.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday, 10 April 2009

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!Ο λόγος για τον οποίον ανάρτησα αυτήν την ψηφοφορία είναι γιατί θέλω να ταράξω τα λιμνάζοντα ύδατα της Πανελλαδικής επικοινωνίας!
Είναι τόσο λιμνάζοντα έτσι ώστε μερικοί τα κάνανε και τίτλο (τιμής?)!
«Το Πανελλαδικό»!!!
Η υπόθεση έχει λιμνάσει για πολλούς και γνωστούς λόγους.
-Λόγω των ραδιοερασιτεχνών των 1.500 Ευρώ!
-Λόγω των κατασκευαστριών εταιριών οι οποίες παράγουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα τα VHF/UHF μηχανήματα μόνο με FM διαμόρφωση!
-Λόγω των εμπόρων οι οποίοι τα διαφημίζουν και τα πωλούν (ξεκλείδωτα παρακαλώ) ασύστολα!
-Λόγω των περιοδικών του χώρου (ανεξαρτήτως μορφής, ηλεκτρονικής ή έντυπης) για να βγει ο επιούσιος!
Και τέλος αλλά όχι τελευταίο σε σπουδαιότητα είναι ο λόγος ότι ζούμε στην Ελλάδα!!!
Υπουργοί Υ.Μ.Ε. χωρίς γνώση του αντικειμένου, ανυπαρξία νομικού πλαισίου, μη τήρηση του υπάρχοντος, το δημοκρατικό(?!) δικαίωμα στην επικοινωνία, το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ Ρε?», η δια του χρηματισμού άμετρη παροχή αδειών, η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, πάρα πολλοί σύλλογοι – ενώσεις – συγκεντρώσεις και ότι άλλο, για να αποκτήσουν αντίστοιχα πάρα πολλοί Έλληνες τον τίτλο του «πρόεδρου»!
Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι αναμεταδότες εγκαθίστανται και υπάρχουν για να επιτρέπουν την επικοινωνία σε δύο διπλανές περιοχές οι οποίες χωρίς την χρήση του αναμεταδότη δεν θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσουν. Επίσης επιτρέπουν σε νεοφερμένους στο υδηπάρεργο (hobby) να ακουστούν λίγο μακρύτερα με το νεοαγορασμένο τους VHF φορητό.

Σε σένα τα λέω, sv3auw, που είχες ζαλίσει όλους τους αναμεταδότες της Πελοποννήσου το ’88!!!
Είναι ευκολία να μπαίνεις στον τοπικό σου αναμεταδότη και να ακούγεσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδος. Είναι και κατάρα όμως, γιατί όποια βλακεία πεις, κι αυτός είναι ένας πολύ επιεικής χαρακτηρισμός, θα ακουστεί στην άλλη άκρη της Ελλάδος!!!
Μην φέρνετε σαν παράδειγμα το R0 και τον σεισμό της Καλαμάτας το ’86.
Πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι τότε η πλειοψηφία των ραδιοερασιτεχνών ήταν Κύριοι με το κάπα κεφαλαίο!

Τότε ζούσα στην Τρίπολη και αλώνιζα στους 6.675Mhz καθημερινά! Τα σαββατοκύριακα όμως κατεβαίνοντας στην Καλαμάτα έκανα αποτοξίνωση στο shack του κυρΠαναγιώτη του sv3ck ακούγοντας στο R0 ή στους 7.045Mhz κλήσεις του τύπου: « ακούει κάποιος κύριος συνάδελφος τον ….. στο R0, έτοιμος!» Για να σας πω την αλήθεια τότε μου φαίνονταν πολύ «κυριλέ»! Δυστυχώς σήμερα ακούμε την άλλη όψη του νομίσματος με νταλικέρηδες και ταξιτζήδες με γλώσσα υπονόμου!!!
Σήμερα με απτό παράδειγμα τον σεισμό της Αθήνας και με δεδομένη την πανελλαδική διασύνδεση καταλαβαίνετε ότι το όλο σύστημα δεν έχει ζωή πάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Όλοι θα είναι εκεί! Κακοήθεις, περίεργοι, ξεροκέφαλοι, καλοί Σαμαρείτες, οι Ο.Ε.Α. όλων των ενώσεων – συλλόγων – συγκεντρώσεων!
Επικοινωνία στα Βραχέα!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γράφω αυτό το άρθρο. Οι 7 μεγάκυκλοι είναι η κατ’ εξοχήν ημερήσια συχνότητα καθώς οι 3.7 μεγάκυκλοι για την νύχτα.
Ειδικά τώρα με την αύξηση του εύρους των 7 μεγακύκλων έως το 7.200, ποιος μας πιάνει?
Ένας άλλος λόγος είναι ό,τι όλα τα μηχανήματα Βραχέων έχουν δυνατότητα χειριστηρίου, πράγμα που δεν μπορεί να το πει κάποιος για την πλειοψηφία των VHF/UHF! Το χειριστήριο προσφέρει μια μορφή κωδικοποίησης στην μεταφορά ειδήσεων και συμβάντων.
Φαντάζεσθε κάποιον να φωνάζει στην είσοδο κάποιου αναμεταδότη κατειλημμένου από τους προαναφερθέντες, « έχουμε 2 νεκρούς και 5 αγνοούμενους» « $%$*@%^» «ναι, ναι! 2 νεκρούς και 5 αγνοούμενους»!
Σε αυτήν την περίπτωση το χειριστήριο είναι ασύγκριτα πιο διακριτικό!
Δόξα τω Θεώ, ο Θοδωράκης ο sv1hk, φτιάχνει πολύ καλές κεραίες όπως και άλλοι Έλληνες κατασκευαστές. Δεν υπάρχει τίποτα να σας εμποδίσει να δικτυωθείτε είτε από την βάση σας ή ακόμα καλύτερα από το αυτοκίνητο το οποίο παρέχει και μια μορφή αυτονομίας.
Τόσα κλικ κάνετε στις σελίδες του μπλογκ. Κάντε κι ένα παραπάνω στην ψηφοφορία!
Θα με βοηθήσετε να καταλάβω προς τα πού κινείται το ρεύμα ώστε να προσαρμόσω τις αναρτήσεις ανάλογα.
Έχω αγοράσει την πρώτη κι ετοιμάζομαι ν’ αγοράσω μερικές ακόμα κεραίες Βραχέων για το αυτοκίνητο, διαφορετικών βέβαια κατασκευαστών, και θέλω να τις εγκαταστήσω στο αυτοκίνητό μου και να τις τεστάρω.
Δυστυχώς για μένα κι ευτυχώς για εσάς, δεν μεταφράζω άρθρα από ξένα περιοδικά, πλην των αναφορών μου στο «ευαγγέλιο!», αλλά τις όποιες κατασκευές ή τεστ κάνω τα πληρώνω για να μην χρωστάω χάρες σε κανένα! Και ο νοών νοήτω!!!
Τόσες και τόσες αναρτήσεις έχω ανεβάσει για σας. Be a jolly good fellow που λέμε στην παρ’ ολίγον δεύτερη επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους (??????) και κάντε κλικ!
«Εσάς, δεν σας κάνει κλικ?»!!!
73 και υγεία!


Υ.Γ. Στην φωτογραφία βλέπετε ένα κάθετο ψαροκάλαμο 10 μέτρων για τα Βραχέα και μία slim jim για τα 2μέτρα!


Υ.Γ. Προστέθηκε μία ακόμα επιλογή στις ερωτήσεις.
Διαβάστε το σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση έτσι ακριβώς όπως μου ήρθε!
Το call sign του σχολιαστή στην διάθεση του μπλογκ!