.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Wednesday, 19 August 2009

PicoKeyer chip κατασκευή 2ηΕνώ το κολλητήρι έκαιγε, κι εγώ είχα σταματήσει να ψέλνω τροπάρια Αγίων (βοήθειά μας), ο ταχυδρόμος χτύπησε τρεις φορές την πόρτα! Κουδούνι έχω, αλλά επειδή δεν είναι συνηθισμένο πράγμα στο Λονδίνο, προτιμά να μου χτυπά το πορτάκι της γραμματοθυρίδας! Το Κιτ που περίμενα από την Εσπερία είχε φτάσει! PicoKeyer-Plus Kit από την HamGadgets.com! Κάνει τα πάντα ή πολλά από τα πάντα, που μπορεί να κάνει ένα Ιαμβικό! Τρεις πυκνωτές, μια αντίσταση, δύο Mosfet και το απαραίτητο PicoKeyer chip βεβαίως-βεβαίως!

Έπρεπε να προσπαθήσω πολύ για να τελειώσω την συναρμολόγηση σε χρόνο πάνω από 15 λεπτά!
Μαζί αγόρασα και το κουτάκι στο οποίο μπορώ να βάλω μέσα το κιτ. Επειδή σε αυτήν την περίπτωση το μίνι μεγάφωνο δεν ακούγεται, φρόντισα να επεκτείνω τους ακροδέκτες του και να το ανυψώσω γύρω στο 1 εκατοστό από την πλακέτα. Έτσι, όταν αύριο το βάλω στο κουτί, θα ανοίξω μία παραπάνω τρύπα από τις 4 συνιστώμενες και θα έχω ήχο!
Βάζοντας την μπαταρία και με το ρυθμιστικό ποτενσιόμετρο τέρμα δεξιά, δίνει 73 τα οποία εγώ τα άκουσα σαν τρρριτ! Θέλω πολλά καρβέλια να φάω για να φτάσω τα 60WPM!!!
Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα και δεν θα απογοητευτείτε! Αντίθετα νομίζω ότι θα σας γοητεύσει η τιμή του η οποία είναι 17.99 Δολάρια για το κιτ, 4.50 Δολάρια για το κουτί και 6.29 Δολάρια για τα έξοδα αποστολής στην Αγγλία. Έδωσα 17.71 Λίρες Στερλίνες σε τοπικό νόμισμα άρα σε Ευρώ δεν πρέπει να είναι πάνω από 20Ευρώ!

Καλή διασκέδαση!!!

υ.γ. η αντίσταση και το ζένερ χρειάζονται στην περίπτωση εξωτερικής τροφοδοσίας και μπαταρία χρησιμοποίησα μια ήδη ελαφρά μεταχειρισμένη την οποία είχα!