.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday 10 April 2009

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!



Ο λόγος για τον οποίον ανάρτησα αυτήν την ψηφοφορία είναι γιατί θέλω να ταράξω τα λιμνάζοντα ύδατα της Πανελλαδικής επικοινωνίας!
Είναι τόσο λιμνάζοντα έτσι ώστε μερικοί τα κάνανε και τίτλο (τιμής?)!
«Το Πανελλαδικό»!!!
Η υπόθεση έχει λιμνάσει για πολλούς και γνωστούς λόγους.
-Λόγω των ραδιοερασιτεχνών των 1.500 Ευρώ!
-Λόγω των κατασκευαστριών εταιριών οι οποίες παράγουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα τα VHF/UHF μηχανήματα μόνο με FM διαμόρφωση!
-Λόγω των εμπόρων οι οποίοι τα διαφημίζουν και τα πωλούν (ξεκλείδωτα παρακαλώ) ασύστολα!
-Λόγω των περιοδικών του χώρου (ανεξαρτήτως μορφής, ηλεκτρονικής ή έντυπης) για να βγει ο επιούσιος!
Και τέλος αλλά όχι τελευταίο σε σπουδαιότητα είναι ο λόγος ότι ζούμε στην Ελλάδα!!!
Υπουργοί Υ.Μ.Ε. χωρίς γνώση του αντικειμένου, ανυπαρξία νομικού πλαισίου, μη τήρηση του υπάρχοντος, το δημοκρατικό(?!) δικαίωμα στην επικοινωνία, το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ Ρε?», η δια του χρηματισμού άμετρη παροχή αδειών, η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, πάρα πολλοί σύλλογοι – ενώσεις – συγκεντρώσεις και ότι άλλο, για να αποκτήσουν αντίστοιχα πάρα πολλοί Έλληνες τον τίτλο του «πρόεδρου»!
Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι αναμεταδότες εγκαθίστανται και υπάρχουν για να επιτρέπουν την επικοινωνία σε δύο διπλανές περιοχές οι οποίες χωρίς την χρήση του αναμεταδότη δεν θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσουν. Επίσης επιτρέπουν σε νεοφερμένους στο υδηπάρεργο (hobby) να ακουστούν λίγο μακρύτερα με το νεοαγορασμένο τους VHF φορητό.

Σε σένα τα λέω, sv3auw, που είχες ζαλίσει όλους τους αναμεταδότες της Πελοποννήσου το ’88!!!
Είναι ευκολία να μπαίνεις στον τοπικό σου αναμεταδότη και να ακούγεσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδος. Είναι και κατάρα όμως, γιατί όποια βλακεία πεις, κι αυτός είναι ένας πολύ επιεικής χαρακτηρισμός, θα ακουστεί στην άλλη άκρη της Ελλάδος!!!
Μην φέρνετε σαν παράδειγμα το R0 και τον σεισμό της Καλαμάτας το ’86.
Πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι τότε η πλειοψηφία των ραδιοερασιτεχνών ήταν Κύριοι με το κάπα κεφαλαίο!

Τότε ζούσα στην Τρίπολη και αλώνιζα στους 6.675Mhz καθημερινά! Τα σαββατοκύριακα όμως κατεβαίνοντας στην Καλαμάτα έκανα αποτοξίνωση στο shack του κυρΠαναγιώτη του sv3ck ακούγοντας στο R0 ή στους 7.045Mhz κλήσεις του τύπου: « ακούει κάποιος κύριος συνάδελφος τον ….. στο R0, έτοιμος!» Για να σας πω την αλήθεια τότε μου φαίνονταν πολύ «κυριλέ»! Δυστυχώς σήμερα ακούμε την άλλη όψη του νομίσματος με νταλικέρηδες και ταξιτζήδες με γλώσσα υπονόμου!!!
Σήμερα με απτό παράδειγμα τον σεισμό της Αθήνας και με δεδομένη την πανελλαδική διασύνδεση καταλαβαίνετε ότι το όλο σύστημα δεν έχει ζωή πάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Όλοι θα είναι εκεί! Κακοήθεις, περίεργοι, ξεροκέφαλοι, καλοί Σαμαρείτες, οι Ο.Ε.Α. όλων των ενώσεων – συλλόγων – συγκεντρώσεων!
Επικοινωνία στα Βραχέα!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γράφω αυτό το άρθρο. Οι 7 μεγάκυκλοι είναι η κατ’ εξοχήν ημερήσια συχνότητα καθώς οι 3.7 μεγάκυκλοι για την νύχτα.
Ειδικά τώρα με την αύξηση του εύρους των 7 μεγακύκλων έως το 7.200, ποιος μας πιάνει?
Ένας άλλος λόγος είναι ό,τι όλα τα μηχανήματα Βραχέων έχουν δυνατότητα χειριστηρίου, πράγμα που δεν μπορεί να το πει κάποιος για την πλειοψηφία των VHF/UHF! Το χειριστήριο προσφέρει μια μορφή κωδικοποίησης στην μεταφορά ειδήσεων και συμβάντων.
Φαντάζεσθε κάποιον να φωνάζει στην είσοδο κάποιου αναμεταδότη κατειλημμένου από τους προαναφερθέντες, « έχουμε 2 νεκρούς και 5 αγνοούμενους» « $%$*@%^» «ναι, ναι! 2 νεκρούς και 5 αγνοούμενους»!
Σε αυτήν την περίπτωση το χειριστήριο είναι ασύγκριτα πιο διακριτικό!
Δόξα τω Θεώ, ο Θοδωράκης ο sv1hk, φτιάχνει πολύ καλές κεραίες όπως και άλλοι Έλληνες κατασκευαστές. Δεν υπάρχει τίποτα να σας εμποδίσει να δικτυωθείτε είτε από την βάση σας ή ακόμα καλύτερα από το αυτοκίνητο το οποίο παρέχει και μια μορφή αυτονομίας.
Τόσα κλικ κάνετε στις σελίδες του μπλογκ. Κάντε κι ένα παραπάνω στην ψηφοφορία!
Θα με βοηθήσετε να καταλάβω προς τα πού κινείται το ρεύμα ώστε να προσαρμόσω τις αναρτήσεις ανάλογα.
Έχω αγοράσει την πρώτη κι ετοιμάζομαι ν’ αγοράσω μερικές ακόμα κεραίες Βραχέων για το αυτοκίνητο, διαφορετικών βέβαια κατασκευαστών, και θέλω να τις εγκαταστήσω στο αυτοκίνητό μου και να τις τεστάρω.
Δυστυχώς για μένα κι ευτυχώς για εσάς, δεν μεταφράζω άρθρα από ξένα περιοδικά, πλην των αναφορών μου στο «ευαγγέλιο!», αλλά τις όποιες κατασκευές ή τεστ κάνω τα πληρώνω για να μην χρωστάω χάρες σε κανένα! Και ο νοών νοήτω!!!
Τόσες και τόσες αναρτήσεις έχω ανεβάσει για σας. Be a jolly good fellow που λέμε στην παρ’ ολίγον δεύτερη επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους (??????) και κάντε κλικ!
«Εσάς, δεν σας κάνει κλικ?»!!!
73 και υγεία!


Υ.Γ. Στην φωτογραφία βλέπετε ένα κάθετο ψαροκάλαμο 10 μέτρων για τα Βραχέα και μία slim jim για τα 2μέτρα!


Υ.Γ. Προστέθηκε μία ακόμα επιλογή στις ερωτήσεις.
Διαβάστε το σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση έτσι ακριβώς όπως μου ήρθε!
Το call sign του σχολιαστή στην διάθεση του μπλογκ!


8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Επωνύμως ανώνυμος!10 April 2009 at 20:52

    ΤΑΚΗ ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗ "ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΙΝΓΚ"
    ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ , ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ
    ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ .
    ΕΔΩ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΡΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΤΑΝ
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΛΙΝΓΚ ΚΑΘΕ ΚΟΡΦΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ.
    ΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΠΑΡΑΕΞΩ .
    ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΗΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ
    ΣΕ ΛΙΝΚ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΕΣ ΜΑΖΙ.
    ΕΛΕΟΣ.

    ReplyDelete
  3. Το πρώτο σχόλιο το έσβυσα διότι το είχα αναρτήσει με το δικό μου call sign ενώ στην ουσία ήταν του "Επωνύμως ανώνυμου"!

    ReplyDelete
  4. Ο Θεσσαλικός και όποιος άλλος σύλλογος έχει πρόεδρο έτσι?
    Καλημέρα κε. ΠΡΟΕΔΡΕ!!!

    Το ίδιο πράγμα είναι να είσαι για παράδειγμα νταλικιέρης και να κερδίζεις σκληρά τον επιούσιο και το ίδιο είναι να είσαι βωμολοχών νταλικιέρης αλλά ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ! Το λες και γεμίζει το στόμα σου!

    ReplyDelete
  5. Τάκη, η γνώμη μου είναι η εξής:
    Εγώ λέω ΝΑΙ στην ύπαρξη κάποιου "πανελλαδικού", δεν με νοιάζει ποιός θα το δημιουργήσει, πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ χρήσιμο, αλλά με κάποιες προυποθέσεις.......
    Να πιάσει από το αυτάκι το υπουργείο,
    όλους τους συλλόγους (ανέκδοτο), να τους βάλει κάτω, να τους τρίξει τα δόντια, και να τους πει με απλά Ελληνικά:

    Α) ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!

    Β) ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ LINK ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ, πχ ένα-δυο τοπικά, αναλόγως την πόλη + το μηχάνημα του "πανελλαδικού" (στην Αθήνα μάνι-μάνι έχουμε 12 repeaters, γιατί;;;)

    Γ) Ο ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ!

    Δ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.

    ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΏΣΕΙΣ!!!
    (Ποιές θα είναι αυτές δεν ξέρω, όλο και κάτι θα σκαρφιστεί το υπουργείο, αν θέλει!)

    Τότε και μόνο τότε, ίσως να έχουμε απτά αποτελέσματα! Και η ραδιοσαβούρα θα εξαφανιστεί (περιττά μηχανήματα), και "χώρος" θα υπάρχει για χρήσιμα μηχανήματα, όπου αυτά θα είναι αναγκαία.

    Αλλά επειδή αυτά ούτε στη Σουηδία δεν γίνονται (με εμένα υπουργό θα γινόταν...hi hi),
    ΓΙΑΤΙ οι υπόγειοι μηχανισμοί των υπουργείων θέλουν το "λαδάκι" τους, επειδή έτσι τους μάθαμε εμείς να κάνουν,
    ΓΙΑΤΙ οι σύλλογοι και οι ενώσεις μοιράζουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μαθημάτων στο κάθε απίθανο, είτε επειδή αυτός είναι "κολλητός" του... Α, είτε επειδή αυτή είναι η σύζυγος του...Β, μόνο και μόνο για να τους κάνουν μέλη τους, + το "λαδάκι" που είπα παραπάνω...
    ΓΙΑΤΙ οι απαράδεκτοι έμποροι πωλούν μηχανάκια, σαν να μοιράζουν ξηροκάρπια σε πάρτι, τα ξεκλειδώνουν μάλιστα παρουσία του πελάτη, και παλαιότερα αφαιρούσαν και το S/N, κ.τ.λ.

    "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ" που είπε και ο Καλογήρου στον Κούρκουλο!!!

    Αυτά είχα να πω, και ελπίζω να μην έγινα κουραστικός. Μου αρέσει όμως να λέω τα πράγματα έξω απ' τα δόντια!

    73

    ReplyDelete
  6. Αγαπητέ Κώστα θα σου πω κι εγώ με την σειρά μου μια λαϊκή ρήση.
    ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
    Όταν οι Υπουργοί ΥΜΕ δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και η ΕΕΡ είναι αγκιστρωμένη στην κατοχή του Bureu με ότι συνεπάγεται αυτό, προκοπή στον Ραδιοερασιτεχνισμό δεν θα δούμε!
    Επειδή λοιπόν αυτά τα οποία προτείνεις είναι δύσκολο έως αδύνατο να εφαρμοστούν καλά θα κάνουμε να επαναενεργοποιηθούμε στα Βραχέα αφήνοντας τους αναμεταδότες στην χρήση της ευγενούς συνομοταξίας των φορτηγατζίδων!!!
    Σε τελική ανάλυση δεν αντιδρούν αυτοί οι οποίοι, δίνουν τα χρήματά τους για την εγκατάσταση των αναμεταδοτών και "ακούνε" τους καρπούς των κόπων τους να διασύρεται κάθε μέρα, εμείς θα τους βάλουμε μυαλό????
    Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για το σχόλιο!

    ReplyDelete
  7. Διαβλέπω ενα σχετικό πρόβλημα με τους " νταλικέρηδες " ή ετσι μου φαίνεται?
    Απο την γνωριμία που είχα με τον Κώστα ( SV1GSU )δεν αποκόμισα κάτι αντίστοιχο!!Το αντίθετο μάλιστα!!Και βεβαίως εκτιμησα "υπερ του δέοντος"τις πάστες και τα άλλα γλυκά που με κεράσανε στα γραφεία του ΣΕΡ στην πρώτη μας γνωριμία (και όσο περνάει ο καιρός τον εκτιμώ περισσότερο μεσα απο τα γραφόμενά του στα έντυπα του χώρου.Ενα μεγάλο μπράβο Ψηλέ!! )
    Εν πάσει περιπτώσει όμως εαν έχετε την εντύπωση πως για ότι κακο στο Πανελλαδικό (και οχι μόνον )φταίνε οι "νταλικέρηδες" μάλλον κρίνετε εξ'ιδίων τα αλλότρια!!
    Εδώ ας μου επιτραπή να παραφράσω την ρήση του J.F.Kennedy "Μήν κοιτάς τι μπορεί να κάνη το Πανελλαδικό για 'σένα, κοίτα τι μπορείς να κάνης εσύ για αυτό"
    Προσωπικά,απο την αρχή της δημιουργίας του, το χρησιμοποιώ ανελλειπώς μπορώ να πώ,(ή καλύτερα για όσο χρόνο βρίσκομαι πάνω στο αυτοκίνητο) και (της ευκαιρίας δοθεισομένης)δίνω τα συγχαρητήριά μου στον SV2GFG που το δημιούργησε και σε όλους που τον συντρέχουν στην διατήρησή (και συντήρησή)του.Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω και παραπέρα αλλα...βλέπεις είμαι νταλικέρης και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι(ας το πω μετριοπαθέστατα)περιορισμένος!!! (εδώ το θέλει το hi-hi !! ).
    Ολα καλά ως εδώ.Τα είπα και ξεθύμανα!!
    Για να μην καταλήξη αυτός ο "εποικοδομητικός σχολιασμός" σε βεντέτα θα το κλείσω ετσι.Και εμείς αγαπάμε ( και χρησιμοποιούμε) τα βραχέα φίλε Τάκη αλλά δεν κάνουμε ετσι....Δεν είναι ο όποιος πατάει η βρίζει ή δεν αφήνει κενα κλπ κλπ κλπ "νταλικέρης" και οχι μόνο στο πανελλαδικό....Ας πάψη επιτέλους αυτός ο ιδιότυπος "ρατσισμός"
    Αντε τώρα βρίστε 'με μετο πάσο σας!!
    Καλό σας απόγευμα και Χριστός Ανέστη!!
    Γιάννης Κοκοβίδης
    SV2LLJ

    ReplyDelete
  8. Γιάννη καλησπέρα και «αληθώς ο Κύριος»!
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και σε καμία περίπτωση δεν θα καταλήξουμε σε «βεντέτα».
    Τον Κώστα τον SV1GSU, τον έχω συναντήσει μια φορά όταν ήπιαμε καφέ και του έδωσα κάποιες φωτοτυπίες με κατασκευές κεραιών. Δεν φέρει καμία ευθύνη για τα γραπτά μου και τα λεγόμενά μου όπως και εγώ γι’ αυτόν αντίστοιχα»!
    Η όλη ανάρτηση είχε να κάνει με το θέμα της Πανελλαδικής επικοινωνίας και όχι με την ηθικά ή όποια άλλη νομιμότητα του «Πανελλαδικού».
    Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί σε κανέναν την επικοινωνία καθ’ ην στιγμή πληρεί τις προϋποθέσεις και αυτά τα οποία ορίζει ο Νόμος.
    Στην ανάρτηση έγραψα «…δυστυχώς σήμερα ακούμε την άλλη όψη του νομίσματος με νταλικέρηδες και ταξιτζήδες με γλώσσα υπονόμου!!! …»
    Ένα παράδειγμα έφερα. Ατυχές ίσως, αλλά παράδειγμα. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ακούσω στα VHF όλο για κάτι «αγώγια» έχω ακούσει και όλο για κάτι «ξεφορτώνω εδώ κι έρχομαι να ξαναγεμίσω»! Αυτά σε μια καταγάλανη μέρα, γιατί τις συννεφιασμένες, όλο και κάτι μπινελίκια ακούγονται!
    Να σου παραφράσω κι εγώ με την σειρά μου τον JFK και να σου πω «μην ζητάς να βελτιωθούν οι επικοινωνίες για σένα αλλά εσύ να βελτιωθείς για χάρη των επικοινωνιών!»
    Ανάγκη «Πανελλαδικού» δεν έχουμε. Ανάγκη σωστών Ραδιοερασιτεχνών ως προς τους κανονισμούς (και την κοινή λογική) έχουμε!
    Θα χαρώ ιδιαίτερα να φιλοξενώ σχόλιά σου.
    73 και χρόνια πολλά!

    ReplyDelete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!