.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday 15 October 2010

Icaromenippus



Τα ψάρια για τηγάνισμα (με την καλή έννοια) δεν είναι τίποτα άλλο παρά το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης στην Καλλονή και η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό CANSAT!



Την αρχή του εγχειρήματος μπορείτε να την θυμηθείτε εδώ.
Το Λύκειό τους -ανάμεσα σε 10 άλλα Ελληνικά (!) και 40 άλλα ευρωπαϊκών χωρών -επιλέχθηκε από την ESA, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για τον ευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό κατασκευής μίνι δορυφόρου.
Μετά από πολλές δυσκολίες τα παιδιά κατάφεραν να βρεθούν στην Νορβηγία στο Κέντρο για την Διαστημικά σχετιζόμενη Εκπαίδευση!
Αφού έλυσαν και τα τελευταία προβλήματα του μηχανισμού και του λογισμικού διαγωνίστηκαν με τους:



Αφού η κάθε ομάδα εκτόξευσε τον πύραυλό της και συνέλεξε στοιχεία κατά την πτώση,αυτά αξιολογήθηκαν από τους ειδικούς του Κέντρου.
Αποτελέσματα:
Πρώτη θέση η ομάδα η eclipse!
Δεύτερη ομάδα η ομάδα truailliú!
Τρίτη ομάδα η ομάδα brussels' vikings!
Τέταρτη ομάδα, η αντί-συστημική, αντί-καταληψιακή, αντί-κατεστημενική, ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης!
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά τα οποία ενάντια στο σύστημα της παπαγαλίας, των καταλήψεων, και του σχολικού κατεστημένου, κατάφεραν γι' άλλη μια φορά, να βάλουν την Ελλάδα στον χάρτη!!!



6 comments:

  1. Ολόψυχα μπράβο στα παιδιά, να έχουν πάντα επιτυχία στις προσπάθειες τους.
    6146

    υ.γ. προς στιγμήν νόμισα πως το παραπάνω ψευδώνυμο έχει μία μικρή σχέση με τον ραδιοερασιτεχνισμό, λάθος μου. Hi hi

    ReplyDelete
  2. Εις απάντηση του Πάνου που μας λέει "δεινόσαυρους", αυτός είναι πιό...αρχαίος!!!
    Την καλημέρα μου.

    ReplyDelete
  3. Φίλε Τάκη. Έχεις δίκιο. Είμαστε ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ. Με όλη την τρεχάλα ξεχάσαμε το αυτονόητο. Να εκφράσουμε την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους οου αν και παντελώς άγνωστοι μας βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας το τιτάνιο έργο που αναλάβαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απλά έχω να πω ότι το τρέξιμο στα σχολεία είναι τόσο πολύ (το ξέρω πολλοί θα γελάσουν αλλά στο Λύκειο έτσι είναι) που δεν στείλαμε και επίσημα τις ευχαριστίες μας. Όπως και να έχει ευχαρισυούμε και πάλι.
    Το σχόλιο που λες ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφέρεται σε σένα αλλά στους... πολίτικούs.
    Γιώργος Κοντέλλης

    ReplyDelete
  4. Φίλε Τάκη. Έχεις δίκιο. Είμαστε ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ. Με τα όσα συμβαίνουν με την ταχύτητα του φωτός και με την τρομακτική δουλειά που έχουν τα Λύκεια (και ας γελάνε τώρα μερικοί που το διαβάζουν-έτσι είναι) παραλείψαμε να εκφράσουμε και γραπτά την ευγνωμοσύνη μας στα άτομα που από μόνοι τους μας βοήθησαν τα μέγιστα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να εμφανίσουμε τα ΑΡΤΙΟ αποτέλεσμα της Νορβηγίας. Ευχαριστούμε και πάλι.
    Για το... σχόλιο που λες είναι προφανές ότι αναφέρεται στον Μαντέλη. Δες όλο το thread και θα γίνει κατανοητό ότι είναι... μαύρο χιοὐμορ γιατί μέχρι τότε ενώοι άγνωστοι μας πρόσφεραν τα πάντα οι υπεύθυνοι μας αγνωούσαν. Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι με προσωπικό ενδιαφέρον της υπουργού κας Διαμαντοπούλου και του κου Πανάρετου μετά από επεώτηση του βουλευτή κου Γαληνού το θέμα λύθηκε. Ας το δούμε και σαν σημάδι ότι με σωστή προσπάθεια τελικά το δίκιο επικρατεί.
    Ευχαριστώ και πάλι.
    Γιώργος Κοντέλλης.
    Αυτά που έλεγα για το ταξείδι στο Λονδίνο μαζί εξακολουθώ να το εννοώ...

    ReplyDelete