.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Wednesday, 3 March 2010

IARU REGION 1 HF BAND PLAN αλα Ελληνικά!


Ενημερώθηκα κι εγώ από τον περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες για το άρθρο με τίτλο
“ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IARU REGION 1” και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ορθότερος τίτλος θα ήταν:
“ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ μαγειρεμένοι κατά το δοκούν ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IARU REGION 1”.
Αν και γίνεται αναφορά στις συχνότητες για εκπομπή με χειριστήριο και με χαμηλή ισχύ, CW QRP, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εκπομπή φωνής με χαμηλή ισχύ, SSB QRP!
Να θεωρήσω ότι δεν υπάρχουν? Όσες ακριβώς είναι οι παραχωρήσεις για το CW QRP είναι και για το SSB QRP  με εξαίρεση τα 30μέτρα και με περαιτέρω εξαίρεση το Βόρειο ημισφαίριο. Νοτίως του Ισημερινού δίνετε ή δυνατότητα SSB εκπομπής σε περιορισμένη περιοχή της μπάντας.
Δείτε εδώ κι εδώ αλλά και στην σελίδα της ΕΕΡ.
Δεν θα διέκοπτα την κατασκευή και παρουσίαση του Marconi Basic-7  αλλά με τα συμβάντα στο 14.285 τις τελευταίες ημέρες, θεώρησα καλό να αναφερθώ στο θέμα.
Αυτό, γιατί όταν ανέφερα σε «συνάδελφους» ότι κατόπιν συμφωνίας Κυρίων (gentlemen agreement) οι QRP παραχωρημένες συχνότητες σε όλες τις μπάντες και ανεξαρτήτως είδους διαμορφώσεως είναι σεβαστές, μου αντέκρουσαν ότι στο περιοδικό στο οποίο δημοσιεύονται ανά καιρούς άρθρα μου, δεν αναφέρει κάτι για την επίμαχες συχνότητες!
Όντως παραδόξως, ενώ η παρουσίαση κατά τα άλλα είναι αρκετά αναλυτική, το επίμαχο σημείο είναι σαν να μην υπάρχει! Σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά QRP SSB calling frequency allocations. Να το γράψω και στα Αγγλικά μήπως έτσι γίνει πιο κατανοητό!
Δεν είναι δυνατόν οι εκτροφείς αμνοεριφίων του 14.285 να χρησιμοποιούν μια δημοσίευση σαν άλλοθι  για την συνεχιζόμενη παρανομία των!
Ανεξαρτήτως με το τι μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας μας, υπάρχει Αρχή και υπάρχουν κανονισμοί στο χόμπι μας οι οποίοι πρέπει να τηρούνται!
Σε όποιον αρέσει! Άλλως, αφού το «έχει το μηχάνημα» ας πάει στο καλό και στους 6μιση να κάνει παρέα του «πορδαμόλα»!!!

Όταν επιμελείστε την παρουσίαση αγαπητέ μου SV2HOA, την ΕΠΙΜΕΛΕΙΣΤΕ!
Δεν την μαγειρεύετε!!! 


Προσάρτηση!
Στις 14:20 UTC ο "ραδιοερασιτέχνης" SV1AMA "έψελνε το τροπάριο την Κασσιανής" για να διώξει τα "μικρόβια" από το 14.285 τα οποία ζητούσαν QSL!
Η ΕΝΩΣΗ όοοοολων των ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ακούει?
Μπαααα!!!
(κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι)