.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Monday, 17 November 2008

ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

-->
Καλημέρα!
Κάθε μέρα που περνά είναι και καλύτερα!
Όχι μόνο έχω αρχίσει την παλιννόστηση μου στην πατρίδα, αλλά κι εξοπλίζομαι.
Καινούργιος κομπιούτερ, ακρόαση σε Low VHF και VHF αλλά και υποδομή για εγκατάσταση κεραίας για τα HF.
Για την ώρα είμαι σε ακρόαση στους 70.200 Mhz FM και 144.300Mhz USB.Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ευελπιστώ να ακούω και στους 7.090 Mhz LSB.
Θα έχουμε έναν ενδιαφέροντα χειμώνα με κεραίες και κατασκευές. Κατασκευές κλασικές και επάνω στο χόμπι αλλά και παραπλήσιες. Έχετε ακούσει για το Υδροξύ και τι ξέρετε για την Υδρογονοκίνηση?
Κάντε υπομονή και όλα δρομολογούνται!
Έχω πάρα πολύ καιρό να ανεβάσω ανάρτηση και παρ’ όλα αυτά, το λιγότερο 50 άτομα επισκέπτονται το μπλογκ κάθε μέρα! Σας ευχαριστώ και σας υπόσχομαι να γίνω καλύτερος και πιο ενδιαφέρων! Δεν έχω σταματήσει την συνεργασία με το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και πολλές φορές θα διαβάζετε εδώ τα δημοσιευμένα άρθρα στο περιοδικό, εμπλουτισμένα όμως, με επεξηγήσεις και με απαντήσεις στα ερωτήματά σας.
Όσοι έχετε αγοράσει το τελευταίο τεύχος των Ραδιοτηλεπικοινωνιών θα έχετε διαβάσει το άρθρο μου για τις κατευθυνόμενες κεραίες και τους «φτωχούς συγγενείς» τα δίπολα. Στην κατασκευή του περιστρεφόμενου δίπολου για το προσκοπικό jamboree ένα, προσκοπάκι τότε, που με είχε βοηθήσει είναι ο σημερινός SV3CHF/Προκόπης, καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Αυτό είναι το DXCC μου και πιστέψτε με, μετράει περισσότερο από ένα χαρτί στον τοίχο!
Πολλά 73