.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Wednesday 8 April 2009

Big brother και..πράσινα άλογα.

Τετάρτη, 8 Απρίλιος 2009
Από greece-salonika.blogspot.com

Τον γύρο του Ελληνικού διαδυκτίου, (με τίτλους όπως "big brother και στο ιντερνετ"), κάνει η είδηση πως βάσει Κοινοτικής Οδηγίας οι επισκέψεις σε ιστοσελίδες, e-mails και τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ίντερνετ θα καταγράφονται και θα διατηρούνται από τους παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών για ένα χρόνο σε βάση δεδομένων.

Big Brother και πράσινα άλογα...
Ποιος σας είπε πως αυτό δεν συμβαίνει ήδη εδώ και χρόνια; Για την ακρίβεια απ΄ την πρώτη μέρα λειτουργίας του διαδυκτίου!
Eίναι ψευδαίσθηση ότι μπορεί κάποιος να παραμείνει ανώνυμος ή να σβήσει τελείως τα ηλεκτρονικά ίχνη που αφήνει με την οποιαδήποτε χρήση του ίντερνετ όχι για ένα χρόνο αλλά για πάντα.
Η νέα κοινοτική οδηγία διευκρινίζει πως οι αρχές θα έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. Ό,τι συνέβαινε δηλαδή ως τώρα με τη μόνη διαφορά την επιτάχυνση της διαδικασίας!
Εάν το μέτρο χρησιμοποιηθεί σωστά θα βοηθήσει στην ταχύτερη εξιχνίαση αδικημάτων που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου.

Συνεχίζω με κάτι που έχω βρει εδώ και καιρό στο διαδύκτιο και του οποίου δεν διεκδικώ την πατρότητα!!!

'Eχει δημιουργηθεί ποτέ σε κανέναν σας η απορία... ποιανού είναι το Internet; Κάποιοι θα απαντούσαν ότι δεν ανήκει σε κανέναν! Και όντως έτσι είναι το λογικό. Το Internet είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο δίκτυο υπολογιστών . Είναι γενικά γνωστό σε λίγους ότι τα πάντα, όλες οι κινήσεις των χρηστών παρακολουθούνται.
Στοιχεία που οι περισσότεροι χρήστες δεν θα ήθελαν να ξέρουν οι άλλοι, γίνονται γνωστά με το που συνδέονται στο διαδίκτυο. Τι στοιχεία μπορεί να είναι αυτά;
Ποιος είστε?
Τι ώρα μπήκατε?
Από ποιον Provider συνδεθήκατε?
Ποια site είδατε?
Πόση ώρα παραμείνατε στα ίδια site?
Τι software( και ας έχετε απεγκαταστήσει μερικά από αυτά) έχετε στον υπολογιστή σας? Σε "advanced" καταστάσεις αν είναι νόμιμο το software ή πειρατικό!
Νομίζω ότι αυτά αρκούν... Κάποιος καταγράφει τις κινήσεις μας, ψυχογραφεί τις επιλογές μας. Μήπως... λέω μήπως στήνεται μια παγκόσμια βάση δεδομένων με σκοπό το πλήρες φακέλωμα όλου του κόσμου; Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικές μου ανησυχίες.. Είναι προβληματισμός γνωστικών ανθρώπων... και μερικών hackers που όπως και να το κάνουμε είναι πραγματικοί γκουρού σε πράγματα που τρέχουν για εμάς πριν από εμάς στο μηχάνημα μας χωρίς να τα ξέρουμε.

My Point of VIEW!
Είχα πάντοτε μια αρνητική στάση ως προς το ΔΩΡΕΑΝ ή το σχεδόν δωρεάν. Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται για λόγους Marketing ή και χειρότερα. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο να πιστέψω σε συμπτώσεις! Φανταστείτε το εξής. Θέλετε να πάρετε ένα βιβλίο με θέμα τους υπολογιστές. Μπαίνετε στο πασίγνωστο site της AMAZON (www.amazon.com) βρίσκετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει βλέπετε την τιμή του και προγραμματίζοντας να το πάρετε την 1η του μήνα ( για ευνόητους λόγους ) φεύγετε από το site. Την επόμενη μέρα ως δια μαγείας έχετε e-mail με προτεινόμενα βιβλία σχετικά με τον τομέα που ψάχνατε !!! Ο ένοχος έχει όνομα και λέγεται "Cookie".
Υπάρχουν τρόποι προστασίας σας από μερικές περίεργες λειτουργίες όπως:
Απενεργοποιήστε τα Cookies μέσα από τον Broswer σας. Χάνετε μερικά πράγματα η αλήθεια είναι. Σε μερικά site δεν θα έχετε καν πρόσβαση.
Φροντίστε να τρέχει συνέχεια κάποιο καλό antivirus!
Μην ανοίγετε e-mail που δεν ξέρετε τον αποστολέα!
Μην χρησιμοποιείτε ICQ!!!
Αν μπορείτε χρησιμοποιείτε FIREWALL!
Εάν πρόκειται για δίκτυο.. Βάλτε σε ένα γυμνό μηχάνημα ( μόνο Windows) to modem και έχετε το εκτός του τοπικού δικτύου!
Τα E-mail όπως " Στείλτε το e-mail σε όσους μπορείς για να σου πραγματοποιηθεί η ευχή, ή για να κάνει το παιδάκι την εγχείρηση καρδιάς ή mail με θέμα VIRUS WARNINGS (συνήθως μέσο ICQ ) πετάξτε τα ΑΜΕΣΩΣ! Μοναδικός σκοπός τους να πάρουν e-mail διευθύνσεις. Και τι να τις κάνουν; Γεμίζουν 1 CD με e-mail διευθύνσεις το πουλάνε σε Εταιρείες ( πολλά εκατομμύρια ) και κάπως έτσι γεμίζει το e-mail σου Διαφημιστικές μπούρδες!
Μην έχετε κανέναν δίσκο ή folder διαμοιράσιμο . Μεγάλος κίνδυνος.
Αποφεύγετε (τουλάχιστον από το δικό σας μηχάνημα ) site με Hacking υλικό!

1 comment:

  1. Καλησπερα.
    Είμαι ο Μιλτιάδης, γιος Γιώργου Μιχαλακάκη.
    Πολύ καλά αυτά που γράφετε για της προφυλάξεις στο internet.

    ReplyDelete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!