.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday, 25 November 2011

Ένα σχόλιο, μία ανάρτηση!


Καλησπέρα Τάκη,
με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πέραν των τεχνικών σου γνώσεων είσαι πάντα υπερ της τήρησης και των νόμων. Παρότι οι νόμοι αλλά και το σύνταγμα της χώρας μας συνήθως καταστρατηγούνται, στο χόμπι είναι απαραίτητο να τηρούμε τη νομοθεσία για ευνόητους λόγους.
Μετά από συνεχείς προσπάθειες κάποιων ραδιοερασιτεχνών, επιτέλους η νέα νομοθεσία αναγνώρισε την αναγκαιότητα και θέσπισε την τήρηση του region 1 bandplan υποχρεωτική στη χώρα μας (ΦΕΚ 1969/11 άρθρο 21 παρ. 7). Οποιαδήποτε παρεκτροπή επιφέρει της κυρώσεις του άρθρου 11 πλέον.
Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών στις κυριακάτικες ανακοινώσεις η ΕΕΡ εφιστούσε την προσοχή μας ως προς τους 50MHz, τελευταία έχει εμπλουτίσει την σχετική ανακοίνωση. Καλό θα ήταν όμως να γίνεται ειδική μνεία του παραπάνω άρθρου το οποίο δεν έχει εμπεδωθεί ακόμη από πολλούς από εμάς. Φυσικά και πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη, θα μπορούσε να αποστείλει και κάποιο e-mail στα μέλη της ιδίως σε όσους συχνάζουν στους 14.285MHz θα έλεγα...
Κάποια χόμπι νομίζω πέραν των τεχνικών γνώσεων κλπ. απαιτούν και κάποιο πολιτισμικό υπόβαθρο και γνώσεις savoir vivre θα πρόσθετα. Καιρός να το μάθουν και οι "ένοικοι" των 14285MHz!
6146 

Αυτό που διαβάζεις γίνεται κάθε χρόνο κι εγώ μαζί με πάρα πολλούς άλλους ραδιοερασιτέχνες της Ευρώπης και του κόσμου, γιατί όχι, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε γιατί ειδικά στο 14.285MHz η ελληναράδικη ραδιο”ερασιτεχνική” αλητεία έχει προπόνηση “στο σκληρό” με “προπονητή” τον SV1AMA ο οποίος έχει το θράσος να δηλώνει ότι: Kontrolaro to Greek Net: 14.285MHz 24/24.
Το έχω γράψει κι άλλη φορά λέγοντας ό,τι ο καθένας μας μπορεί να είναι όσο παλιάνθρωπος θέλει και του επιτρέπει το περιβάλον του και οι οικείοι του.
Στον Ραδιοερασιτεχνισμό είμαστε ραδιοερασιτέχνες και ή ελευθερία μας σταματά εκεί που αρχίζει αυτή του συναδέλφου μας.
Τα “δικαιώματα” εκπομπής, έχουν και “υποχρεώσεις” ως προς το που και πως!
Η άδεια να εκπέμπεις, σου ορίζει ταυτόχρονα που θα εκπέμπεις και το πως θα εκπέμπεις.
Οι αληταράδες του 14.285MHz οι οποίοι εύχονται να πάρει ο Θεός τους “κακούς ραδιοερασιτέχνες”,έχουν μόνο δικαιώματα και αρκετή ειρωνία.
...και 'μεις qrp είμαστε...”