.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Tuesday, 1 April 2014

RF Generation for Superhets


Κάντε κλικ στο σχέδιο!

Με δύο πλακέτες DDS των 5Ευρώ η κάθε μία και μιά εφαρμογή Arduino καταφέρνετε να έχετε ένα VFO το οποίο θα τρέχει σε προκαθορισμένο εύρος συχνοτήτων και μια BFO συχνότητα με όποιο offset σας εξυπηρετεί.
Πρακτική εφαρμογή σε π/δ είναι για παράδειγμα, VFO για την σειρά πομποδεκτών BitX ενώ ταυτόχρονα συχνότητα BFO με θετικό η αρνητικό offset μετατρέποντας έτσι τον π/δ σε multimode.
Πρακτική εφαρμογή σε παλαιούς στρατιωτικούς δέκτες ή μη, είναι παραγωγή θεμελιώδους και beat συχνότητος βάση προδιαγραφών του κατασκευαστή. Εκεί "πονάνε" οι παλαιοί δέκτες κι εκεί η επέμβαση είναι σωτήρια για την μακροημέρευσή των!
Ο συνάδελφος M0XPD κάνει μιά καταπληκτική δουλειά στο ιστολόγιό του και το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο περιοδικό του G-QRP Club SPRAT.
Καλή μελέτη!

No comments:

Post a Comment

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!

Note: only a member of this blog may post a comment.