.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Sunday, 21 December 2008

Ο Μάκης SV1ACI και οι μα...κιες του!

Σαν Ραδιοερασιτεχνικό μπλογκ δεν θα ήθελα να πάρω θέση στα Πολιτικά τεκτενόμενα της εποχής αλλά, σαν έχων Μανιάτικη καταγωγή δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ...

ΑΣ ΠΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εμετικός ο "Ταρζάν" στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι για όλα φταίει η Αστυνομία έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στην εφημερίδα "Αδούλωτη Μάνη" και προσωπικά στον εκδότη της, κ. Δημακόγιαννη. Ο λόγος; Διότι ο... ανθρωπιστής Τριανταφυλλόπουλος θεώρησε μεγάλη προσβολή και πρόκληση την πρωτοβουλία της εφημερίδας να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για να ενισχυθεί η οικογένεια του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος έχει τρια ανήλικα παιδιά! Αυτή ήταν η μομφή του "Ταρζάν", την οποία καταλλήλως συνέδεσε και με την... πληροφορία ότι ο Δημακόγιαννης είναι πρόεδρος Νομαρχιακής του ΛΑΟΣ! Μάλιστα σε μια επίδειξη... ευαισθησίας ο Ταρζάν της τηλεόρασης στην προκειμένη περίπτωση έφτασε να αναγνωρίζει και οικογενειακή ευθύνη! Την οποία έκανε γαργάρα στην περίπτωση του κανακάρη του Βούτση, του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ! Τέτοια δημοσιογραφία προάγει ο Μάκης! Αλλά τι να περιμένει κανείς απο άνθρωπο που ξεφτίλιζε δημόσια μέχρι και τον καλύτερο φίλο και συνεταίρο του, ενώ χρησιμοποιεί για "γλάστρα" την κατά μερικές δεκαετίες νεαρότερη γυναίκα του!

Αυτό είναι το κείμενο που... εξόργισε τον "ευαίσθητο" Τριανταφυλλόπουλο:

ΤΡΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ…

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Πρωτοβουλία για οικονομική ενίσχυση τής οικογένειας Κορκονέα

Τα γεγονότα είναι λίγο – πολύ γνωστά και τραγικά. Ο καθένας μας δίνει, βάσει των δεδομένων που έχει αλλά και των απόψεών του, τη δική του ερμηνεία για όλο αυτό το σκηνικό καταστροφής που στήθηκε για πολλές μέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα, «πάνω» απ’ τον αδικοσκοτωμένο έφηβο Αλέξη, στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, το Σαββατόβραδο της 6ης-12-2008. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός και πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ήταν ο συμπατριώτης μας Επαμεινώνδας Κορκονέας (απ’ το Εξωχώρι της Έξω Μάνης), ήδη προφυλακισμένος, και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αντιμετωπίσει ένα βαρύ κατηγορητήριο (άσχετα αν αποδειχθεί ή όχι ότι ο πυροβολισμός του είχε ή δεν είχε στόχο το 15χρονο παλληκάρι, αλλά να υπήρξε τελικά εξοστρακισμός της σφαίρας). Ο 37χρονος άτυχος συμπατριώτης μας, βιοπαλαιστής, με σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, φαίνεται να τελείωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν δικαιούται φυσικά καμία σύνταξη ή αποζημίωση για τα εννιά χρόνια που υπηρέτησε στην ΕΛΛ.ΑΣ. και βεβαίως θα στερήσει ποιός ξέρει για ποιό χρονικό διάστημα και τη φυσική του παρουσία στο πλευρό τής οικογένειάς του. Πίσω του όμως υπάρχει μια σύζυγος –επίσης Μανιατοπούλα, από χωριό της Έξω Μάνης- η οποία δεν εργάζεται και τρία ανήλικα τέκνα - επτά, πέντε και τεσσάρων ετών!
Τώρα λοιπόν η «Αδούλωτη Μάνη» κρίνει πως είναι η δική μας ώρα. Και οι δικές μας ευθύνες. Όλων των όπου γης Μανιατών και Μανιατισσών, όλων των ευαίσθητων Ελλήνων. Τα παιδιά της οικογένειας Κορκονέα είναι τα δικά μας παιδιά, είναι τρία Μανιατόπουλα, τρία Ελληνόπουλα που δεν φταίνε σε τίποτα. Τρία ανήλικα Μανιατόπουλα που πρέπει να αγκαλιάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ για να μεγαλώσουν με αγάπη και στοργή, περήφανα και μανιάτικα, κι απ’ ότι μάθαμε θα βρεθούν στην πατρώα γη μας. Μέλημά μας αυτό να γίνει με τους καλλίτερους όρους. Τουλάχιστον να μην προβληματιστεί η Μητέρα τους για το ψωμί και το γάλα τους. Μπροστά μας είναι Άγιες ημέρες.

Δεν σκεφτήκαμε τίποτα καλλίτερο απ’ την πρωτοβουλία να ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό, στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ, κατάστημα Γυθείου), την 17
η Δεκεμβρίου 2008, λογαριασμό που θα καταργηθεί σε τριάντα μέρες, την 15η Ιανουαρίου 2009, οπότε και την επομένη, Παρασκευή 16η Ιανουαρίου 2009, θα παραδώσουμε την επιταγή στην οικογένεια, στα χέρια της Μητέρας, το όποιο συνολικό ποσό καταθέσει η αγάπη και η ευαισθησία σας. Στο διάστημα αυτό καμία ανάληψη χρημάτων φυσικά δεν θα γίνει από κανέναν και το καταργηθέν βιβλιάριο (ή τα βιβλιάρια) ταμιευτηρίου της ΕΤΕ (τα οποία θα μπορεί φυσικά όποιος επιθυμεί να ελέγξει οποιαδήποτε στιγμή), την 16η Ιανουαρίου 2009 θα παραδοθούν κι αυτά στην δοκιμαζόμενη οικογένεια Κορκονέα. Στο λογαριασμό ΕΤΕ –που ανοίχθηκε στο όνομα του εκδότη μας Γεωργίου Π. Δημακόγιαννη, του εκλεκτού συμπατριώτη μας ιατρού Γεωργίου Β. Λουκάκου και άλλων ντόπιων συμπατριωτών μας, κι όχι σε κάποια «επίσημη» ερανική επιτροπή που θα ‘θελε μέρες γραφειοκρατικής διαδικασίας για τη σύστασή της- η «Αδούλωτη Μάνη» κάνει την αρχή καταθέτοντας το ποσό των εκατό(100) ευρώ και ο Γ. Λουκάκος επίσης το ποσό των εκατό(100) ευρώ. Το αρχικό ποσό των τριακοσίων(300) ευρώ συμπληρώνουν δύο «ανώνυμοι» Συμπατριώτες μας (ο Π. Π. Γ. άνεργος και ο Κ. Θ. Κ. επιχειρηματίας) που συνεισέφεραν από πενήντα(50) ευρώ. Επιθυμούμε αγαπητοί Συμπατριώτες και Συνέλληνες να επιδείξετε έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη στην οικογένεια με τα τρία παιδιά, αλλά και την εμπιστοσύνη σας σε μάς, καθώς από το 1991 έχουμε τακτική και δημόσια παρουσία στα πράγματα της Μάνης!

Τώρα είναι η δική σας ώρα (…κι ως τις 15-1-2009!). Στον αριθμό λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: «332\784490-54» ό,τι επιθυμεί η αγάπη και η ευαισθησία σας, ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό, ακόμη και 5 ή 10 ευρώ. Έχει σημασία η συμμετοχή.

Αν τέλος επιθυμείτε να μας γνωστοποιήσετε την κατάθεσή σας (αφού η ΕΤΕ δεν μας ενημερώνει για το ονοματεπώνυμο του καταθέτη) στείλτε μας την απόδειξη στο τηλεομοιότυπο(fax): 27330 53670

Υστερόγραφο

Ο εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» και ο Γ. Λουκάκος διευκρινίζουν δημόσια ότι:

- δεν γνωρίζουν ούτε κατ’ όψη κανένα μέλος τής (παλαιάς μανιάτικης) οικογένειας Κορκονέα και επίσης ότι την ανωτέρω πρωτοβουλία την λαμβάνουν χωρίς να ενημερωθεί ή να ερωτηθεί η οικογένεια. Κι αυτό γιατί γνωρίζοντας τη μανιάτικη νοοτροπία είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα συμφωνούσαν.

- την δική μας συνολική εκτίμηση και αποτίμηση για τα τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα θα την παρουσιάσουμε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας. Και τα δικά μας μηνύματα θα ‘ναι Αδούλωτα! Όπως και η παρούσα πρωτοβουλία…
Το αντέγραψα από τον Στόχο (www.stoxos.gr) αλλά κυκλοφορεί σε πολλά μπλογκ!

Οι τρείς τελείες (...) στον τίτλο δεν ενοούν την νότα ΛΑ αλλά το γράμμα Γ (γάμα)!

Η Οικουμενική Διακύρηξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την οποία υπέγραψε η Ελλάδα το 1948 ορίζει με το άρθρο 11 : " Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του, συμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη. Δίκη κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις."

από το packet ID μου το 1994: Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα. Λειτουργούν όταν ανοίγουν!!!
Πολλά 73 και καλές Γιορτές!