.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Tuesday 6 November 2012

Η (φάλτσα) ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ... ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Γιατί όνειρο -και μάλιστα τολμηρό- ήταν η αναγνώριση του ραδιοερασιτεχνισμού στην χώρα μας. Όνειρο, που για να πλησιάσει προς την πραγματοποίησή του χρειάστηκαν επίμονες και μακροχρόνιες προσπάθειες και μεγάλη περίοδος αναμονής...
...Για πηγές χρησιμοποίησα, εκτός από, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π. Έντυπα, ζωντανές μαρτυρίες και επαφές με παλιούς και νέους ραδιοερασιτέχνες, μέλη της ΕΕΡ και μη, όπως οι SV1BQ, SV7CO, SV1CV, τ. SV1DB,SV1DS, SV1EF, SV1EM, SV1HE, SV1IX, SV2KF, SV1MF, SV7MU, SV1OI, SV1VT, SV1AFM, η SV3AGQ(μέσω της οποίας και ο SV2ASP/A) κά...
Κώστα Παναγόπουλου SV1AIA, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ (Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ)


Addendum/επιπροσθέτως
(Latin addendum est, εξηγώντας τις ανακολουθίες ή ενημερώνοντας τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες σε μία γραπτή εργασία ή σε ένα βιβλίο)


ΠPOΛOΓOΣ
Tο παράπονό μου για τις τόσες αναλήθειες και συκοφαντίες που έχω ακούσει και διαβάσει τα 44 αυτά χρόνια και παρά τις αρχές μου να μην χαμηλώνω το επίπεδο ήρθε η χρονική ώρα να πληροφορηθούν οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι την πραγματική ροή των γεγονότων όπως διαδραματίσθηκαν την περίοδο 1960 -1980.
Mόνο όσοι έχουν πραγματικό πάθος για τον γνήσιο ράδιοερασιτεχνισμό μπορούν να καταλάβουν , να νιώσουν το αίσθημα της στέρησης να θέλεις και να μην μπορείς να βγεις στον αέρα να μιλήσεις να ακούσεις να μεταφερθείς νοερά στην άλλη άκρη της γης.
Ντίνος Ψηλογιάννης SV1DB

28 comments:

  1. Έχω διαβάσει το βιβλίο του κ. Παναγόπουλου και έχει μια ιδιαίτερη θέση στην μικρή βιβλιοθήκη μου. Είναι το μοναδικό βιβλίο για την ιστορία του ραδιοερασιτεχνισμού στη χώρα μας (μαζί με αυτό του Norman σε ηλ. μορφή).
    Έχω την εντύπωση ότι στο απώτερο παρελθόν οι σχέσεις μεταξύ κάποιων ραδιοερασιτεχνών δεν ήταν αγαθές.
    Όλα αυτά ίσως είναι χρήσιμα και για όσους μελλοντικά θα ασχοληθούν με την ιστορία του ραδιοερασιτεχνισμού στη χώρα μας.
    Τώρα εν έτη 2012 ο κ. Ψηλογιάννης στη σελίδα του επανέρχεται σε παρεμφερή θέματα που αφορούν την περίοδο πριν την μεταπολίτευση.
    Βεβαίως οι παλιοί ίσως καλά κάνουν και τα θυμούνται, αποτελούν της νεανικές τους αναμνήσεις άλλωστε. Όμως οι κατηγορίες του ενός προς τον άλλο, δεν έχουν θέση στο σήμερα και αν το παρακάνουν ελάχιστοι θα επισκέπτονται της σελίδες τους.
    Προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Έχει περάσει τόσος χρόνος από τότε... Ούτε ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έχει το μεγαλύτερο δίκιο κλπ. Όλες αυτές οι απόψεις έχουν τη θέση τους στο ράφι της βιβλιοθήκης μου. Αλλά μέχρι εκεί.
    Σήμερα 32 χρόνια μετά από την περίοδο πριν το 80, οι ραδιοερασιτέχνες δεν έχουν πλέον τα ίδια προβλήματα και δεν θα καταφέρουν να "μπουν" στο πνεύμα κάποιων παλιών όσο και να το προσπαθήσουν.
    6146



    ReplyDelete
  2. Κάνεις μεγάλο λάθος λαμπάτε...
    Μπορεί 32 χρόνια μετά η αδειοδότηση να μην περνάει από τη ΕΕΡ (και πολύ σωστά), αλλά ο πόλεμος που γίνεται σε άλλους συλλόγους (της Αθήνας κυρίως), από ρ/ε φερέφωνα της (και μάλιστα σε μπλόγκς που συμμετέχεις και εσύ), είναι στο ίδιο στυλ που γινόταν και τότε προς την ΕΕΕΡ...
    Απλά τότε οι "αυτοκράτορες" είχαν όλο τον κράτος κολλητούς, ενώ τώρα τους έχουν όλοι χεσμένους...
    Κι αν δεν ήταν το bureau, θα είχαν μείνει εκεί μέσα τρεις κι ο κούκος...

    ReplyDelete
  3. Νομίζω αυτά είναι Ε.Φ. (επιστημονική φαντασία). Φυσικά ο καθείς μπορεί να έχει τις απόψεις του, επιπλέον ας μην βρίζουμε. Δεν θα σας κουράσω άλλο.
    6146

    ReplyDelete
  4. Η Ιστορία του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα είναι το άθροισμα των αφηγήσεων του SV1AIA και του SV1DB συν-πλην n όπου n όλα όσα έχουν μπει κάτω από το χαλί ή τα έχουν ρίξει στην πόρτα του γείτονα.
    Τα περί "χούντας" και "δημοκρατίας" εγώ τα ακούω βερεσέ και αυτό αποδεικνύεται από την πορεία όλων αυτών των χρόνων από την διάλυση της 3ΕΡ.

    Ο αντίπαλος είναι αυτός που θα δώσει αξία στον αγώνα σου.
    Ποιοί είναι οι "αντίπαλοι" της ΕΕΡ μετά από τόσα χρόνια?
    Ο κύριος PMR Κωνσταντίνος?
    Οι κατά τόπους ιδρυθέντες "ενώσεις, σύλλογοι και άλλες λέξεις") για να καρπώνονται την Κρατική επιχορήγηση?
    Ποιοί?

    Πηγαίνει η ΕΕΡ στις WARC conferences και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου!
    Τι ακριβώς ψηφίζουν?
    Ποιές είναι οι προτάσεις τους για το Ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ραδιοερασιτεχνικό γίγνεσθαι?
    Φωνή ερωτώντος εν τη ερήμω!
    Δεν ξέρω αν τα δημοσιεύουν στο περιοδικό της ενώσεως, αλλά αυτά είναι θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και κατά συνέπεια η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα έπρεπε να τα είχε στην διαδικτυακή σελίδα της ανοικτά και προσβάσιμα.
    Σε όλους του Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες!

    Το μίσος και η εμπάθεια της ΕΕΡ κατά της ΕΕΕΡ και προσωπικά κατά του κ. Ψηλογιάννη μου θυμίζουν το αρχαίο ψυχροπολεμικό ανέκδοτο όπου, όταν ο Ρώσος δεν είχε επιχειρήματα μπροστά στο «μεγαλείο» του αμερικάνικου ονείρου, λέει στον Αμερικάνο: «Ναι, αλλά κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους!»

    Το ότι η ΕΕΡ ήταν ένα κλειστό κλαμπ το οποίο προσπαθούσε να γίνει κλειστότερο αδιαφορώντας για όλους εμάς τότε οι οποίοι ψάχναμε τα πρώτα μας βήματα στο χόμπυ, δεν είχε καμία σημασία.
    Αρκεί που ο ψηλογιάννης είχε φτιάξει σωματείο επί "χούντας" (λες και ήταν το μοναδικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε τότε)και με αυτός "βασάνισε τους μαύρους".

    Προφασίζεται ο SV1HE Γ. Σταματόπουλος την δημοκρατική του ευαισθησία για την μη εγγραφή του στην 3ΕΡ.
    Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να με λασπολογεί, εμένα και την οικογένειά μου, σαν κοινός καταδότης (κουφαλίτσα! ...την κουκουλίτσα!).

    Τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας της ΕΕΡ, τα είδαμε και τα διαβάσαμε στην πρώτη ειδικά Διαβούλευση.
    Οι μισοί τύχαινε να είναι αγράμματοι και οι άλλοι μισοί ήθελαν το SV πρόθεμα για να βγαίνουν σε πέραν της αδείας των επιτρεπόμενες συχνότητες στα Βραχέα! (χωρίς να γενικεύω φυσικά).

    Γιαυτό λοιπόν φίλε μου λαμπάτε(εγώ ξεκίνησα να σε λέω έτσι) πρέπει να παρουσιάζονται να αναδεικνύονται και να μελετώνται αυτά.
    Ραδιοερασιτέχνες (ή και συλλόγοι) οι οποίοι λησμονούν το παρελθόν και την Ιστορία των, είναι καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουν!

    73 (με αρκετή ομίχλη!)

    ReplyDelete
  5. Αν η ΕΕΡ δεν υπολόγιζε τον κύριο PMR Κωνσταντίνο (όπως ειρωνικά τον αποκαλείς) Τάκη, δεν θα έβαζε τα φερέφωνα της να ρίχνουν χολή από εδώ κι από κει στα διάφορα "ραδιοερασιτεχνικά" μπλογκς...
    Ούτε θα έγραφε στην αρχική σελίδα της ότι αυτοί προσφέρουν "πολλά περισσότερα" στα υποψήφια μέλη τους "εκτός από δύο - τρεις επαναλήπτες και τίποτε περισσότερο" για να τα προσελκύσουν...
    Σκόπιμα προσπαθούν μέχρι σήμερα να απαξιώσουν και να διαβάλουν τους άλλους συλλόγους με διάφορους γελοίους χαρακτηρισμούς, όπως σκόπιμα προσπαθούσαν να "κολλήσουν" στην ΕΕΕΡ και τον Ψιλογιάννη την ρετσινιά του χουντικού...
    Αν δεν τους φοβόνταν και τότε και τώρα, απλά δεν θα ασχολούνταν...
    Οι λυσσαλέες όμως προσπάθειες απαξίωσης και γελοιοποίησης των άλλων συλλόγων - ενώσεων (και κυρίως του ΣΕΡ που τους έχει πάρει μεγάλο κομμάτι από την πίτα των νέων ρ/ε) με την χρησιμοποίηση ρ/ε μελών - φερέφωνων, δεικνύει ότι όχι μόνο τους νοιάζει άλλα τους κόφτει κι όλας...

    Λαμπάτε ή Ε.Φ που επικαλείσαι, μάλλον βρίσκεται εντός της φαιάς ουσίας σου...
    Μήπως από την πολύ χρήση έχει πέσει η απόδοση και χρήζει η λυχνία αλλαγής...?

    ReplyDelete
  6. Ανώνυμε, επειδή φτιάχνω την βαλίτσα μου για μιά εβδομάδα στην Ελλάδα(!!!) θα είμαι σύντομος και περιεκτικός, ελπίζω.
    Ο τίτλος της ανάρτησης είναι "η ΦΑΛΤΣΑ πορεία του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού".
    ΦΑΛΤΣΑ!

    Κατά την Γνώμη μου και μόνο αυτή, ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ δεν είναι ο αριθμός των μελών ενός συλλόγου ούτε ένα "παν...δίκτυο", ούτε τα χαριστικά SV χαρακτηριστικά της ήσσονος προσπάθειας.
    Ραδιοερασιτεχνισμός στο δικό μου λεξικό σημαίνει μελέτη, κατασκευή, αναγνώριση και επίλυση των προβλημάτων του σταθμού μας.

    Αν κάποιος/α θέλει μια άδεια μόνο για να μιλάει στον αέρα, υπάρχει και η Συχνότητα Πολιτών, υπάρχει το PMR υπάρχουν και οι ερασιτεχνικές άδειες στους 88-108MHz FM.

    Δεν θα αλλάξω εγώ την γνώμη όλων αυτών αλλά, η Γη κινείται και ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι ενεργό τεχνικό χόμπυ!

    73

    ReplyDelete
  7. Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι μία έννοια που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά...
    Υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν το τεχνικό κομμάτι και επιπρόσθετα έχουν και κάποιες γνώσεις για να το υποστηρίξουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν να αποκτήσουν), όπως υπάρχουν και αυτοί που ασχολούνται με το κομμάτι της επικοινωνίας καθαρά...
    Γιατί είναι σώνει και καλά απαραίτητο ο ραδιοερασιτέχνης να είναι και τεχνικός...?
    Σήμερα τουλάχιστον που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, υπάρχουν πολλές "έτοιμες" λύσεις για να ικανοποιήσει κάποιος το πάθος του για επαφές με την άλλη πλευρά του πλανήτη...
    Έχει λοιπόν να κάνει με το τι ικανοποιεί τον καθένα και πάντα φυσικά με την τήρηση των νόμιμων από την πολιτεία διατάξεων και κανόνων...

    Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό...
    Το θέμα είναι ότι η ΕΕΡ σαν σύλλογος δεν ήταν ποτέ επαρκής στο να καλύψει τις σύγχρονες (της κάθε εποχής) ανάγκες του ραδιοερασιτεχνικού γίγνεσθαι...
    Με μία σχεδόν πάντα ολιγαρχική νοοτροπία, ήταν πάντοτε κλειστή σε νέες απόψεις και ιδέες και πάντα ήθελε ραδιοερασιτέχνες - υποτελείς, τους οποίους ήθελε να ελέγχει από την αρχή έως το τέλος από την εγγραφή μέχρι την αδειοδότηση, την ανανέωση της άδειας την εκπομπή και τα πάντα όλα...
    Αν η ΕΕΡ Τάκη λειτουργούσε σωστά και όπως θα άρμοζε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, ούτε ανάγκη δημιουργίας νέων συλλόγων θα υπήρχε (τουλάχιστον στην πρωτεύουσα), ούτε αυτοί θα ευδοκιμούσαν...
    Οι σύλλογοι που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια, έρχονται να καλύψουν την ανυπαρξία της ΕΕΡ, η οποία αν δεν είχε το bureau θα είχε βαρέσει προ πολλού διάλυση...

    Υ.Γ. Καλή επάνοδο στην πατρίδα...

    ReplyDelete
  8. "θα έβαζε τα φερέφωνα", "Αν δεν τους φοβόνταν και τότε και τώρα", "κλειστό κλαμπ " κλπ. Αν αυτές οι φράσεις δεν είναι Ε.Φ. τι είναι;
    Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να καταφέρετε κατά του κ. Ψηλογιάννη ο οποίος όπως φαίνεται έχει μείνει στο παρελθόν. Ίσως η μόνη του ενέργεια που έχει σχέση με το παρόν να είναι ότι ξαναέδωσε εξετάσεις. Γεγονός που κατά τη γνώμη μου είναι παράτυπο και το υπουργείο θα έπρεπε να του ανανεώσει την άδεια απλά και όχι βάσει των νέων του εξετάσεων.
    Σε αντίθεση με τα γραφόμενα παραπάνω η ΕΕΡ καταβάλει της μέγιστες προσπάθειες στη χώρα για:
    Εκπαίδευση νέων και υποστήριξη τους μετά την απόκτηση αδείας.
    Υποστήριξη όσων μας αφορούν στο εσ/κό και στο εξ/κό (στην τελευταία αλλαγή της νομοθεσίας οι παρεμβάσεις της ΕΕΡ καθώς και επιφανών ραδιοερασιτεχνών - μελών της, κατάφεραν και αντέστρεψαν της αρνητικές εισηγήσεις). Μη μου πει κανείς ότι για της τελευταίες βελτιώσεις του ΕΚΚΖΣ ενήργησε κάποιο άλλο σωματείο...
    Στα εντευκτήρια της συναντάς και γνωρίζεις ενεργούς ραδιοερασιτέχνες.
    Τέλος, η μη εμφάνιση μέχρι σήμερα κάποιου σωματείου ικανού να ανταγωνισθεί την ΕΕΡ με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πολλές από της κατηγορίες σας δεν ευσταθούν.
    Ούτε ο ισχυρισμός του bureau ευσταθεί διότι σήμερα για τα βραβεία υπάρχει το LOTW και για όσους δεν τα κυνηγούν το E-QSL. Άλλωστε παρέχουν υπηρεσίες bureau και σε μη μέλη.
    Μπορείτε να κρατάτε της κακίες σας αλλά ακόμη και όταν κρίνετε ένα σωματείο που έχει μέλη τους περισσότερους ραδιοερασιτέχνες καλό θα είναι να μην βρίζετε.
    6146
    Υ.Γ. διαθέτω αρκετό απόθεμα από 6146 N.O.S. (new only stock) και αρκετές ματσαρισμένες, δεν τίθεται θέμα πεσμένης αποδόσεως hihi

    ReplyDelete
  9. Λαμπάτε, καλή η προπαγάνδα και το λιβάνισμα που κάνεις υπέρ της ΕΕΡ, αλλά αποφεύγεις να αναφέρεις σκόπιμα ότι:
    Η ΕΕΡ είναι ο μόνος αναγνωρισμένος από την IARU σύλλογος, μόνο και μόνο γιατί έτυχε να ιδρυθεί πρώτη...
    Γι αυτό το λόγο είναι ο μόνος σύλλογος που έχει το δικαίωμα να μας εκπροσωπεί στο εξωτερικό, αλλά ούτε αυτό δεν κάνει καλά...
    Σε παραπέμπω στα λεγόμενα του Τάκη:

    Πηγαίνει η ΕΕΡ στις WARC conferences και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου!
    Τι ακριβώς ψηφίζουν?
    Ποιές είναι οι προτάσεις τους για το Ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ραδιοερασιτεχνικό γίγνεσθαι?
    Φωνή ερωτώντος εν τη ερήμω!
    Δεν ξέρω αν τα δημοσιεύουν στο περιοδικό της ενώσεως, αλλά αυτά είναι θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και κατά συνέπεια η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα έπρεπε να τα είχε στην διαδικτυακή σελίδα της ανοικτά και προσβάσιμα.
    Σε όλους του Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες!


    Και πέρα από αυτό, λόγω του προνομίου που απολαμβάνει, προσπάθησε να ελέγχει πλήρως την αδειοδότηση των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών με τον επαίσχυντο κανονισμό της ανανέωσης της άδειας κατόπιν βεβαίωσης από σύλλογο αναγνωρισμένο από την IARU...
    Αυτά στο μακρινό παρελθόν...
    Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε τον πόλεμο για τις δύο άδειες...
    Την αρνητική στάση στη διαβούλευση για την κατάργηση των μορς - τόσο στην επίσημη ως ένωση, όσο και τις μπηχτές από τα παπαγαλάκια της - την στιγμή που σε όλον τον άλλο σύγχρονο κόσμο τα είχαν καταργήσει...
    Την αρνητική στάση για την ενοποίηση των δύο αδειών...
    Και σήμερα ο πόλεμος λάσπης μέσω των "παπαγάλων" στις άλλες ενώσεις...
    Αύριο δεν γνωρίζω τι άλλο έπεται..
    Τι έχει αλλάξει λοιπόν τα τελευταία 32 χρόνια...?
    Τίποτα...
    Απλά σου ξαναλέω, ότι σήμερα πια τους έχουν όλοι χεσμένους...
    Είτε σου αρέσει, είτε όχι δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...

    Γι αυτό σου λέω, μιας κι έχεις στοκ, άλλαξε κάνα λαμπιόνι γιατί μάλλον σου έχουν πέσει τα νήματα και βλέπεις παντού UFO...

    ReplyDelete
  10. Το ποιος είναι εκπρόσωπος στην IARU το γνωρίζουν και οι κότες. Δεν χρειάζεται να το κρύβω ούτε το έκανα.
    Αντίθετα εσείς αποκρύβετε ότι την άποψη σας την συμμερίζονται ελάχιστοι και ίσως ανενεργοί ραδιοερασιτέχνες.
    Ασχολούμαι περίπου 20 χρόνια με το χόμπι και δεν συνάντησα κανέναν παλαιό να παραπονιέται ότι τον εμπόδισαν να πάρει άδεια πχ.
    Οι αποφάσεις της IARU βρίσκονται στις σελίδες της, έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς και εδώ. Όποιος θέλει παραπάνω πληροφορίες χωρίς να είναι μέλος μπορεί να της ζητήσει και θα της έχει.
    Η ΕΕΡ έχει δικαίωμα να καθορίζει τη στάση της και αν δεν συμφωνείτε σε κάτι δεν σημαίνει ότι έχετε πάντα δίκιο.
    Τα άλλα περί λάσπης κλπ. δεν είναι αποδεδειγμένα, τα φαντάζεστε, ίσως εξ ιδίων κρίνετε.
    Τα κείμενα σας είναι γενικά υβριστικά και δεν έχετε την απαιτούμενη ραδιοερασιτεχνική κριτική.
    Δεν γνωρίζω αν σας διέγραψαν στο παρελθόν αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι αν το έκαναν καλά έκαναν!
    Βλέποντας το ύφος και την εμπάθεια των κειμένων σας, καταλαβαίνω ότι έχασα το χρόνο μου. Εσείς δεν είστε ένας σύγχρονος καλοπροαίρετος ραδιοερασιτέχνης για να ασχοληθώ μαζί σας αλλά, ένας νοσταλγός μιας παλιάς εποχής που θέλει να μείνει στην ιστορία ως δήθεν μαρτυρήσας για το χόμπι.
    Να είστε καλά από υγεία και δεν θα σας ξαναγράψω.
    6146

    ReplyDelete
  11. Καταρχάς δεν μιλάς με τον Κύριο Ψιλογιάννη, αλλά με έναν απλό ανώνυμο ραδιοερασιτέχνη...
    Όταν λέω ότι είσαι προπαγανδιστής, κάτι ξέρω...
    Τώρα φάνηκες ότι είσαι και διαστρεβλωτής...
    Εγώ δεν είπα ότι αποκρύπτεις σκόπιμα ότι η ΕΕΡ είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο από την IARU...
    Εγώ είπα ότι αποκρύπτεις σκόπιμα το λόγο...
    Μήπως τάχα η IARU αναγνωρίζει μόνο την ΕΕΡ, γιατί είναι η καλύτερη ένωση από όλες τους άλλους συλλόγους και προσφέρει τα περισσότερα στους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες...? (όπως σκόπιμα αφήνεις να εννοηθεί)...
    Ή μήπως έγινε κάποιος διαγωνισμός και βγήκε η ΕΕΡ πρώτη ανάμεσα στα υπόλοιπα σωματεία...?
    Πείτε την αλήθεια επιτέλους βρε παλαιολιθικά μορμολύκεια και εσείς οι σύγχρονοι κλώνοι τους, που έχετε γαλουχηθεί σύμφωνα με την υπεροψία και απαξίωση του "αυτοκρατορικού" συλλόγου...
    Η ΕΕΡ είναι η μόνη ένωση που αναγνωρίζεται επίσημα από την IARU γιατί πολύ απλά έτυχε...να ιδρυθεί πρώτη...
    Γεγονός που προσπάθησε να να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, όχι για να προάγει το ραδιοερασιτεχνισμό στη χώρα μας και να ανοίξει την πόρτα σε νέους ανθρώπους, αλλά για να γίνει ένα ακόμα πιο κλειστό λόμπυ, όπου λίγοι εκλεκτοί και προνομιούχοι θα απολάμβαναν αδείας και οι υπόλοιποι θα παρέμεναν εσαεί υποψήφιοι να παρακαλούν τους "κυβερνώντες" και να λαμβάνουν το πολυπόθητο χαρτί έναντι αμοιβών και ανταλλαγμάτων...
    Αυτή είναι η αλήθεια λαμπάτε - ξέρω ότι σε ξινίζει - αλλά αυτοί υπέρ των όποιων προπαγανδίζεις, έτσι έπρατταν τότε και κάπως παρόμοια προσπαθούν να πράξουν και σήμερα...
    Αλλά ο κόσμος άλλαξε λαμπάτε και η παντοδυναμία σας έχει πλέον παρέλθει, σας έκοψε τα πόδια ο Ψιλογιάννης τότε και έβαλε τις βάσεις για ένα χόμπυ υγιές, απαλλαγμένο από πάτρωνες και σήμερα πια - θα το ξαναπώ - σας έχουν όλοι... απορρίψει..
    Οι νέοι σύλλογοι σφύζουν από ζωή και μέλη, την ώρα που στην ΕΕΡ κάθε Τετάρτη μαζεύονται μερικά γεροντάκια με μέσο όρο ηλικίας τα 60 χρόνια και αφού μετρήσουν το πόσες τρύπες έχουν οι τοίχοι ή το πόσες καρέκλες έχει φάει το σαράκι, πάνε μετά για χαμομήλι και γιαουρτάκι - το οποίο ονομάζουν κατεδάφιση...
    Α, να μη ξεχάσω την γιαγιά στο ταμείο, που η μόνη της δουλειά είναι να πουλάει κονκάρδες και σημαιούλες και να ενημερώνει με εκφοβιστικό ύφος τον ανυποψίαστο ραδιοερασιτέχνη που θα συναλλαγεί μαζί της, ότι δεν είναι ταμιακώς εντάξει...
    Βγάλε την χολή σου λαμπάτε...
    Καλώς έκαναν και διέγραψαν τον Ψηλο-γιάννη - ήταν βλέπεις πολύ Ψηλός κι αυτοί πολύ μικροί και ασήμαντοι και τον φοβόνταν...
    Καλά έκανε και ο Εθελοντής και έφυγε, αλλά οι λόγοι ήταν άλλοι και όχι η απαξιωτική συμπεριφορά κάποιων από το διοικητικό συμβούλιο που απαξίωνε τους ΟΕΑ...
    Αυτά δεν λες και στο μπλογκ του φιλαράκου σου, ή νομίζεις ότι δεν τα διαβάζουμε...?
    Η ΕΕΡ λαμπάτε έχει δικαίωμα να καθορίζει τη στάση της, μόνο όταν δεν επηρεάζει αρνητικά το μέλλον του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμου, με την δύναμη που της παρέχει η τυχαία πρωτιά της στην IARU...
    Όταν παραιτηθεί αυτού του προνομίου, τότε μπορεί να καθορίσει όποια στάση θέλει...
    Όσο το διατηρεί όμως, δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την πορεία του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού και να αποφασίζει κατά το δοκούν, κινούμενη από ταπεινά ελατήρια...
    Γι αυτό καλά θα κάνεις να μην ξανασχοληθείς με πράγματα που δεν γνωρίζεις και πολύ περισσότερο, καλά θα κάνεις να μην λασπολογείς και προπαγανδίζεις...

    Σου εύχομαι κι εγώ υγεία και καλά μυαλά..
    Προπάντων καλά μυαλά...

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. "13. A proposal for the termination of the membership of a Member-Society shall be accompanied by a suitable explanation therefor and a copy of the answer, if any, made by the Member-Society."

    Ο λόγος που θα επικαλεστεί ο ανώνυμος και τω συν αυτώ συνονθύλευμα, για termination του membership της ΕΕΡ στην IARU θα είναι ότι ο εν λόγω σύλλογος ήταν "κλειστό λόμπυ" πριν από 40 χρόνια. Αφοπλιστικό επιχείρημα.

    Ως αντιπρόταση δε, υπάρχουν σύλλογοι που σφύζουν από ζωή, νιάτα, ενέργεια κλπ και η δυναμική αυτή ήταν σαφής από επιστολές
    επιστολές που έστειλαν μέχρι και στον τότε πρωθυπουργό της χώρας καθώς και από τις.. προτάσεις τους στις τελευταίες δύο διαβουλεύσεις.

    Κλείνοντας, το ανώνυμο νιάτο (φαντάζομαι δεν είναι "γεροντάκι" άσχετα αν έχει άποψη για ρ/ε θέματα που διαδραματίστηκαν 40 χρόνια πριν..!!) -αν υπήρχε βραβείο ραδιοερασιτεχνικής σαχλαμάρας, σίγουρα θα το διεκδικούσε με σοβαρές αξιώσεις. Κατηγορεί τον 6140 για "χολή" όταν ο ίδιος του μιλάει για "γεροντάκια", "χαμομήλια", "γιαουρτάκια", "την γιαγιά του ταμείου που πουλάει σημαιάκια" (πάντως σαν τα σημαιάκια του ΣΕΡ δανεισμένα από την ΝΔ του Καραμανλή, δεν έχει πουθενά !). Μάλλον φαντασιώνεται ότι στο HAMRADIO του Friedrichshafen πχ ή στα γραφεία της RSGB συνωστίζονται οι έφηβοι και παιδιά σχολικής & προσχολικής ηλικίας (όπως πχ συμβαίνει στον σύλλογό του, που δεν τολμάει να τον ονομάσει ωστόσο).
    Συν μπόνους ότι δήθεν η ΕΕΡ ήταν κατά της κατάργησης του CW στις εξετάσεις. Βασικός στόχος ήταν η θέσπιση σοβαρών και αδιάβλητων εξετάσεων και όχι "εναρμόνιση" κατά το δοκούν αγαπητέ.
    Τι να πει κανείς. Και μετά ο ίδιος μιλάει για λάσπη και προπαγάνδα, για φαντάσου !

    Με λαχαναγορίτικες επιστολές, φαντασιώσεις πέρι ορδών νέων στον ρ/ε (εκτός από την ΕΕΡ !!), και σημαιούλες-στοκ "δανεισμένες" από τις προεκλογικές εκστρατείες του Καραμανλή, ευχόμαστε καλά μυαλά και θέλουμε εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην IARU. Και μη χειρότερα...

    ReplyDelete
  14. Μου αρέσει αγαπητή μου που δανείζεσαι ευφυολογήματα από το μπλογκ του φιλαράκου σου, για να ευτελήσεις ένα σύλλογο που με επτά μόλις χρόνια ζωής έχει καταφέρει να έχει πολύ περισσότερα μέλη, από τον δικό σου που μετρά πενήντα...
    Όσο για τους λόγους που θα επικαλεστεί ο ανώνυμος "και τω συν αυτώ συνονθύλευμα" δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ...
    Είναι μόλις στο τέταρτο ποστ:

    Πηγαίνει η ΕΕΡ στις WARC conferences και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου!
    Τι ακριβώς ψηφίζουν?
    Ποιές είναι οι προτάσεις τους για το Ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ραδιοερασιτεχνικό γίγνεσθαι?
    Φωνή ερωτώντος εν τη ερήμω!
    Δεν ξέρω αν τα δημοσιεύουν στο περιοδικό της ενώσεως, αλλά αυτά είναι θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και κατά συνέπεια η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα έπρεπε να τα είχε στην διαδικτυακή σελίδα της ανοικτά και προσβάσιμα.
    Σε όλους του Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες!


    Αν αγαπητή μου δεν υπήρχαν ραδιοερασιτέχνες σαν τον Ψηλογιάννη να συγκρουστούν με το (τότε) κατεστημένο, ο αγαπημένος σου σύλλογος, θα είχε κρατήσει τον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό στα προ 1960 επίπεδα, με κάτι "συνονθηλεύματα" σαν τα παρεάκια τα δικά σου να απολαμβάνουν αδείας και τους υπόλοιπους να κοιτάνε με το τηλεσκόπιο το πότε θα πάρουν άδεια...
    Και για την ανανέωση της αδείας μας θα έπρεπε να γραφτούμε νταβατζιλίδικα στην ΕΕΡ για να τα σκάμε, μιάς και είναι η μόνη αναγνωρισμένη από την IARU...
    ...Βασικός στόχος ήταν η θέσπιση σοβαρών και αδιάβλητων εξετάσεων με την μη κατάργηση το CW...ας γελάσω...σε όλον τον κόσμο δίνουν μια χαρά εξετάσεις χωρίς CW...μόνο εδώ θα υπήρχε το πρόβλημα...
    Πες καλύτερα ότι θέλανε να κρατήσουν το χόμπυ κλειστό επιβάλλοντας ένα παλαιολιθικό mode και άσε τα σάπια περί δήθεν "σοβαρών και αδιάβλητων εξετάσεων"...
    Δεν υπάρχει "εναρμόνιση κατά το δοκούν" υπάρχει εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Νομοθεσία, ή όχι...
    Ξέρω ότι σας έτσουξε και με τις δύο κατηγορίες πριν μερικά χρόνια και με την κατάργηση του CW φέτος και την ενοποίηση των δύο αδειών...
    Ίσως τελικά η "επιστολή" αποδείχθηκε πιο βαρύνουσα από την λυσσαλέα αντίδραση των δεινοσαύρων και των σύγχρονων κλώνων τους και τα σημαιάκια με τα συνθήματα σας καρφώθηκαν και στα δύο μάτια, αλλά τι να κάνουμε...?
    Αυτά έχει η ζωή, ρίχνει πίσω τη μούχλα και δίνει προτεραιότητα στην πρόοδο και την ανάπτυξη...
    Το ότι η ΕΕΡ και τα φερέφωνα της, πολεμούν λυσσαλέα έναν νέο σύλλογο που με επτά χρόνια παρουσία κατάφερε με τις "επιστολές" του να καταργηθεί το CW και να εναρμονιστεί η Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή - παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις σας στη διαβούλευση - είναι κάτι που ξέρω πως σας καίει...
    Κάτι ανάλογο έκανε και πριν σαράντα χρόνια ο Ψηλογιάννης με την ΕΕΕΡ...
    Κατάργησε την παντοδυναμία της ΕΕΡ κι έβαλε με τον "τσαμπουκά" νέο αίμα στο χόμπυ...

    Ξυδάκι αγαπητή μου, η ιστορία σας έχει ξεπεράσει...
    Όσο και να χτυπάτε τον πισινό σας κάτω, τίποτα δεν αλλάζει...
    Θα παραμένετε εσαεί στο περιθώριο...

    ReplyDelete
  15. Αγαπητέ μου, ισχυρίζεσαι ότι "δανείζομαι ευφυολογήματα" από τον "φιλαράκο μου". Γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη ευφυολόγημα ? Λινκ σου έδωσα, από δύο αναρτήσεις ενός ιστολογίου.

    Μην ξεχνάς ότι εκείνη η μνημειώδης επιστολή του ΣΕΡ σε πρωθυπουργούς, υπουργεία και δεν ξέρω ΄γω που αλλού που, ήταν αρκετή για να ευτελιστείτε μόνοι σας. Οπότε αγαπητέ μου, δεν ευτελίζω εγώ τον σύλλογο σας. Μια χαρά τα καταφέρνετε μόνοι σας. Θέλεις να σου υπενθυμίσω τι γράφτηκε στον παρόν διαδικτυακό χώρο επί τούτου ?
    Ο "φιλαράκος μου" σας τα είπε πολύ light σε αντίθεση με τον Tάκη εδώ και εδώ. Όποιος δε, έχει όρεξη να διαβάσει για περισσότερο ρ/ε, έτσι όπως τον αντιλαμβάνεται ο ΣΕΡ, κλικ εδώ.
    Καιρός να προβληματιστείς αγαπητέ μου εάν βρέχει ή αν σας φτύνουν.

    Από εκεί και πέρα η ΜΑΣΙΦ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ η δική σου και του συλλόγου σου, διαφαίνεται στο ότι ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από τον Τάκη. Έκανε ένα λάθος ο Τάκης και τσουπ! ο ανώνυμος του ΣΕΡ, τρίβει τα χεράκια του, νομίζει ότι διατύπωσε κάτι έξυπνο..!
    Σε ΙΚΕΤΕΥΩ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ) ΤΑ WARC ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ'ΑΥΤΑ ??? ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ ! Google is your friend !!

    Εφόσον μας εξηγήσεις που διεξάγονται και ποιοί συμμετέχουν στα προαναφερθέντα ανύπαρκτα συνέδρια, μετά θα δωθούν απαντήσεις στις αγωνιώδεις ερωτήσεις σου.

    Μιλάς για τον Ψιλογιάννη και για εκείνη την εποχή, σαν να τα έζησες τα γεγονότα, πριν από 40+ χρόνια. Τελικά είσαι "γεροντάκι" αγοράκι μου ή όχι ? Ή απλά βρήκες έναν τυφλοσούρτι και τον επικαλείσαι ?

    Τα υπέρδιπλα-τρίδιπλα σεντόνια του κυρίου Ψιλογιάννη αρνήθηκα να τα συνεχίσω να τα διαβάσω όταν έφτασα στο σήμειο όπου "μιλάει" (ναι μιλάει !) στον -νεκρό προ πολλού- SV1AG, σε δεύτερο πρόσωπο παρακαλώ (!) και τον αποκαλεί "γραφικό" και διάφορα άλλα. Ένας άνθρωπος που αποφασίζει να "λύσει την σιωπή του" (γιατί πρωτύτερα δεν "ήθελε να ρίξει το επίπεδο") σε μια χρονική στιγμή που οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι νεκροί οπότε και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αποκαλώντας τους με διάφορα κοσμητικά, αυτό λέγεται στην καλύτερη περίπτωση, αγένεια και έλλειψη τακτ. Όσο για το ότι αυτοαποκαλείται "ο πρωταγωνιστής" επίσης λέει πολλά για την προσωπικότητα του.

    Κλείνοντας αγαπητέ μου, οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι συνάδελφοί μας, κατήργησαν την εξέταση του CW κάνοντας τις θεωρητικές εξετάσεις τους ακόμα πιο δύσκολες. Οι Αμερικάνοι (και οι Γερμανοί) πρέπει να μελετήσουν περίπου 1600 ερωτήσεις για να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το ρ/ε φάσμα συχνοτήτων.
    Στον ΣΕΡ οι 400 φαινόταν πολλές. Μάλλον ο ΣΕΡ δεν μπορεί να ξεχωρίσει το PMR από τον ραδιοερασιτεχνισμό. Πρόβλημά σας. Αλλά όχι και να έχετε αξιώσεις για IARU ! Συνέλθετε.

    Τα υπόλοιπα περί "τσαμπουκάδων", "νέου αίματος" κλπ τα προσπερνώ. Πάνε να πεις στην IARU ότι είστε τσαμπουκάδες, πιο τσαμπουκάδες από την ΕΕΡ, ότι την έχετε μεγάλη, ότι είστε οι πρωταγωνιστές, ότι το CW είναι παλαιολιθικό mode (σου έχει πει κανείς ότι ένα από τα πιο ενεργά working groups της IARU είναι αυτό του High Speed Telegraphy ? Εκεί να δεις γούστα στα ματσακόνια !!) και ότι η ΕΕΡ έχει γεροντάκια με γιαουρτάκια και χαμόμηλα..!! Θα ανοίξουν τις αγκάλες τους στους νέους τσαμπουκάδες..

    Είπαμε google is your friend, βρες πρώτα τι είναι τα warc conferences κι αν υπάρχουν, δες την ύλη εξετάσεων στον υπόλοιπο κόσμο, και προσπάθησε να μην επαναλαμβάνεις λάθος ερωτήσεις, γιατί εκτίθεσαι. Μην είσαι "φερέφωνο". Απόψη δική σου, ερωτήσεις δικές σου, δεν έχεις ? Πρέπει να κοπυπαστώνεις ότι γράφει ο Τάκης ?

    Κλείνοντας, να σου υπενθθμίσω, ότι εγώ μιλώ επώνυμα, ενώ εσύ δεν έχεις καν το θάρρος να υπερασπιστείς τις απόψεις σου επώνυμα. Δεν χρειάζεται να διαφιλονικήσουμε για το ποιός είναι στο περιθώριο και χτυπά "τον πισινό" κάτω, ε ?

    Άντε αγοράκι μου σύρε στο καλό σου.

    ReplyDelete
  16. Καλά κάνω και μιλάω ανώνυμα...
    Είσαι μήπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα με κρίνεις...?
    Κι ο φιλαράκος σου ο 6146, ανώνυμος είναι...

    Κοίταξε κοριτσάκι, ότι και να λες, τα δεδομένα δεν αλλάζουν...
    Ότι προτάσεις έκανε η ΕΕΡ σχετικά με τις εξετάσεις και την αδειοδότηση, έπεσαν στο κενό...
    Αντιθέτως επικράτησε το μοντέλο του ΣΕΡ...
    Δεν σας σέβεται και δεν σας υπολογίζει κανείς στο ΥΜΕ κι αυτό φάνηκε στην διαβούλευση...
    Δεν σας αρέσει, σας πονάει, το ξέρω...ξυδάκι...

    Όσο για τον Ψηλογιάννη, μην τον πιάνεις στο στόμα σου...
    Ήταν όντως ο πρωταγωνιστής μίας εποχής της οποίας το κατεστημένο ανέτρεψε για να μπορείς εσύ σήμερα να απολαμβάνεις το χόμπυ σου...
    Αν περνούσαν οι τακτικές του Γεράρδου και των ομοίων του, δεν θα έβλεπες άδεια ούτε στον αιώνα τον άπαντα...κυρίως επειδή είσαι γυναίκα...

    Και για να τελειώνουμε μία και καλή, και τσαμπουκά έχουμε και τον ΣΕΡ στηρίζουμε και τον Ψηλογιάννη γουστάρουμε και το CW και την ΕΕΡ δεν γουστάρουμε και αυτό που θέλαμε με τις άδειες το πετύχαμε κι από κει και πέρα μπορείς να χτυπήσεις τον πισινό σου όσο θες κάτω, αλλά δεν αλλάζει τίποτα...

    Οπότε σύρε εσύ στο καλό σου κοριτσάκι μου και μη μας τα ζαλίζεις άλλο...

    ReplyDelete
  17. Καλησπέρα!
    Άρτι αφιχθείς από την ολοήμερη εργασία η οποία με "ξεκούρασε" από λάθος επιλογή να κάνω 4 ημέρες επίσκεψη/διακοπές στην Ελλάδα!

    Ήθελα να γράψω IARU region1 comference και έγραψα WARC.
    Εν πάση περιπτώσει η ενημέρωση από την ΕΝΩΣΗ όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ήταν και είναι ελλιπής σε τέτοια θέματα.
    Από εκεί και μετά "ανώνυμε", ότι και αν επισυνάψω στις "ενώσεις-συλλόγους-λέσχες και λοιπές λέξεις" τα στηρίζω επώνυμα.
    Όπως έχεις διαβάσει δε, δεν αφήνω κανέναν παραπονεμένο.

    Ετοιμαζόμουν να σου ζητήσω να είσαι πιό ήπιος στους χαρακτηρισμούς σου, ως ανώνυμος, και μου ήρθε το νέο σου σχόλιο.
    Επιεικώς απαράδεκτο.
    Θα δημοσιεύσω μόνο την τελευταία παράγραφο για να σου απαντήσω.

    ReplyDelete
  18. Διορθωμένος3 December 2012 at 01:24

    Και για να τελειώνουμε μία και καλή, και τσαμπουκά έχουμε και τον ΣΕΡ στηρίζουμε και τον Ψηλογιάννη γουστάρουμε και το CW και την ΕΕΡ δεν γουστάρουμε και αυτό που θέλαμε με τις άδειες το πετύχαμε κι από κει και πέρα μπορείς να χτυπήσεις τον πισινό σου όσο θες κάτω, αλλά δεν αλλάζει τίποτα...

    ReplyDelete
  19. Όπως το λες ανώνυμε, όλα τα κάνατε!
    Ραδιοερασιτέχνες όμως... ΔΕΝ ΓΙΝΑΤΕ!

    ReplyDelete
  20. Έλα Τάκη εγώ κατάλαβα τι ήθελες να πεις, απλά έχει πλάκα να βλέπεις έναν απελπισμένο να πιαστεί από κάπου να καταπίνει τελείως αμάσηχτα λάθος διατυπωμένες ερωτήσεις - δεν μπήκε καν στον κόπο να τσεκάρει τι είναι αυτά τα συνέδρια.

    Τάκη (δεν μπαίνω στον κόπο να απευθυνθώ στον "τσαμπουκά" γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει) γενικά αυτά τα συνέδρια απαιτούν κόπο και χρήμα. Πχ στο τελευταίο στην Νότια Αφρική πολλές ενώσεις έλαμψαν δια της απουσίας τους και όχι τυχαία. Πχ η πολωνέζικη PZK δεν πήγε και έδωσε το δικαίωμα ψήφου της στην Γερμανία (το ίδιο που έκανε και η Τουρκία με την Ελλάδα στο Davos). Από εκεί και πέρα κάποιοι άνθρωποι έτρεχαν στα Υπουργεία για την βελτίωση του ΕΚΚΖΣ και για να μας γλυτώσουν από τους τραγέλαφους (100W ERP δεν ήταν ;) και πόσα άλλα και σίγουρα όχι οι τσαμπουκάδες του πανελλαδικού οι οποίοι μέσα στον ύπνο τους στα βαθιά ονείρατα, φαντάζονται ότι "πέτυχαν" την κατάργηση του CW !! (φαντάζομαι τον 6140 να χαμογελάει κάτω από τα μουστάκια του τώρα !)

    Δεν με εκπλήσσει το ότι έπρεπε να πέσει μαχαίρι στο σχόλιο του "τσαμπουκά". Ο τσαμπουκάς και η τεστοστερόνη τους τρέχει όσο βρίσκονται πίσω από μια οθόνη Η/Υ ή πίσω από ένα μικρόφωνο επιδιδόμενοι στην διαμόρφωση του μέλλοντος FM (μιας και το CW είναι παλαιολιθικό λέει !!) στα 2μ από το μόμπιλο.

    Η γλώσσα και το στυλ του τσαμπουκά θυμίζουν ιδιαίτερα το στυλ της "επιστολάρας", λαχαναγορά, ε ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ. Τυχαίο ;!

    Όπως μπορεί ο καθένας..

    ReplyDelete
  21. Όπως ίσως θα είδες, δεν παρεκτράπηκα πουθενά...
    Κόβοντας όμως το σχόλιο μου αλλοιώνεις το νόημά του...
    Θα σε παρακαλέσω, είτε να το δημοσιεύσεις ολόκληρο, είτε να το διαγράψεις τελείως...
    Όσο για το αν γίναμε ραδιοερασιτέχνες, αυτό άσε να το κρίνουν αυτοί που έχουν τα callsign μας στο log τους κι όχι εσύ...
    Εδώ δεν είναι συχνότητα για να κάνουμε contest...
    Είναι απλά ένα μπλογκ κι εσύ ο host του...

    ReplyDelete
  22. 6:30 το πρωί και φεύγω για ολοήμερη "χαρά κι εργασία"!
    Να συμπεριφερθείτε κοσμίως και θα σας απαντήσω το βράδυ.

    ReplyDelete
  23. Ο τσαμπουκάς έχει πολλαπλές ιδιότητες:

    - Έχει άποψη για ανθρώπους και γεγονότα που διαδραματιστηκαν πριν από 40 χρόνια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ. Να φανταστώ ότι τότε ήταν πχ 5 ετών, οπότε σήμερα είναι ένας καλοστεκούμενος 40αρης και σε καμία περίπτωση όχι γεροντάκι. Άντε αγοράκι μου να ξεστραβωθείς και κοίταξε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο . Στον ΣΕΡ λέει, πλακώνονται και διαπλικτίζονται οι έφηβοι και τα σχολιαρόπαιδα για το ποιός θα πρωτοπάρει μικρόφωνο. Και μετά ξύπνησε ο τσαμπουκάς.

    - Ο ΣΕΡ λέει, είναι ο πολυπληθέστερος σύλλογος στην Ελλάδα. Αυτό είναι καινούριο ανέκδοτο. Περιμένουμε να ακούσουμε ΑΡΙΘΜΟΥΣ με πηγές και όχι πληροφορίες από τον πλανήτη Αρλούμπα όπως τα warc conferences που απαιτείς τρομάρα σου να μάθεις την δράση της ΕΕΡ στα ανύπαρκτα αυτά συνέδρια !

    - Όταν θα μάθεις ότι τα λάθη δεν μεταφέρονται "κληρονομικώ δικαίω" στους νεότερους ίσως μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Πχ αν εσένα δεν σου κόφτει και είσαι ένα φερέφωνο που καταπίνεις αμάσηχτα άκυρες ερωτήσεις και τις επαναλαμβάνεις νομίζοντας ότι κάνεις κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι και το παιδί σου θα είναι τόσο δύστυχο ώστε να έχει την ευφυία και την αξιοπιστία του πατέρα του ως συζητητής.
    Παρομοίως λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σήμερα να κατηγορούνται άνθρωποι οι οποίοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για ενδεχόμενες αμαρτίες των "παππύδων" τους, οι οποίοι έχουν προ πολλού αποδημήσει εις Κύριον.

    - Μπορείς να γουστάρεις και Ψιλογιάννη και Βανδή και ό,τι θέλεις. Ποσώς που μου ενδιάφερει, τι γουστάρει ένας φουκαράς που δεν τολμά να γράψει το όνομά του και την είδε μέχρι και τσαμπουκάς και.... κοντέστερ !! Τρομάρα σου !
    Εγώ απλά είπα ότι είναι στην καλύτερη περίπτωση αγένεια και στην χειρότερη ανεντιμότητα. Το να επιλέγεις να απευθύνεσαι σε δεύτερο ενικό πρόσωπο και να προσβάλλεις έναν νεκρό, ο οποίος προφανώς δεν είναι σε θέση να βγει από τον τάφο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι κάτι που στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, δεν χτυπάει ωραία. Εσείς ίσως να γουστάρετε. Δικαίωμά σας. Δικαίωμα μου να έχω την άποψή μου.

    - Οι γυναίκες δεν έπαιρναν άδειες ε ? Βρε πανάσχετε, άνοιξε κανά βιβλίο, ξεστραβώσου, για όνομα ! Οι σύζυγοι των ρ/ε διαβάζω πως έπαιρναν άδειες και μάλιστα εν αγνοία τους.. Για φαντάσου !

    Και τέλος να μου επιτρέψεις να επιλέγω εγώ για ποιούς θα νιώθω ευγνωμοσύνη. Μάθε πρώτα να έχεις δική σου άποψη και προσπάθησε να αρχίσεις να καταφέρνεις δικές σου ερωτήσεις (αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ξέρεις 5 βασικά πράγματα) και μετά έλα να συζητήσουμε με τον τσαμπουκά σου κύριε νεαρέ-γέρε.

    ReplyDelete
  24. Καταρχάς "φουκαρού" είσαι και φαίνεσαι...
    Το ότι θέλω να κρατώ την ανωνυμία μου στο διαδίκτυο, ούτε εμένα κάνει "φουκαρά" και άτολμο, ούτε εσένα που βγαίνεις επώνυμα "κάποια"...
    Κατά δεύτερον δεν έχεις κανένα δικαίωμα να υποδεικνύεις στους άλλους πως θα διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους...
    Κάνε πρώτα οικογένεια, κάνε και κάνα παιδί, μάθε να το μεγαλώνεις και να το διαπαιδαγωγείς και μετά μιλάς...
    Με ένα σακίδιο στον ώμο, μία τσέπη γεμάτη λεφτά και χωρίς υποχρεώσεις να γυρίζω τον κόσμο και να ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με το χόμπυ, θα με έκανε κι εμένα προφέσορα...
    Τρομάρα σου...
    Και ναι, τα λάθη καμιά φορά μεταφέρονται "κληρονομικώ δικαίω", μόνο που κάποιοι επιλέγουν να ονομάσουν με το σωστό τους όνομα...
    Τα ονομάζουν αρχές και φροντίζουν να παραμένουν ζωντανά στη μνήμη των νεώτερων, ώστε να μην ξανασυμβούν...
    Όσο για τα υπόλοιπα αν θέλεις στοιχεία για μέλη μπορείς να ψάξεις και μόνη σου...
    Ότι είπα για τους συλλόγους, είναι στα προηγούμενα ποστ μου και είναι άσκοπο να επαναλαμβάνομαι...
    Μπορείς να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όποιους θέλεις, αλλά η ιστορία δεν αλλάζει...
    Οι πρωτοπόροι φάνηκαν ποιοί είναι και αυτά είναι πλέον αναρτημένα...
    Αν τολμάς να τα αμφισβητήσεις, πήγαινε να πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις...
    Και για τους ζωντανούς και για τους πεθαμένους...
    Ότι είχα να πω το είπα και δεν πρόκειται να επανέλθω...
    Προφανώς οι αλήθειες πονάνε και για τα "WARC conferances" και για την πραγματική ιστορία του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού και για τις συζύγους και για τις γυναίκες των ρ/ε και για όλα...
    Είπαμε τσούζει...τι να κάνουμε...υπομονή...

    Υ.Γ. Ευχαριστώ τον host που δημοσίευσε ολόκληρο το σχόλιό μου...
    Αν μη τι άλλο, η αμεροληψία του τον τιμά...

    ReplyDelete
  25. Λοιπόν επειδή πολύ ασχολήθηκα -μα πολύ όμως- και τώρα παρόλο που από παντού σας φεύγουν εσύ νομίζεις ότι βρέχει, τώρα το γυρίζουμε στα τατιανίστικα και στα πορτοφόλια κι επειδή δεν έχεις ιδέα που είμαι, τι κάνω και πως την βγάζω (ο "host" πχ ξέρει) λες και χθες το βράδυ πίναμε μαζί ρετσίνες και χτυπούσαμε σουβλάκια, έχω να σου πω πως είσαι ένα ανώνυμο τίποτα που σε κάθε σχόλιό σου αποδεικνύεις πόσο λίγος, πόσο ανεπαρκής είσαι.

    Ακριβώς όπως και η επιστολή-ανέκδοτο του συλλόγου σου, ακριβώς όπως και η έδρα-ανέκδοτο του αθηναϊκού συλλόγου που είναι δηλωμένος στην Πελοπόννησο.

    Μπορείς να πιστεύεις ο,τι θες για την "ιστορία". Ποσώς που ενδιαφέρει εμένα ή τον οποιοδήποτε τι απόψεις έχει ο Μπάμπης ο γουρουνάς, ο ψαράς με το μόμπιλό του.

    Όσο όμως θα διαδίδεις ψέματα, αρλούμπες και θα απαιτείς πρακτικά από ανύπαρκτα συνέδρια, θα παίρνεις τις απαντήσεις που σου αξίζουν.

    Το ότι δεν σέβεσαι ούτε τους ζωντανούς (τα "γεροντάκια"), ούτε τους πεθαμένους, λέει πολλά για την προσωπικότητά σου. Το ότι φαντασιώνεσαι ότι είσαι τσαμπουκάς ενώ στην πραγματικότητα είσαι ένας ανώνυμος φουκαράς, επίσης. Το ότι διαδίδεις ψεύδη με κοντά ποδάρια ωστόσο τα οποία αντικρούονται πολύ απλά, επίσης αναδεικνύουν την ανύπαρκτη αξιοπιστία σου και βαθιά άγνοιά σου.
    Με λίγα λόγια ο κλασσικός ο ελληνάρας, ο τσαμπουκάς, ο μάγκας, τόσο μάγκας που δειλιάζει να υπογράψει τις απόψεις του, που τα ξέρει όλα και δεν ξέρει τίποτα, που έχει άποψη επί παντός επιστητού ενώ στην πραγματικότητα έχει βαθιά μεσάνυχτα, που είναι ο,τι δηλώσει. Πχ ο γουρουνάς πήρε ένα φορητό και δηλώνει ραδιοερασιτεχνης . Μέσα σ'αυτό το μαύρο το χάλι, όλα τα είχε η Μαργιωρή, η IARU της έλειπε.

    Μπορείς να διδάσκεις στα παιδιά σου ότι γουστάρεις. Πχ να παπαγαλίζουν άκυρες ερωτήσεις, να μην είναι σε θέση να διατυπώνουν τις δικές τους απόψεις και να είναι πάντα τσαμπουκάδες μόνο πίσω από την ανωνυμία, ακριβώς σαν τον μπαμπά τους. Δώστα κι από ένα φορητό, μια άδεια και είναι κομπλέ.

    Μέχρι τότε, τα ξυδάκια σου, τα τσουξίματά σου και τις τζάμπα μαγκιές σου εδώ

    ReplyDelete
  26. Επειδή τα σχόλια πήρα φάλτσα πορεία κι αυτά, το θέμα σταματά εδώ εκτός κι αν όλοι γίνουν επώνυμοι.
    Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε και να μην στηρίζουμε επώνυμα τις απόψεις μας.
    Άλλωστε... Δημοκρατία έχουμε!
    Ε?

    ReplyDelete
  27. Ανώνυμε το θέμα έχει λήξει.
    Αν θεωρείς ότι πρέπει να απαντήσεις στο σχόλιο της Βίκης το οποίο εγώ "πέρασα χαριστικά" δεν θα βγούμε πουθενά.
    Μπορεί να μην είσαι εσύ αυτός, αλλά τελευταία έχει δεχτεί πολλές ανήθικες και ανοίκειες επιθέσεις από "ανώνυμους".
    Αυτό όσον με αφορά και περνά από το χέρι μου, σταματά εδώ.

    Δεν ξέρω αν ο ΣΕΡ προσεταιρίζεται τον κ. Ψηλογιάννη ή το αντίθετο, ξέρω όμως ότι η πλειοψηφία των "χαριστικών" δεν θα πέρναγε καν το κατώφλι της ΕΕΕΡ.
    Πόσο μάλλον δε, να εγγράφονταν ως μέλη!

    ReplyDelete
  28. Τελικά ανώνυμε θα το χαρίσω εγώ το "τραγουδάκι" που έστειλες για την Βίκη.

    Στην μάνα σου και την αδερφή σου!
    Όπως άλλωστε λες "...Νομίζω πως σου (ΤΟΥΣ) ταιριάζει απόλυτα..."

    ReplyDelete