.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Friday 30 October 2009

Eπιστολής το ...ανάγνωσμα!!!



Προς ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ επιστολής ΕΕΡ το ανάγνωσμα!



Τω καιρώ εκείνο αδελφοί, απέστειλε η ΕΕΡ επιστολή νουθεσίας προς τας «Ραδιοτηλεπικοινωνίες» ίνα συνετίσωσι αυτάς εις την μη διασποράν πειρα(μα)τικών κατασκευών!
Καταγγείλας δε το γεγονός εις την Υπηρεσίαν Μηδενικού Έργου επί τη επιβολή κυρώσεων!
Παραβλέψας την ανυπαρξίαν κύρους αυτής πέραν των ακολούθων αυτής, ώχλησαν επί πολλώ, τον ιδιοκτήτην και έχοντα την ευθύνην δια την έκδοσην των συνερραμμένων υπ’ αυτού παπύρων!
Ο ιδιοκτήτης ούτος έμπορος τυγχάνει και εξοικονομεί του τρόπου τούτου τα αναγκαία προ το ζην αυτού, της οικογενείας αυτού και των εργαζομένων υπ’ αυτού!
Ουαί υμήν Γραμματείς και Φαρισαίοι όπως η αλαζονεία υμών μεγαλυτέρα του αριθμού των οπαδών και ακολούθων υμών!
Αμήν δε λέγω υμήν ότι σφάλμα σπουδαίο επράξατε όπως ανακινήσαντες την φωλέαν των σφηκών έτι, ούτες πονηρά έντομα εισίν και δακτίσας καταπρήξαντας υμάς!
Ινα μη ενοχλώσι ημάς με την περαιτέρω ανάγνωσην της εκ τριών παπύρων απάντησην της επιστολής ταύτης, αφήνω υμάς εις την διδασκαλίαν του ημερησίου κυρήγματος ημών!
Δι ευχών των μεγάλων πατέρων υμών,
Μαρκόνι Χερτζ και Μορς
Εξέπεμψον και δώσων DX υμών!
Αμην!!!

Αδελφοί! Λυπηρός λόγος μας έφερε εδώ σήμερα, εις τον οίκον των επικοινωνιών.
Η ΕΕΡ έστειλε επιστολή εις το περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες και το εγκάλεσε εις την ραδιοερασιτεχνική τάξην προστάξας αυτό να μην δημοσιεύει κατασκευάς αντιτιθέμενας εις τα χρηστά ραδιοερασιτεχνικά ήθη!
Διάβασα την καταγγελία μιας παραγράφου και την απάντηση εικοσιτεσσάρων παραγράφων!
24:1!
Ούτε πηνίο εισόδου για τα 80μέτρα με σύρμα Litze να περιελίσσαμε!
Το θέμα το βλέπω να έχει δύο όψεις.
Την υλική και την ηθική!
Από υλικής πλευράς, ο κ. Κασίμης είναι επαγγελματίας και πουλάει ότι «πουλάει» στην αγορά!
«Ραδιοτηλεπικοινωνίες» ονομάζει το περιοδικό το οποίο εκδίδει. Δεν το ονομάζει «Ραδιοερασιτεχνικές Επικοινωνίες» ή με κάποιον άλλον χαρακτηρισμό ο οποίος να του δίδει ραδιοερασιτεχνική κατεύθυνση! Έτσι δεν έχετε κανένα έρεισμα να τον εγκαλέσετε «εις την τάξην»!
Όσο για την καταγγελία της ΕΕΡ στο ΥΜΕ, θεωρώ ότι περισσότερο έγινε για να γίνει παρά για να φέρει αποτέλεσμα.
Πρώτα απ’ όλα γιατί την επίμαχη λεξούλα «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ» την έχει ο κ. Κασίμης  πρωτοσέλιδα κι έπειτα τόσοι άλλοι παρανομούν εμφανέστατα και δεν έχει κινηθεί ο (ανύπαρκτος) Κρατικός μηχανισμός. Θεωρείτε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε το ΥΜΕ ή ο ΕΕΕΤ να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα?
Θα θέλατε τους ως άνω Κρατικούς μηχανισμούς να είναι παρόντες, στο ετήσιο Ham-Fest / Ραδιοερασιτεχνική συνάντηση το οποίο διοργανώνετε και να κατάσχουν πειρατικούς και όχι πειραΜΑτικούς πομπούς και λίνεαρ?
Οι μισοί εκθέτες πέρσι και σχεδόν τα 2/3 των επισκεπτών ήταν …από αλλού!
Αλήθεια στα συνέδρια της IARU, όταν έρχεται ή κουβέντα στο θέμα της πειρατείας, πως το αντιμετωπίζετε?
«Περί άλλων τυρβάζετε»?
Την κατάφωρη παραβίαση του Band Plan από μέλη σας δεν την υπ’ όψιν σας?
Ακόμα και αν δεν είστε αναγνώστες αυτού του ιστολόγιου, δεν έχετε μάθει ότι μέλη σας είναι εριστικά στην χρήση συχνοτήτων, κατοχυρωμένας κατόπιν «συμφωνίας κυρίων (gentlemen agreement), εις QRP σταθμούς έχοντας μειωμένας δυνατότητας!
Ενίοτε δε βωμολοχούν θεωρώντας ότι έτσι υποστηρίζουν τις λανθασμένες τους, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΟΧΗ, απόψεις! 

Μένοντας στην υλική πλευρά, θα έχετε δει, ότι για τους  παρουσιαζόμενους πομποδέκτες δίνονται σαφείς οδηγίες για το «ξεκλείδωμα» αυτών και ανάπτυξη κατ’ αυτόν τον τρόπο του εύρους εκπομπής και λήψης!
Αυτό και τα πομπουδάκια τηλεόρασης πουλάνε σήμερα.
Δεν πουλάει ένας δέκτης ανάδρασης του ενός τρανζίστορ και των 10Ευρώ κόστους ούτε ένας πομπός Συντηρουμένων Κυμάτων με ένα ολοκληρωμένο, το εκπληκτικό 74HC240, κατασκευή την οποία εντός των προσεχών ημερών θα αναρτήσω εις το ιστολόγιο!
Δεν είναι όλοι οι παρουσιαζόμενοι εις το περιοδικό Π/Δ, δια ραδιορασιτεχνική/πειρα(μα)τική χρήση!
Υπάρχουν παρουσιάσεις και Π/Δ της Συχνότητας Πολιτών (CB). Αν λοιπόν συνεχίζετε να εμμένετε στην ραδιοερασιτεχνική κατεύθυνση του περιοδικού, να συμπεράνω ότι και τα 11μέτρα είναι Ραδιοερασιτεχνική περιοχή?

Οφείλω να παραδεχτώ ότι έχετε δίκιο στην αναφορά σας ότι δηλαδή η περιοχή των 6 μέτρων έχει δοθεί ως δευτερεύουσα χρήση στους ραδιοερασιτέχνες και ως τέτοιοι οφείλουμε να την προφυλάξουμε!
Όσες παραγράφοι και να γραφούν ως αντίλογος και όσα λογοπαίγνια και αναφερθούν, αυτό δεν αλλάζει!
Δευτερεύουσα χρήση και χειριστήριο ή πλευρική διαμόρφωση!
Για χάρη του πειραματισμού αυτού  καθ’ αυτού θεωρώ, ότι όποιος καταπιαστεί με την κατασκευή θα ξέρει ή να πειραματιστή επάνω σε ένα βωβό φορτίο και να μη δημιουργήσει πρόβλημα ή (συγχωρείστε μου τον νεολογισμό) να «πειρατιστεί» έξω από την παραχωρηθείσα περιοχή και είναι κι αυτός ένας ακόμα πειρατής από τους πολλούς που ευδοκιμούν με την Κρατική ανοχή, σε αυτόν τον τόπο! Τόσοι και τόσοι παρανομούν με ΤΟΣΑ και ΤΟΣΑ κιλοβάτ! Το μιλιβατικό θα κάνει την διαφορά?

Ηθικά μόνο θα μπορούσατε να ψέξετε τον Νίκο SV0CY-KD2IR καθώς και τον συντάκτη του άρθρου (δεν ξέρω αν είναι και ο κατασκευαστής ταυτόχρονα).
Αλλά και πάλι η καταγγελία σας απευθύνετε σε Κυρίους (και όχι σε Ραδιοερασιτέχνες τους οποίους να κατονομάζετε) και στο περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες.
Πουθενά δεν μπορώ να διακρίνω μια προτροπή στο Ελληνικό φιλότιμο, κάτι σαν:
«ρε συ Νίκο, μην παίζουμε με τις λέξεις! Τι πειραματικός και πρασιν’ άλογα! Τόσες και τόσες κατασκευές για τόσες και τόσες συχνότητες. Γι αυτήν εδώ βρήκες να δημοσιεύσεις? Θα ανακαλέσουν τις άδειες και θα γελάνε μαζί μας στην Ευρώπη! Αφού είναι μπ…άχαλο οι από πάνω! Λάδι στην φωτιά πας και ρίχνεις?»
Βάζω στοίχημα ότι θα τον «πατάγατε κάτω»!
Αντίθετα απευθύνεστε, με περίσσια θράσους μπορώ να πω, στον αδύναμο κρίκο των εμπόρων του χώρου!
Μόνο στο περιοδικό δίνονται οδηγίες για το «ξεκλείδωμα»των Π/Δ?
Στις αντιπροσωπίες τα μηχανήματα «ξεκλειδώνονται» μόνα τους από …πλήξη? Γιατί αφού είναι κοινό μυστικό, δεν καταγγέλλετε κι αυτές? Θα σταματήση η χορηγία?
Α! Συγνώμη! Ξεχάστηκα προς στιγμήν και νόμιζα ότι υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον του Ραδιοερασιτεχνισμού σ’ αυτόν τον τόπο! Συγνώμη ε?
Η στάση της ΕΕΡ φέρνει στο μυαλό μου το γνωμικό το οποίο λέει:
«Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να δείχνει τίμια. Πρέπει να είναι τίμια!»
Φροντίστε και τακτοποιήστε τα του οίκου σας και μετά έχετε όλο τον χρόνο να τακτοποιήσετε και τα του Δήμου!
73 (έτσι λέμε εμείς οι Ρ/Ε!)


υ.γ. «…με το άρθρο αυτό άρα, ο συντάκτης του προτείνει…» και όχι,
       «…Άρα, με το άρθρο αυτό, ο συντάκτης του προτείνει…»?
Για τσιμεντόλιθος μου μοιάζει κυρ’ γραμματέα!!!

2 comments:

  1. Η καταγγελια στο ΥΜΕ ηταν ανεδαφική δεν θα τυχει ενδιαφεροντος και δεν χρειαζοτανε να γινει Μου περνα απτο μυαλο πιος μπορει να πιεσε για να γινει δεν παιρνω βεβαια και ορκο
    Για το περιοδικο δεν εχεις απολυτο δικιο Συμπεριλαμβανει στους αναγνωστες και τους ραδιοεραιτεχνες πιστευω δεν θαπρεπε να τους παρουσιαζει ανοιγματα μηχανηματων κλπ ας τα βρουν μονοι τους
    Οι παρηκουντες στους 14285 δεν ξερω ναναι μελη της ΕΕΡ εδω δεν νομιζω ναναι πλεον καν ραδιοερασιτεχνες φυσικα και οι απεναντι τους κανουνε το ιδιο και ουτε ενας ψογος απο τις διαφορες αρχες των ξενων χωρων στους εκει ελληνες Να μη λεμε μονο για τις Ελληνικες αρχες και τα βαλκανια
    Οι διαφοροι που πουλανε μη ραδιοερασιτεχνικα υλικα στο χαμφεστ δεν μενοχλουνε γιατι δεν τους ακουω Μενοχλουνε ομως παρανομοι οπως αυτοι του 14285 αυτοι στη 2μετρικη μπαντα του sstv οι διαφοροι ριπιτερακηδες & λινκακιδες κλπ
    Η ΕΕΡ καλα κανει και φωναζει εψαξα να βρω καποιο αλλο σωματειο να φωναζει για νομιμοτητα και δεν βρηκα εχετε καποιο υποψη εσεις;

    ReplyDelete
  2. Μια χαρά σχόλιο έχεις κάνει!
    Αν εσύ δεν θέλεις να το στηρίξεις με τ' όνομά σου, γιατί εγώ να σου απαντήσω επώνυμα?
    Δες πάνω δεξιά!

    ReplyDelete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!