.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Saturday 26 April 2014

IARU HF World Championship 2013




Είδα σήμερα τ' αποτελέσματα του διαγωνισμού IARU HF World Championships για το 2013.

Δεν έχω πρόβλημα με την 16η θέση σε 59 μετέχοντες της κατηγορίας μου και την 1901η σε σύνολο 4025 συμμετεχόντων, αλλά, θα μπορούσα και καλύτερα!


Καμία επαφή στα 160m, ελάχιστες στα 80m, αρκετές στα 40m και η πληθώρα των επαφών στα 20m - 10m!
Αυτή την φορά συμμετείχα από την περιοχή 28 και με καινούργιο στήσιμο.  Βέβαια μ' ένα δίπολο σε σχήμα ορθής γωνίας με το ένα σκέλος κάθετο και το άλλο οριζόντιο, ως κεραία, θεωρώ ότι δεν τα πήγα άσχημα. 
Ευελπιστώ φέτος να έχω στήσει την κάθετη PKW GP kw5, ίσως μία Exteneded Double Zeppelin για τα 20m και περισσότερο ίσως μια μετασκευασμένη CB κατευθυνόμενη 4 στοιχείων για τα 10m!
Το τι ακριβώς θα καταφέρω θα φανεί του χρόνου τέτοια εποχή με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!  
  

4 comments:

  1. H extended double zepp τι κέρδος έχει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το κέρδος της είναι 3dbd ή 5.1dbi. Περισσότερο με νοιάζει ο οξύς λοβός της, κάθετα στον άξονα της κεραίας, παρά το κέρδος. Αν την τροφοδοτήσεις με ανοικτή γραμμή, γίνεται μιά εξαιρετική κεραία για όλες σχεδόν τις μπάντες των βραχέων!

      Delete
  2. Αν την φτιαξω για τα 20μ θα δουλέψει 10-40 ικανοποιητικά (με καπλερ);

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στο Λονδίνο την είχα μεταξύ ενός δένδρου της αυλής και της γωνίας του διπλανού σπιτιού σε ύψος 15 μέτρων. Έβαζα την ανοικτή γραμμή από το ξύλινο παράθυρο και την συνέδεα είτε στο MFJ tuner ή στο TranZmatch. Στα 160 μέτρα την συντόνιζα ως Τ με κάποια δυσκολία και αρκαρίσματα και από τα 80 μέτρα και πάνω την ματσάριζα χωρίς πρόβλημα έως και τα 10. Στο 0(μηδέν) οι βερνιέροι του tranZmatch και είχα ένα καλό ματσάρισμα ακόμα και στα 6 μέτρα. Στα 80 μέτρα επικοινωνούσα σχεδόν επί βραδυνής βάσεως(!) με συναδέλφους εδώ στην Ελλάδα. Στην συνιστώ ανεπιφύλακτα κρίνοντας από τον μέσο όρο επιδόσεων της δικής μου.

      Delete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!