.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Thursday, 1 November 2012

Τετραγωνίζοντας τον κύκλο!

ή μάλλον, κάνοντας κυκλικό το τετράγωνο!


Δεν έχω αποφασίσει για την οθόνη του DDS VFO ακόμα. Δεν έχω κατασταλάξει για το αν θα είναι με λευκό φωτισμό όπως στο διαφημιζόμενο κιτ ή αν θα είναι το "κλασικό" πράσινο. Χωρίς να αποκλείω και την πιθανότητα του πορτοκαλί!
Έτσι χρησιμοποίησα "προσωρινά" την οθόνη από ένα L/C meter κιτ, το οποίο περιφέρεται ημιτελές από συρτάρι σε συρτάρι! (ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν το έχω τελειώσει κάποια χρόνια τώρα. Όταν το αναζητώ, αυτό έχει αλλάξει διεύθυνση!)


Χρησιμοποίησα λοιπόν το ειδικό laser κατευθυνόμενο εργαλείο, βλέπε-χάρτινη-λίμα-νυχιών-της-Αλεξάνδρας, και το αποτέλεσμα ήταν ο "κυκλοτισμός!" του τετραγώνου.

Σε νέα ανάρτηση θα σας δείξω το αποτέλεσμα! (αφού θυμηθώ να κολλήσω κιόλας, το ποτενσιόμετρο για την ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης!)

No comments:

Post a Comment

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!

Note: only a member of this blog may post a comment.