.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Monday, 2 November 2009

Επικίνδυνα τα κινητά!!!Τα κινητά είναι επικίνδυνα!
Η έρευνα για την επικινδυνότητα των κινητών και της ακτινοβολίας των ξεκίνησε το 1999 σε 13 χώρες. Επρόκειτο δε, να διαρκέσει έως το 2004. Έως και σήμερα τα αποτελέσματα δεν έχουν δοθεί, αντίθετα στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει η υποψία ότι «μαγειρεύονται»!
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς?
Προσωπικές ενέργειες!
  1. Όταν συνομιλούμε, να χρησιμοποιούμε ακουστικό με καλώδιο (όχι ασύρματο ακουστικό του είδους Bluetooth), ή να χρησιμοποιούμε την ανοικτή ακρόαση/συνομιλία, ή να στέλνουμε μηνύματα κειμένου.
  2. Όταν δεν το χρησιμοποιούμε, κρατάμε το κινητό μακριά από το σώμα μας (ειδικά από τσέπες και τσέπες πουκαμίσων), ή να χρησιμοποιούμε θήκη για ζώνη σχεδιασμένη για την προστασία του σώματος από την ακτινοβολία.
  3. Αποφεύγουμε την χρήση κινητού μέσα από αυτοκίνητο, τρένο, λεωφορείο ή σε αγροτικές/απομονωμένες περιοχές διότι έτσι η απόσταση με την κεραία βάσεως της κινητής τηλεφωνίας μεγαλώνει και ανάλογα μεγαλώνει και η ισχύς ακτινοβολίας του κινητού μας.
  4. Χρησιμοποιούμε το κινητό σαν αυτόματο τηλεφωνητή. Το κρατάμε κλειστό μέχρι να θελήσουμε να δούμε ποιος μας έχει καλέσει. Απαντούμε στις κλήσεις αν είναι απαραίτητο ακολουθώντας τα βήματα 1 και 5.
  5. Χρησιμοποιούμε σταθερό τηλέφωνο όσο το δυνατόν, αποφεύγοντας την χρήση ασύρματου.
  6. Αποφεύγουμε την χρήση κινητού μέσα σε κτήρια ειδικά όταν είναι νέου τύπου με μεταλλικό σκελετό.
  7. Δεν επιτρέπουμε στα μικρά παιδιά να κοιμούνται με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι των ή στο κομοδίνο δίπλα των.
  8. Δεν επιτρέπουμε σε παιδιά κάτω των 18 να χρησιμοποιούν κινητό εκτός από καταστάσεις ανάγκης.

Όλη την έρευνα, στη οποία μετέχουν και τρεις Έλληνες με σοβαρά «χαρτιά», μπορείτε να την διαβάσετε (στα Αγγλικά) εδώ:
 http://www.powerwatch.org.uk/news/20090825_fifteen_reasons_cellphones.asp.

Πολλά από αυτά τα οποία συνιστώνται ίσως είναι ανέφικτα στην Ελλάδα του «ξέρεις ποιος είμαι ‘γώ ρε?» ή του «ό,τι δηλώσεις, είσαι». Αυτά (και πολλά άλλα) γράφει ή μελέτη. Το περισσότερο που τα ακολουθούμε, το μεγαλύτερο καλό κάνουμε σε μας και στην οικογένειά μας!

Είναι το λιγότερο αδιανόητο να είμαστε πίσω από τον ρεπόρτερ της τηλεόρασης, ο οποίος αναφέρει για κεραία κινητή τηλεφωνίας κοντά σε σχολείο, και να μιλάμε στο κινητό με τους φίλους μας καλώντας τους να μας δουν στην εκπομπή!!!