.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday 31 July 2009

Συλλόγοι, Ενώσεις και άλλες ...λέξεις!



Αναφερόμενος στην ανάρτηση αλλά και στα σχόλια στο http://sv-radioamateur.blogspot.com/2009/07/blog-post_27.html#comments


Δεν είμαι «ακραίος» και δεν είμαι «σωστός» όπως με έχουν χαρακτηρίσει στις αναρτήσεις του 2mdes.blogspot.com την εποχή του hamfest στην Αθήνα.
Προσπαθώ απλά να έχω την κοινή λογική. Χρειάζομαι Πρόεδρο γι αυτό?

Εδώ στο Ξυνοτραχανοχώρι, εμείς οι ραδιοερασιτέχνες του χωριού ο σιέρα βίκτορWhiskey, ο σιέρα βίκτορVodka, ο σιέρα βίκτορGin ο Ιταλός σιέρα βίκτορ μηδένMartini και ο Γερμανός σιέρα βίκτορ μηδένSchnaps μαζευόμαστε μια φορά τον μήνα στο καφενείο του Μπάρμπα-Μήτσου και λέμε τα δικά μας. Συντονιστής της όλης μάζωξης είναι ο σιέρα βίκτορWhiskey όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά γιατί το Whiskey είναι πρώτο στον κόσμο σε πωλήσεις!!!  
Έχουμε τεντώσει και μια long wire μέχρι το καμπαναριό της εκκλησιάς την οποία την συνδέει ο Μπάρμπα-Μήτσος σε ένα MARCONI MARINE ραδιόφωνο το οποίο το είχε φέρει ο πατέρας του από τα Εγγλέζικα κρουαζιερόπλοια του ’50.
Αν έχουμε κάποιο μηχάνημα στην παρέα μας το συντονίζουμε στην κεραία και μιλάμε και με τον έξω κόσμο!
Κάποια Κυριακή όταν έχουμε κενό από τις δουλειές μας, μαζευόμαστε στο χωράφι του Σταμάτη του Σούρλιακα, στήνουμε κάτι σκουριασμένα παλιοσίδερα (να πω και σκουπόξυλα? Ας το πω!) για κεραίες και κάνουμε field-day και contest με τους απέναντι. Τους Γλυκοτραχανοχωρίτες!
Έρχονται και τα πιτσιρίκια του χωριού και του κάμπου και μας τραβάν σε βίντεο και σε φωτογραφίες με τα 3G κινητά! Μας ακούνε που καλούμε την Αμερική και γελάνε γιατί αυτά είναι, κάτσε να δεις πως το λένε, α! On line!
Το συγκεκριμένο χωράφι το προτιμάμε γιατί ο Σταμάτης βάζει σταφύλια και τα λυσσάει στην γαλαζόπετρα ή όπως μας το έλεγε ο Γεωπόνος ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ!
Βλέπεις ΧΑΛΚΟ, είναι καλό που λέει και η διαφήμιση! 
Έχουμε και συλλόγους φτιάξει! Αμ’ πως!!!
ΡΑ.ΛΕ.Ξ και ΡΑ.ΛΕ.Γ! (πως λέμε μπόλεκ και λόλεκ?)
ΡαδιοΛΕσχηΞυνοτραχανοχωρίου και ΡΑδιοΛΕσχη Γλυκοτραχανοχωρίου! 
Τι πρόεδροι και γραμματείς και φαρισαίοι? Ο Μπάρμπα-Μήτσος δεν μας χρεώνει για τα τραπέζια και οι καφέδες είναι, ο καθένας τα δικά του!

Ξέχωρα λοιπόν από την αστεία παρένθεση-παράγραφο, γιατί κάνουμε σύνθετη την ζωή μας? 
Στην Τρίπολη όταν ζούσα, μαζευόμασταν στο μαγαζί του Κώστα SV3OX (ή και στο δικό μου καμιά φορά) πίναμε ένα καφεδάκι και τα λέγαμε. Θα υπήρχε ουσιαστική διαφορά αν είχαμε συστήσει σωματείο-ομάδα-λέσχη-σύλλογο-ένωση ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο με σφραγίδα και αναγνώριση από Πρωτοδικείο? 
Οι συζητήσεις μας και οι ερωτήσεις μας για καλυτέρευση και μάθηση θα είχαν το κύρος του «αναγνωρισμένου Σωματίου»? 
Μαζευτείτε λοιπόν στις πόλεις σας, φτιάξτε κάτι σαν λέσχη κατά το Αγγλικό “CLUB” και η «ηγεσία» θα ξεπηδήσει μέσα από την κοινή πορεία. Αυτός που θα «τρέχει» περισσότερο θα είναι ο «πρόεδρος» αυτός που θα μαζεύει τις απορίες για να γράψει σε ένα μπλογκ θα είναι ο «γραμματέας» και αυτός που θα τον εμπιστεύονται περισσότερο για να μαζέψει μερικές πενταροδεκάρες για να καλυφθεί το QRμαμ σε μια εκδρομή field-day θα είναι ο «ταμίας».
Κάπως έτσι γίνεται κι εδώ στο παράρτημα των κουτόΦραγκων που λέγεται Αγγλία!
Όσο για την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών κανένας δεν σας απαγορεύει αλλά ούτε κι επιβάλει να είστε μέλη της. 
Οφείλει όμως η ΕΕΡ, όπως το γράφει και στην ιστοσελίδα της να εκπροσωπεί όλους του Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο τα μέλη της γιατί έτσι μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο του «γιατί εσύ και όχι εγώ»! 
Αύριο είναι Αύγουστος του 2009 και ακόμα περιμένω, σαν Έλληνας Ραδιοερασιτέχνης, να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της IARU Region1 το οποίο έγινε τον Νοέμβριο του 2008 στην πόλη Cavtat της Κροατίας!
Έχω επαινέσει την ΕΕΡ για την Ραδιοσυνάντηση της Αθήνας, όπως και για την παρουσία της στην Ραδιοσυνάντηση της Φλώρινας! Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στο απυρόβλητο για τα «ξεγλιστρήματα» της!
Ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ΕΕΡ της Ελλάδος. Ένα μεγαλύτερο ΟΧΙ στην ΕΕΡ των Αθηνών!
Οι υπόλοιποι 151 Ενώσεις, Συλλόγοι, Συνδέσμοι, Λέσχες και πολλές άλλες ...λέξεις θα μπορούν τότε να αφεθούν στο μόνο το οποίο είναι καλοί. Να κόβουν πίττες και να πηγαίνουν για “κατεδαφίσεις”!
Για να μην παρεξηγηθώ, στις «λέξεις» αναφέρωμαι και όχι σε κάποιους συλλόγους της επαρχίας οι οποίοι πραγματικά κάνουν καλή δουλειά με τα μέλη των.
Ένα παράδειγμα του «γιατί εσύ και όχι εγώ» είναι η διοργάνωση δύο Ραδιοσυναντήσεων την ίδια ημέρα! Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου συνάντηση Λάρισας και Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα. Ρε παιδιά δεν φτάνει που θα φάτε την γκρίνια των μεμψίμοιρων αλλά και το χαμαλίκι της διοργάνωσης, πάτε γυρεύοντας να σας λένε και για την ημέρα? Μια συνεννόηση, ένα κάτι τέλος πάντων? 
Αυτά τα ολίγα και περιμένω σχόλια για έναν εποικοδομητικό διάλογο.  

υ.γ.1 Προσοχή! Μην ρίξετε γαλαζόπετρα κάτω από την κεραία σας! Θα γελάνε μαζί σας ακόμα και τα παρδαλά κατσίκια του Πέτρου του Βαρελόκωστα!
υ.γ.2 Marconi Marine! Ένα πάρα πολύ όμορφο πανύβαρο ραδιόφωνο με γλυκύτατο λαμπάτο (τι άλλο;) ήχο! 
Κοπήκατε?


2 comments:

  1. ....Αλλά νά που ξαναπόσταρα με αυτό (απο το MCRP 6-22D - field antenna handbook - Us marine corps non-classified book) απόσπασμα για την..γαλαζόπετρα(!)

    "When an antenna must be erected over soil with low conductivity,
    treat the soil to reduce resistance. Treat the soil with substances that
    are highly conductive when in solution. Some of these substances,
    listed in order of preference, are sodium chloride (common salt),
    calcium chloride, copper sulfate (blue vitriol), magnesium sulfate
    (Epsom salt), and potassium nitrate (saltpeter). The amount
    required depends on the type of soil and its moisture content...."

    Κοιτα βρε που εμεις τα λέμε για πλάκα και τα "αμερικανάκια" τα κάνουνε στα αλήθεια.....(!)

    ReplyDelete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!