιτεχνισμο! και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστείς.
    Εκτός εάν η λέξη σεβασμός είναι για εσένα λέξη Άγνωστη!
    Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που με βάζεις να διαβάσω που τα έγραψε στο ιντερνετ κάποιος άλλος Ραδιοερασιτέχνης του ιντερνετ σαν και εσένα είτε είναι Έλληνας είτε ξένος.
    Για να έχεις άποψη για τον Ραδιοερασιτεχνισμο πρέπει να περιορίσεις την δραστηριότητα σου στο Ιντερνετ και να ασχοληθείς με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο φυσικός χώρος του Ραδιοερασιτεχνισμου δεν είναι το Ιντερνετ είναι η συχνότητα.
    Εκεί θα δεις εμπράκτως πόσο πρέπει να αυξήσεις την ισχύ για να ανέβεις μια μονάδα , Εκεί επίσης μπορείς να μάθεις πάρα πολλά ακόμα πράγματα και Εκεί επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το διακριτικό κλήσεως που σου έδωσε το Υπουργείο.
    Με το να χρησιμοποιείς στο Ιντερνετ το διακριτικό κλήσεως που είναι απαραίτητο μόνο για την συχνότητα και όχι στο ιντερνετ αυτό να είσαι σίγουρος δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου και μας αφήνει παγερά αδιάφορους!
    Γιαυτο πάψε να κορδώνεσαι σαν Γύφτικο σκερπανι , πάψε να καταναλώνεις τόσο από τον χρόνο σου με το ιντερνετ για να το παίζεις μεγάλος και σπουδαίος σε ασχέτους που είναι χειρότεροι από εσένα στις γνώσεις και πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε καν Ραδιοερασιτέχνες και ασχολήσου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο δηλαδή με την συχνότητα..
    Εκτός εάν ο μοναδικός αντικειμενικός σκοπός σου είναι μόνο να πουλάς μούρη για να ικανοποιείς τον Εγωισμό σου οπότε δεν αξίζει κανείς να σε παίρνει στα σοβαρά.
    Λυπάμαι που είμαι Εγώ αυτός που σου τα γραφεί αυτά , αλλά επιτελούς κάποιος έπρεπε να στα γράψει.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  33. Δεν καταλαβαίνω Ραδιοερασιτέχνη του Ιντερνετ γιατί μου επιτίθεσαι και μάλιστα με αυτές τις ενεπιτρεπες εκφράσεις του Τύπου Μ….....α?
    Εγώ δεν σε έβρισα και μάλιστα Δημόσια όπως συνηθίζεις να κανείς εσύ όχι μόνο με εμένα αλλά και με άλλους?
    Δείξε μου σε πιο σημείο των Δημοσιεύσεων μου, έχω κάνει αναφορά στην Ραδιοπειρατεία!
    Εδώ δεν έχουμε ως θέμα συζητήσεως την Ραδιοπειρατεία αλλά τον Ραδιοερασιτεχνισμο! και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστείς.
    Εκτός εάν η λέξη σεβασμός είναι για εσένα λέξη Άγνωστη!
    Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που με βάζεις να διαβάσω που τα έγραψε στο ιντερνετ κάποιος άλλος Ραδιοερασιτέχνης του ιντερνετ σαν και εσένα είτε είναι Έλληνας είτε ξένος.
    Για να έχεις άποψη για τον Ραδιοερασιτεχνισμο πρέπει να περιορίσεις την δραστηριότητα σου στο Ιντερνετ και να ασχοληθείς με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο φυσικός χώρος του Ραδιοερασιτεχνισμου δεν είναι το Ιντερνετ είναι η συχνότητα.
    Εκεί θα δεις εμπράκτως πόσο πρέπει να αυξήσεις την ισχύ για να ανέβεις μια μονάδα , Εκεί επίσης μπορείς να μάθεις πάρα πολλά ακόμα πράγματα και Εκεί επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το διακριτικό κλήσεως που σου έδωσε το Υπουργείο.
    Με το να χρησιμοποιείς στο Ιντερνετ το διακριτικό κλήσεως που είναι απαραίτητο μόνο για την συχνότητα και όχι στο ιντερνετ αυτό να είσαι σίγουρος δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου και μας αφήνει παγερά αδιάφορους!
    Γιαυτο πάψε να κορδώνεσαι σαν Γύφτικο σκερπανι , πάψε να καταναλώνεις τόσο από τον χρόνο σου με το ιντερνετ για να το παίζεις μεγάλος και σπουδαίος σε ασχέτους που είναι χειρότεροι από εσένα στις γνώσεις και πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε καν Ραδιοερασιτέχνες και ασχολήσου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο δηλαδή με την συχνότητα..
    Εκτός εάν ο μοναδικός αντικειμενικός σκοπός σου είναι μόνο να πουλάς μούρη για να ικανοποιείς τον Εγωισμό σου οπότε δεν αξίζει κανείς να σε παίρνει στα σοβαρά.
    Λυπάμαι που είμαι Εγώ αυτός που σου τα γραφεί αυτά , αλλά επιτελούς κάποιος έπρεπε να στα γράψει.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  34. Δεν καταλαβαίνω Ραδιοερασιτέχνη του Ιντερνετ γιατί μου επιτίθεσαι και μάλιστα με αυτές τις ενεπιτρεπες εκφράσεις του Τύπου Μ….....α?
    Εγώ δεν σε έβρισα και μάλιστα Δημόσια όπως συνηθίζεις να κανείς εσύ όχι μόνο με εμένα αλλά και με άλλους?
    Δείξε μου σε πιο σημείο των Δημοσιεύσεων μου, έχω κάνει αναφορά στην Ραδιοπειρατεία!
    Εδώ δεν έχουμε ως θέμα συζητήσεως την Ραδιοπειρατεία αλλά τον Ραδιοερασιτεχνισμο! και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστείς.
    Εκτός εάν η λέξη σεβασμός είναι για εσένα λέξη Άγνωστη!
    Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που με βάζεις να διαβάσω που τα έγραψε στο ιντερνετ κάποιος άλλος Ραδιοερασιτέχνης του ιντερνετ σαν και εσένα είτε είναι Έλληνας είτε ξένος.
    Για να έχεις άποψη για τον Ραδιοερασιτεχνισμο πρέπει να περιορίσεις την δραστηριότητα σου στο Ιντερνετ και να ασχοληθείς με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο φυσικός χώρος του Ραδιοερασιτεχνισμου δεν είναι το Ιντερνετ είναι η συχνότητα.
    Εκεί θα δεις εμπράκτως πόσο πρέπει να αυξήσεις την ισχύ για να ανέβεις μια μονάδα , Εκεί επίσης μπορείς να μάθεις πάρα πολλά ακόμα πράγματα και Εκεί επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το διακριτικό κλήσεως που σου έδωσε το Υπουργείο.
    Με το να χρησιμοποιείς στο Ιντερνετ το διακριτικό κλήσεως που είναι απαραίτητο μόνο για την συχνότητα και όχι στο ιντερνετ αυτό να είσαι σίγουρος δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου και μας αφήνει παγερά αδιάφορους!
    Γιαυτο πάψε να κορδώνεσαι σαν Γύφτικο σκερπανι , πάψε να καταναλώνεις τόσο από τον χρόνο σου με το ιντερνετ για να το παίζεις μεγάλος και σπουδαίος σε ασχέτους που είναι χειρότεροι από εσένα στις γνώσεις και πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε καν Ραδιοερασιτέχνες και ασχολήσου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο δηλαδή με την συχνότητα..
    Εκτός εάν ο μοναδικός αντικειμενικός σκοπός σου είναι μόνο να πουλάς μούρη για να ικανοποιείς τον Εγωισμό σου οπότε δεν αξίζει κανείς να σε παίρνει στα σοβαρά.
    Λυπάμαι που είμαι Εγώ αυτός που σου τα γραφεί αυτά , αλλά επιτελούς κάποιος έπρεπε να στα γράψει.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  35. Δεν καταλαβαίνω Ραδιοερασιτέχνη του Ιντερνετ γιατί μου επιτίθεσαι και μάλιστα με αυτές τις ενεπιτρεπες εκφράσεις του Τύπου Μ….....α?
    Εγώ δεν σε έβρισα και μάλιστα Δημόσια όπως συνηθίζεις να κανείς εσύ όχι μόνο με εμένα αλλά και με άλλους?
    Δείξε μου σε πιο σημείο των Δημοσιεύσεων μου, έχω κάνει αναφορά στην Ραδιοπειρατεία!
    Εδώ δεν έχουμε ως θέμα συζητήσεως την Ραδιοπειρατεία αλλά τον Ραδιοερασιτεχνισμο! και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστείς.
    Εκτός εάν η λέξη σεβασμός είναι για εσένα λέξη Άγνωστη!
    Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που με βάζεις να διαβάσω που τα έγραψε στο ιντερνετ κάποιος άλλος Ραδιοερασιτέχνης του ιντερνετ σαν και εσένα είτε είναι Έλληνας είτε ξένος.
    Για να έχεις άποψη για τον Ραδιοερασιτεχνισμο πρέπει να περιορίσεις την δραστηριότητα σου στο Ιντερνετ και να ασχοληθείς με τον Ραδιοερασιτεχνισμο και ο φυσικός χώρος του Ραδιοερασιτεχνισμου δεν είναι το Ιντερνετ είναι η συχνότητα.
    Εκεί θα δεις εμπράκτως πόσο πρέπει να αυξήσεις την ισχύ για να ανέβεις μια μονάδα , Εκεί επίσης μπορείς να μάθεις πάρα πολλά ακόμα πράγματα και Εκεί επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το διακριτικό κλήσεως που σου έδωσε το Υπουργείο.
    Με το να χρησιμοποιείς στο Ιντερνετ το διακριτικό κλήσεως που είναι απαραίτητο μόνο για την συχνότητα και όχι στο ιντερνετ αυτό να είσαι σίγουρος δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου και μας αφήνει παγερά αδιάφορους!
    Γιαυτο πάψε να κορδώνεσαι σαν Γύφτικο σκερπανι , πάψε να καταναλώνεις τόσο από τον χρόνο σου με το ιντερνετ για να το παίζεις μεγάλος και σπουδαίος σε ασχέτους που είναι χειρότεροι από εσένα στις γνώσεις και πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε καν Ραδιοερασιτέχνες και ασχολήσου με τον Ραδιοερασιτεχνισμο δηλαδή με την συχνότητα..
    Εκτός εάν ο μοναδικός αντικειμενικός σκοπός σου είναι μόνο να πουλάς μούρη για να ικανοποιείς τον Εγωισμό σου οπότε δεν αξίζει κανείς να σε παίρνει στα σοβαρά.
    Λυπάμαι που είμαι Εγώ αυτός που σου τα γραφεί αυτά , αλλά επιτελούς κάποιος έπρεπε να στα γράψει.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  36. Λόγια ανώνυμου που τα παιρνει ο αέρας...

    Οχι, "Αντώνη" που ουτε αντώνη δεν σε λένε, ΔΕΝ εισαι ραδιοερασιτέχνης. Αν δεν γράψεις το callsign σου, δεν μπορουμε να σε αντιμετωπίσουμε σαν τέτοιο. ουτε μπορουμε να δώσουμε βάση σε καμία πρότασή σου. Γιατί μπορεί κάλλιστα να εισαι λ.χ. απλά ενας διαχειριστής πολυκατοικίας και να θες να ξηλωθουν οι κεραίες κάποιου συνάδελφου, κάποια εταιρία κινητής και να εποφθαλμείς τους 1296, να εισαι ο οποιοσδήποτε κερατάς που θές να μας κάνεις πλάκα.

    σε θέματα που εχουν να κάνουν με διαχείρηση δημόσιου αγαθου, οπως ειναι το φάσμα, η ανωνυμία εξαντλείται στην κάλπη και στον ψήφο σου. Που και αυτός απόρρητος ειναι, ανώνυμος όχι.

    Οποιος το λοιπόν ανακατευεται με το φάσμα, ΠΡΕΠΕΙ απο τον ΝΟΜΟ να ειναι επώνυμος.

    τέλος, επιτέλους.

    ReplyDelete
  37. απο μένα τον Γιάννη, να κάνω πάσα στον Τάκη να αφιερώσει στον Αντώνη το επόμενο τραγουδάκι....

    http://www.youtube.com/watch?v=d1W7AFtQg7E

    ReplyDelete
  38. ...αφου δεν εχεις balls τότε στον πάτο μείνε...

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  40. Ανώνυμε που σχολιάζεις σαν "αντώνης τιραμόλα", δεν θα συνεχίσω την διαφωνία μου μαζί σου γιατί σίγουρα θα χάσω.
    Όπως έχει πει και ο Scott Adams,
    "Ποτέ μην διαφωνείς με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και εκ πείρας θα σε νικήσει."

    ReplyDelete
  41. Ο Scott Adams Καλα τα λεει και ισχιει για ολους και για εμενα και για εσενα!

    ReplyDelete
  42. Το αναρτώ εγώ, αφαιρώντας τα όσα προσβλητικά του ανώνυμου "αντώνη τιραμόλα" για τον Γιάννη και συγγενικό του πρόσωπο.


    OFO .*.*.*.*.*.*.*.* εγώ είμαι ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ που με ξέρουν και οι πέτρες ΚΑΙ με το κατά κόσμων όνομα μου!
    Πιάστε κανένα τεχνικό βιβλίο να διαβάσετε γιατί εάν έχετε την εντύπωση ότι όλα μπορείτε να τα μάθετε από το Ιντερνετ απατάστε.
    Αφού η μαθηματική εξίσωση:
    [A POWER ratio : dB = 10 Log P2/P1] Και [A VOLTAGE ratio : dB = 20 Log V2/V1] Δεν σας λέει τίποτα , εγώ δεν θα σας κάνω τώρα μάθημα!
    Σε λάθος χώρο βρίσκεστε και ζητάτε το Ραδιοερασιτεχνικο διακριτικό κλήσεως.
    Απ΄οτι φαίνεται έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας, δεν είστε στην Συχνότητα, στο Ιντερνετ είστε.
    Ο Ραδιοερασιτεχνισμος είναι μια δραστηριότητα που διεξάγεται με Ασυρμάτους στον χώρο της Ραδιοσυχνότητας και νόμιμη Πρόσβαση έχουν μόνο όσοι έχουν νόμιμο διακριτικό κλήσεως που χορηγείται από το Υπουργείο κατόπιν εξετάσεων.
    Στον χώρο του ιντερνετ έχουν Πρόσβαση όλοι ελευθέρα χωρίς να απαιτείται καμία άδεια γιαυτο.
    Όπως είναι Ασυμβίβαστο να εκπέμπουν σε Ραδιοερασιτεχνικες συχνότητες Άτομα που δεν έχουν άδεια Ραδιοερασιτέχνη και σταθμοί που δεν έχουν νόμιμο διακριτικό κλήσεως, έτσι είναι Ασυμβίβαστος και ο Ραδιοερασιτεχνισμος του Ιντερνετ.
    Επιτρέπεται ως Nic-name στο Ιντερνετ να χρησιμοποιούμαι ότι όνομα θέλουμε δεν σας Απαγορεύει κανείς να χρησιμοποιήσετε το Ραδιοερασιτεχνικο διακριτικό κλήσεως σας ως Nic-name εφόσον έτσι θέλετε, όχι όμως με σκοπό να περιθωριοποιείται όλους όσους αρθρογραφούν στο Ιντερνετ με Nic-name που δεν είναι Ραδιοερασιτεχνικο διακριτικό κλήσεως! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ!!!
    Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό τον διαχωρισμό και την περιθωριοποίηση δεν την κάνετε για κανένα άλλο λόγο παρά για να ικανοποιήσετε τον Εγωισμό σας για να αποδείξετε ότι εσείς είστε και κανείς άλλος.
    Διαχωρίζεται τους Ανθρώπους σε δυο κατηγορίες, τους Ραδιοερασιτέχνες από την μια και από την άλλη όλους τους άλλους.
    Με αυτό τον διαχωρισμό που κάνετε και που προσπαθείτε να επιβάλλεται και στο Ιντερνετ το μόνο που αποδεικνύεται είναι πόσο εγωιστές είστε.
    Λυπάμαι που αναγκάζομαι να σας επιπλήξω αλλά δεν μπορούμε πλέον να σας ανεχωμεθα.
    Νοημοσύνη έχουν και όσοι το Nic-name τους δεν είναι το Ραδιοερασιτεχνικο διακριτικό κλήσεως τους και όλοι καταλαβαίνουμε ότι τον διαχωρισμό αυτό τον χρησιμοποιείται ιδίως όποτε κάποιος σας στριμώχνει λεκτικά.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

    ReplyDelete
  43. εξακολουθείς να μην εχεις καταλάβει οτι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ δεν σε υποχρεώνει καθ'οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχεις σε

    >ραδιοερασιτεχνικές συζητήσεις

    >ραδιοερασιτεχνικά blogs

    >ραδιοερασιτεχνικά fora.

    και οτι ειναι θέμα σεβασμου και ήθους οτι,

    οταν σε μια διαπροσωπική συνάντηση μαζευονται (για καφέ λ.χ.) 10 άτομα και κάθονται στο ίδιο τραπέζι για καφέ,

    δεν μπορεί κάποιος να "σκάει μυτη" με κουκουλα και λαρυγγόφωνο για να μην ξέρει κανεις ποιός είναι, και να απαιτεί η γνώμη του να γίνεται σεβαστή.

    ειναι τόσο μα τόσο απλό.

    ReplyDelete
  44. και επίσης, αυτό που προσπαθουμε εδω και ώρα να σου πουμε, ειναι οτι το καλιμπράρισμα των οργάνων γίνεται για ενδειξη ισχύος και όχι τάσης. ειναι πολύ ευκολο να το καταλάβεις. ούτως ή άλλως, η ενδειξη ξεκινά απο το AGC του κάθε δέκτη, με αναφορά απο την τάση του αποδιαμορφωτή, ο οποιος εχει συγκεκριμένη αντίσταση εισόδου.

    Απο την στιγμή που η αντίσταση
    εισόδου του δέκτη ειναι γνωστή, 50 ohm, ειναι πανευκολο να καταλήξεις σε λόγο ισχύος.

    και ούτε τα ορίζουμε εμείς, ούτε τα φτιάξαμε εμείς. Ειναι διεθνής αποδοχή, παρόμοια με το bandplan.
    εμείς απλά τα σεβόμαστε.

    αν εσυ θές να φτιάξεις όργανο που να μετρά την τάση αφιξης στην κεραία, και όχι την επι της κεραίας αναπτυσσόμενη ισχύ, φτιάξε το και δίνε report στους φίλους σου. θα χρειαστείς λογαριθμικό ενισχυτή τάσης, γίνεται ευκολα με εναν γρήγορο opamp και συνήθως τους εχουν οι αναλυτές φάσματος για την μικρομετρική απεικόνιση ισχύος επι της οθόνης.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Log_amplifier

    ReplyDelete