.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday, 7 August 2009

Ηλίθιοι, Ηλίθιοι και πάλι Ηλίθιοι 2ον και τελευταίο


Δεν είχα λόγους να επανέλθω στους Ηλίθιους, Ηλίθιους και πάλι Ηλίθιους αλλά, άκουσα στα «καφενεία» αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις συναδέλφων ότι η επιστολή του ΣΕΡ ήταν «καλοπροαίρετη» και δεν είχε «κακές προθέσεις»!

Για δεύτερη και τελευταία φορά ασχολούμαι με το κατάπτυστο αυτό λαχανοκείμενο!

Γράφει, «…Η δυσκολία της ύλης των εξετάσεων θα δημιουργήσει πολλούς ραδιοπειρατές και αλίμονο σε όλους μας αν θελήσουν να πάρουν εκδίκηση επειδή ο νόμος τους επιτρέπει να αγοράσουν πομπούς ελεύθερα, και στη συνέχεια με τις δύσκολες εξετάσεις να μη μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα…»!

«Η δυσκολία της ύλης των εξετάσεων θα δημιουργήσει πολλούς ραδιοπειρατές»
Δηλαδή τι θέλετε να γίνει? Αντί ν’ ανέβει το επίπεδο των εξεταζομένων στα σημερινά δεδομένα και στις σημερινές απαιτήσεις γνώσεως, να κατέβει το επίπεδο των εξετάσεων στο επίπεδο των διαγωνιζομένων?
Αν κάποιος από αυτούς το μόνο που ξέρει είναι να πατά το ON για ν’ ανοίξει τον Π/Δ και το PTT στο μικρόφωνο για να μιλήσει, οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι του τύπου:

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ Π/Δ
α) Με τον δείκτη
β) Με τον αντίχειρα
γ) Με την σκέψη
δ) Τίποτα απ’ όλα αυτά

ΜΕ ΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
α) Με το δεξί
β) Με το αριστερό
γ) Με κανένα από τα δύο
δ) Χρησιμοποιούμε μικρόφωνο βάσεως

Αλλιώς τι? Θα γίνουν ραδιοπειρατές? Πρόβλημά τους! Αρκετή σαβούρα έχουν ήδη οι νόμιμες μπάντες. Δεν χρειάζεται κι άλλη!

«και αλίμονο σε όλους μας αν θελήσουν να πάρουν εκδίκηση επειδή ο νόμος τους επιτρέπει να αγοράσουν πομπούς ελεύθερα»
Αυτό τι είναι τώρα? Απειλή ή υπόσχεση? Τι λέτε ρε Ηλίθιοι, Ηλίθιοι και πάλι Ηλίθιοι!
Τους δίνετε ιδέες ή ακόμα χειρότερα, τους προτρέπετε? Καταλαβαίνετε ότι φλερτάρετε με τον εισαγγελέα?

Άντε και «παίρνουν εκδίκηση»! Τι θα κάνουν και πως?Θα έρθουν στα Hamfest των Ενώσεων, Συλλόγων, Λεσχών και άλλων λέξεων (χώρια που έρχονται ούτως ή άλλως και πωλούν και τα παράνομα μηχανήματά τους) και θα κάνουν τι? Θα επιτεθούν στους νόμιμους? Θα μας σπάσουν τους πάγκους και τα μηχανήματα?

Ή μήπως θα βγουν στους δρόμους και θα κάνουν έναν νέο «Δεκέμβρη»?
Αν ο νόμος είναι λάθος, και πράγματι είναι, είναι πρωτίστως σε βάρος ημών των Ραδιοερασιτεχνών! Αν δεν κάνω λάθος, Σύλλογος Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών είστε! Γιατί κόπτεστε υπέρ των πειρατών? «όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε» όλους τους γράφουμε και συνδρομές από πειρατές παίρνουμε? Ε?

«και στη συνέχεια με τις δύσκολες εξετάσεις να μη μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα»
Αυτό τώρα είναι δικαιολογία?
Αγόρασα το μηχάνημα και αφού το έκανα να μου δώσετε άδεια για να είμαι νόμιμος! Κάντε τις εξετάσεις εύκολες γιατί έδωσα του κόσμου τα λεφτά και απαιτώ να μου δώσετε την άδεια την οποία δικαιούμαι!!!
Άντε και έγινε! Βάζετε το χέρι σας στην φωτιά ότι ο εν λόγο «νόμιμος» θα εκπέμπει στις Ραδιοερασιτεχνικές μπάντες και θα είναι το υπόδειγμα του «Έλληνα πρεσβευτή» στον αέρα?
Παράνομος ήταν και παράνομος θα παραμείνει! Την άδεια θα την έχει για κάλυψη σε κάποιον έλεγχο(?) και ίσως για να βγαίνει στο έκτρωμα που αποκαλείται «Πανελλαδικό» ή σε καμιά βραχέα μπάντα καμιά φορά, κουβαλώντας την μιζέρια των 6μιση με σφυρίγματα, μετρήματα, όλα-όλα και βλαχομαγκιές!

Με το γράμμα αυτό θέλετε να στηρίξετε το μέλλον του Ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα? Αν θέλατε να το καταστρέψετε, τι ακριβώς θα ζητούσατε?