Έφηβος όντας ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τις ραδιοτηλεπικοινωνίες και ξεκίνησε να κατασκευάζει τους δικούς του πομπούς και δέκτες.
Στην ηλικία των 17 ετών και κατόπιν εξετάσεων πήρε το διακριτικό G8KW.
Το 1939 κατετάγη εθελοντικά στις Διαβιβάσεις σαν σημαντής.
Αποσπάστηκε στην Αίγυπτο για βοηθήσει στο στήσιμο Σταθμών Ασυρμάτου.
Με το σαράκι του ραδιοερασιτέχνη, τα βράδια έψαχνε τις μπάντες με δέκτες δικής του κατασκευής!
Ήταν τότε που ξεκίνησε να ακούει συνομιλίες Γερμανικών αρμάτων μάχης Panzer τα οποία αποδείχτηκε ότι ευρίσκονταν στο Ανατολικό Μέτωπο στην Ρωσία! Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα παραπάνω κλιμάκια και αποσπάστηκε στο Α2 γραφείο όπου και έλαβε μέρος σε αρκετές αποστολές αντικατασκοπίας στην Αίγυπτο και Κρήτη!
Με το τέλος του πολέμου μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αγγλία στάλθηκε στην Γερμανία να βοηθήσει την Συμμαχική Κυβέρνηση Κατοχής να στήσει το δίκτυο ραδιοεπικοινωνιών και να αποκαταστήσει την Κρατική Ραδιοφωνία σε όλη την χώρα.
Το πρώτο του έργο ήταν να επανακατασκευάσει τον Σταθμό της Κολωνίας ο οποίος είχε καταστραφεί από τα υποχωρούντα στρατεύματα.
Μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο καλά Γερμανικά, εν ονόματι των Γερμανών ραδιοερασιτεχνών, έβαλε στόχο να καταφέρει τις αρχές κατοχής να αποδώσουν σε αυτούς τα διακριτικά τα οποία είχαν πριν τον πόλεμο και το δικαίωμα της εκπομπής!
Εισακούστηκε και έτσι βοήθησε να φτιαχτεί το German Amateur Radio Club (DARC), πράξη για την οποία οι Γερμανοί φίλοι του τον έκαναν επίτιμο μέλος με αριθμό μητρώου 1!
Ενώ ήταν στην Γερμανία ακόμα, πήρε προαγωγή στον βαθμό του Ταγματάρχη σε ηλικία 27 ετών, γινόμενος έτσι ο νεότερος Ταγματάρχης των Αγγλικών Διαβιβάσεων!
Στις αρχές της δεκαετίας του 50, έφτιαξε την εταιρία του KW Electronics. Ένας από του πρώτους πομπούς του ήταν ο KW Vanguard. Μεγαλώνοντας οι εργασίες με την αύξηση της ζήτησης μετέφερε το εργοστάσιο στο Dartford, KENT.
Εκεί οι αφοσιωμένοι λάτρεις των μηχανημάτων του πήγαιναν ακόμη και οι ίδιοι να παραλάβουν την αγορά τους.
Πελάτες σαν Νιγηριανούς φύλαρχους, Σαουδάραβες πρίγκιπες και ακόμα ο Βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας ο οποίος και ήταν άψογος χειριστής! (ο SV1DC μπορεί να το βεβαιώσει!)
Τελικά και με την είσοδο στον χώρο του ραδιοερασιτεχνισμού των «μεγάλων αδελφών» εξ Ιαπωνίας, οι εγκαταστάσεις μεταστεγάσθηκαν στο Chatham όπου ο Rowley Shears συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 70 ετών.
Το 1990 βραβεύτηκε σε τελετή στην Νέα Υόρκη σαν Πρόσωπο της Αμερικανικής ΡαδιοΛέσχης (Fellow of the Radio Club of America) για τις υπηρεσίες του στις Ραδιοεπικοινωνίες!
Το κλειδί του σίγασε ειρηνικά στις 17 Νοεμβρίου 2009 στην ηλικία των 90 ετών.
RadCom Jan. 2010 p.45
No comments:
Post a Comment
Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!