.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Tuesday 29 April 2014

Επαληθεύοντας την πράξη στην θεωρία!



Τον τελευταίους μήνες βοηθώ τον Αποστόλη SV1EDY να μοντάρει και να στήσει την Fritzel : FB-DO-505.
(φωτορεπορτάζ θα αναρτήσω προσεχώς)
Παρ' όλο που έχει τοποθετηθεί επάνω στον πύργο εδώ και αρκετό καιρό, χτες απόγευμα-βράδυ αποφασίσαμε να την ανεβάσουμε στο ύψος της και να την μετρήσουμε ως προς την ικανότητα να δέχεται ισχύ και να μην την επιστρέφει στην πηγή. Μ' άλλα λόγια να ελέγξουμε τον λόγο Στασίμων Κυμάτων!
Χρησιμοποιήσαμε δύο π/δ, τον YAESU FT-747, τον YAESU FT-9000D και τον αναλυτή κεραιών MFJ 259. Σε συνδυασμό με το FT-747 χρησιμοποιήσαμε το βαττόμετρο/μετρητή στασίμων, Diamond SX100.
Κι εδώ αρχίζει η περιπέτεια!
Με το ίδιο δέος με το οποίο παρακολουθούσα την κεραία ν' ανεβαίνει στα 12 μέτρα ύψος, με το ίδιο δέος παρακολουθούσα την ένδειξη στασίμων να μην είναι μικρότερη από το 1,7:1 στα 20m. Χωρίς να είναι περισσότερα από 2.4:1 σε όλη την μπάντα των 20 μέτρων, στο 14.050MHz ήταν τα λιγότερα. Κανένα πρόβλημα στις CW υπομπάντες των 15m και 10m με την βελόνα του FT-9000D και σε πλήρη ισχύ των 200W.
Τις ίδιες μετρήσεις τις βλέπαμε στην Diamond SX100 και το FT-747.
Σύσκεψη και συλλείτουργο!
Αφού ψάλλαμε το τροπάριο της κεσαριανής, δις, ζήτησα: “φέρε τον αναλυτή”!
Τα στάσιμα τα έδειχνε ως 1.9:1 με resistance 30Ωμ και επαγωγική reactance 60Ωμ.
Ωχ! Μεγάλο ωχ του Αποστόλη γιατί τον περίμενε μεγάλο ανέβα-κατέβα στην σκαλωσιά του πύργου!
Όταν μοντάραμε την κεραία και όταν αργότερα την ανεβάσαμε επάνω δεν υπήρχαν αλλά τώρα δύο αλουμινογωνιές 40 εκατοστά από το εκπέμπον στοιχείο των 20m είχαν βιδωθεί για να γίνουν στον πύργο την δυνατότητα να τροφοδοτηθεί με shunt-fed και να δουλέψει στα 80-160 μέτρα.
Αυτά έπρεπε να φύγουν, πράγμα που έγινε.
Δεν υπήρξε συνταρακτική διόρθωση στην ένδειξη των στασίμων αλλά η καμπύλη διορθώθηκε με το να γίνει περισσότερο οξεία.
Τι άλλο είχε σειρά;
Τα δύο επάνω μπρακέτα του πύργου! Με πολύ προσπάθεια και ακόμα περισσότερο ρίσκο αφαιρέθηκαν και κατέβηκαν στην ταράτσα.
Η ένδειξη των στασίμων ήταν λίγο πολύ η ίδια. Σχεδόν μια επίπεδη ένδειξη, μετά μιά λιγότερο ή περισσότερο βαθιά ένδειξη κάπου στο 14.050MHz έως 14.150MHz και ξανά επίπεδη.
Μολονότι είχαμε καταφέρει να ρίξουμε την ένδειξη των στασίμων σε λιγότερο από 1.5:1 με την προσθήκη μήκους ομοαξονικών καλωδίων, εμένα δεν μου άρεσε, όπως έχω ήδη τεκμηριώσει σε προηγούμενη ανάρτηση, αλλά και του Αποστόλη δεν του πήγαινε καλά.
Ξεχώρισε την ψίχα από το μπλεντάζ ενός πολύ μικρού μήκους ομοαξονικού κολλημένου σ' έναν PL259 κονέκτορα πήρε τα 8αράκια κλειδιά του, κρέμασε τον αναλυτή στην πλάτη κι άρχισε να σκαρφαλώνει στον πύργο.
Στην αρχή ξεβίδωσε από το εκπέμπον στοιχείο τα δύο λαμάκια τα οποία το συνδέουν το μπάλαν 1:1 και σύνδεσε το γυμνό ομοαξονικό και στον κοννέκτορα τον αναλυτή. Η σύνθετη αντίσταση ήταν 3Ωμ και η αντιαντίσταση reactance 70Ωμ! Αναμενόμενη ένδειξη αφού η κεραία ήταν χαμηλά σε ύψος εργασίας και περιτριγυρισμένη από εμπόδια.
Η επόμενη μέτρηση είχε να κάνει με το ομοαξονικό το ίδιο για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν παρουσίαζε πρόβλημα και να επαληθευτεί στην πράξη η θεωρεία η οποία λέει ότι το μήκος δεν έχει σημασία.
Εγώ έγινα τις εντολές και ενεβοκατέβαινα δύο ορόφους για την επαλήθευση των μετρήσεων και ο Αποστόλης ξεπάγιαζε στην κορυφή της σκαλωσιάς!
Κατεβηκα λοιπόν στο εργαστήριο, πήρα το dummy load, ανέβηκα στην ταράτσα, το έδεσα να το τραβήξει ο Αποστόλης, κατέβηκα κάτω πήρα τις μετρήσεις, ανέβηκα επάνω τις είπα στον Αποστόλη! Ουφ!
Ανεξαρτήτως ισχύος, είτε 30 Watt είτε 100, είτε ακόμα και 200Watt από το 9000D, με το φορτίο των 50Ωμ στην άλλη άκρη του καλωδίου, ο λόγος στασίμων ήταν 1:1 επίπεδος! Εννοείται ότι πρόσθετα και αφαιρούσα όλα αυτά τα κομμάτια ομοαξονικού τα οποία είχαμε χρησιμοποιήσει νωρίτερα για να μαγειρέψουμε τα στάσιμα ώστε να δείξουν 1:1.

Επόμενο βήμα μετρήσεων.
    -“σύνδεσε το φορτίο στα λαμάκια του μπάλαν για να βεβαιωθούμε ότι είναι 1:1”
    -”μα το γράφει το κουτί του ότι είναι 1:1”
    -”θέλεις ν' ακούσεις την γνώμη μου για το κουτί και το 1:1 και τον Γερμανό τον ίδιο;!”
Ξανά κάτω, ξανά μετρήσεις!
Πάλι προσθαφαιρέσεις ομοαξονικών, ο λόγος στασίμων 1.4:1 επίπεδος!
Τρανή απόδειξη ότι το μπάλαν ούτε BALance to Uνbalance ήταν, ούτε 1:1 ήταν!
Ταράτσα και τηλεδιάσκεψη με τον Αποστόλη. Αυτός επάνω στην σκαλωσιά κι εγώ από κάτω!
Το επόμενο σετ δοκιμών είχε να κάνει με την απ' ευθείας σύνδεση της καθόδου επάνω στο εκπέμπον στοιχείο παρακάμπτοντας το αποκαλούμενο μπάλαν.
Στα 20m αυτή την φορά ο λόγος στασίμων έπεσε στο 1.5:1 κοντά στους 14.100MHz ενώ ανέβαινε με την “σωστή” καμπύλη δεξιά κι αριστερά της συχνότητας. Πάλι βέβαια με την προσθήκη τσόντας ομοαξονικού, τα στάσιμα έφταναν σχεδόν στο 1.1:1 και με τους δύο π/δ με όλη την ισχύ.
Η ώρα είχε περάσει και η κουβέντα δεν έβγαζε πουθενά. Η κεραία με αδύναμο κρίκο το μπάλαν, έδειχνε να έχει πρόβλημα και όταν έχεις δώσει έναν σκασμό λεφτά γιαυτήν, δεν το δεχόσουν εύκολα. Μείναμε λοιπόν σε εκκρεμότητα μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί για ένα τηλέφωνο στον κατασκευαστή δια τα περαιτέρω....


Προσοχή! Ακολουθεί η συνέχεια της ανάρτησης!

21 comments:

  1. Τάκη, μόνο το ύψος της σκαλωσιάς με το μαδέρι προκαλεί δέος, εγώ θέλω να ρίξω μια G5RV η μία Windom και το σκέφτομαι εδώ και έξι μήνες...Εύχομαι καλή συνέχεια στην κατασκευή σας και πάντα τα κλασσικά 73...
    de SV1ANW

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δημήτρη, ήμουν επάνω στην σκαλωσιά και "μέσα" στην κεραία για να παρακολουθήσω την περιστροφή της. Ένοιωθα ότι γύριζε ταυτόχρονα και το Παγκράτι! Σεβασμός και Δέος!
      (που να την δεις στα 12 μέτρα!)

      Delete
    2. Καλή δύναμη σας εύχομαι εν αναμονή και της συνέχειας. Για παρόμοιες περιπτώσεις ενδείκνυνται οι αναλυτές κεραίας με σύνδεση bluetooth παίξτε κανα λοτο έχει τζακποτ

      Delete
  2. Φίλε με φοβίζει το ύψος ποια, μεγαλώσαμε.... νοσταλγώ την εποχή που πετάγαμε την πατάτα με την πετονιά από ταράτσα πολυκατοικίας σε ταράτσα για να στήσουμε την long-wire .... πάντως σε χαίρομαι, σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλά dx με την beam!!!
    73 de SV1ANW

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δημήτρη καλημέρα και καλό μήνα.
      Για την ώρα δεν έχω θέμα για το ύψος!
      Το πρόβλημά μου είναι να σκαρφαλώσω στο κατάλληλο ύψος!!!
      Για την πληροφόρησή σου, σου λέω ότι και οι πατάτες ήταν επικίνδυνο σπορ στο Λονδίνο, αφού είχα να σκαρφαλώνω στα κεραμίδια!

      Delete
  3. Ο Αποστόλης δεν είναι που περιγράφει στο blog του, πόσο ευχαριστημένος είναι από τους Γερμανούς που είναι 1000 χρόνια μπροστά και τα έχουν όλα στην πένα και από τον επαγγελματισμό του Horst που είναι απίκο πάνω από το τηλέφωνο 24ώρες το 24ωρό για να σου λύσει κάθε απορία (αρκεί το παραδάκι να μπει στον λογαριασμό στην τράπεζα)...?
    Ε πάρτε ένα τηλέφωνο τον Horst, να έλθει στο Παγκράτι να την στήσει και να την σετάρει...

    Μονόπολο φορ έβερ ρεεεεεε...
    Μπορεί να μην είναι η απόλυτη dx κεραία, αλλά κοστίζει όσο δύο σουβλάκια και μια μπύρα...
    Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα λεφτά σου στην τσέπη...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανώνυμε αποτελεί πάγια τακτική μου να μην γράφω σε ξένα Blog για δικά μου προβλήματα , ειδικά για θέματα που εχουν να κάνουν με προσωπικές επιθέσεις... Το σχόλιο ομως μου μυρίζει ειρωνία και επειδή ο Τάκης είναι παραπάνω απο φίλος θα καταχραστώ το χώρο του να σου απαντήσω . Ναι ο Horst απάντησε και λύση φυσικά εχει δωθεί επειδή ομως το παρων ιστολόγιο κανει αναρτήσεις οπως εχεις δει με μεγάλο τεχνικό βάρος και τεκμηρίωση και επειδή ο Τάκης δεν είναι υπάλληλος μας να κάθεται 24 ωρες την μέρα να δακτυλογραφεί δείξε λίγο υπομονή και θα δείς τι εγινε τελικά . Εν συντομία η κεραία εχει 1,1 - 1,3 : 1 σε όλες τις μπάντες το θεμα ομως ειναι οτι καποια πράγματα απλα δεν μας ταιριαζαν στην θεωρία η δεν τα γνωρίζαμε η δεν τα γνώριζα . Μονόπολο και δίπολο και συρματα είχα και εχω και τα χρησιμοποιώ, στην παρούσα φάση ομως ήθελα μια 5 μπαντη κατευθυνόμενη και μου στοιχισε λίγο παραπάνω απο ενα καλο τραπέζι στην παρέα. Αυτο ομως που ειχε σημασία δεν ειναι ο προορισμός αλλα το ταξίδι , δηλαδή η τεράστια γνώση που αποκόμισα και απο το μηχανολογικό setup αλλα και δουλεύοντας με εναν Antenna Guru που σε δυσκολες εποχές και με πολύ λιγο χρόνο αφιέρωσε ώρες και ώρες για να στηθεί αυτο που χαζεύεις καθε φορά που περνάς απο την Υμηττού στο Παγκράτι. Αν εσυ θες κεραία οσο κάνει ενα σουβλάκι με γεια σου εγω ήθελα κάτι παραπάνω , δουλεύω 18 ώρες την μέρα και πραγματικά θα τα σκίσω ολα για το χόμπυ , αλλωστε ποτέ δεν ήμουνα του μέτριου , οτι καλύτερο μπορώ θα το κάνω ανεξάρτητα κόστους . Σου ξαναλέω ομως οτι το πιο ωραίο ηταν η δουλεία με τον Τάκη και ολο το υπολοιπο Team απο τους Γερμανούς μεχρι την ομάδα της σκαλωσιάς . Πρόσεχε λίγο μόνο με τα σουβλάκια γιατί εχεις φάει τόσο αλογο που θα χρειαστείς πέταλα μιας και οπως ξέρεις ολο το ευρωπαικό αλογακι κατεληξε στο πιάτο μας οποτε καλύτερα ο Horst τα φράγκα παρά εγώ τα μουλάρια της ευρώπης . Αν ποτέ ομως αποφασίσεις να αγοράσεις μια κεραία ποιότητας σου λέω οτι μηχανολογικά η FB-DO 505 ειναι οτι καλύτερο θα ακουμπήσεις και η πιο trouble free λύση . Αλλωστε εμένα δεν με ενδιαφέρει αν με ακουνε , το mode που δουλευω εχει τρια νουμερα στο report και οπως ξέρεις το CW περνάει παντου...
      Πολλα 73 και καλά DX
      Α. Μπουρούσης
      SV1EDY

      Delete
    2. Αποστόλη φοβάμαι ότι με παρεξήγησες…
      Η πρόθεση μου δεν ήταν να περάσω σε προσωπική επίθεση εναντίον σου, ούτε φυσικά εναντίον του Τάκη και την όποια "ειρωνεία" διακρίνεις στο σχόλιό μου είναι απλώς η συνέχεια της "ειρωνείας" που ξεκίνησε ο Τάκης στην ανάρτηση και ένας μικρός δεικτικός σχολιασμός της δικής σου ανάρτησης σχετικά με την fritzel…

      Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
      Γράφεις στο blog σου ότι η κεραία έρχεται έτοιμη για στήσιμο, σεταρισμένη από το εργοστάσιο, όλα αναλυτικά, όλα σε σειρά, όλα άψογα, όλα εύκολα, έπαθες την πλάκα σου με την ποιότητα κατασκευής, οι Γερμανοί είναι 100 χρόνια μπροστά και άλλα θαυμαστά και χαριτωμένα.
      Μετά λοιπόν από την γλαφυρή και θαυμαστική περιγραφή της παραλαβής της "άψογης" κεραίας, αρχίζει η προσπάθεια της τοποθέτησης της όπου διαπιστώνεται με λύπη και κόπο, ότι η αλήθεια απέχει πολύ από την πραγματικότητα…
      Κάπου εκεί αρχίζει (κατά τον Τάκη τώρα πια) η" περιπέτεια", τα "συλλείτουργα" και τα "τροπάρια της κεσαριανής" και οι περισσότεροι ξέρουμε πόσο "καλλίφωνος" γίνεται ο Τάκης όταν ψέλνει κάτι τέτοια…
      Επιπρόσθετα διαπιστώνεται ότι το bal-un προσαρμογής της (άψογης) κατασκευής, ούτε bal-un είναι, ούτε 1:1 και γενικά η κεραία χωρίς τις "τσόντες" των καλωδίων, δεν "έρχεται" με τίποτα…

      Φαντάζομαι βέβαια ότι όταν θα γίνει ολοκληρωμένη η παρουσίαση της κεραίας, τα προβλήματα θα έχουν λυθεί , ο Horst θα έχει απαντήσει (τόσα λεφτά πήρε άλλωστε) και θα έχετε ανακαλύψει τα πιθανά λάθη που ίσως κάνατε κατά την εγκατάσταση, όμως τα δικά μου "ειρωνικά" σχόλια έγιναν επί της τμηματικής ανάρτησης, οπότε τουλάχιστον θα πρέπει να μου αναγνωριστούν "ελαφρυντικά"…
      Σε κάθε περίπτωση όμως η εμπειρία είναι που αξίζει και η βελτίωση μέσα από τα λάθη μας, λάθη που ωστόσο για έναν antenna guru, είναι ασυγχώρητα (Τάκη πλάκα κάνω, μην αρχίσεις τα τροπάρια)…

      Όσο για τα άλογα και τα μουλάρια της Ευρώπης που ανέφερες, να είσαι βέβαιος ότι οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι που μας προμηθεύουν τα τηλεπικοινωνιακά (και όχι μόνο) καλούδια τους, σίγουρα προμηθεύουν και τα σουβλατζίδικα που τρώω εγώ σουβλάκια με τα μουλάρια τους και τα άλογά τους, αλλά ταυτόχρονα με το ίδιο κρέας προμηθεύουν και την ταβέρνα που εσύ κάνεις το τραπέζι στην παρέα και τα σούπερ μάρκετ από τα οποία ψωνίζουμε όλοι μας, οπότε φας δεν φας σουβλάκι το άλογο δεν το γλυτώνεις, αλλά εσύ μαζί με το άλογο θα τους πληρώσεις και την κεραία…
      Απλά εγώ επιλέγω να τους πληρώσω (αναγκαστικά για την βρώση) το άλογο, αλλά όσον αφορά την κεραία θα προτιμήσω να αφήσω τα λεφτά μου (τα οποία ούτως ή άλλως δεν μου περισσεύουν) στην τσέπη…

      Τώρα όσο για τα σύρματα και τα μονόπολα, ο SV1AIA σε κάποια στήλη που είχε κάποτε στο SVνέα, έγραφε: "Αν εσύ με τις κατευθυνόμενες, τα λίνεαρ και όλα τα καλούδια έχεις 220 ραδιοχώρες, εγώ ξυπόλητος (σσ. ισχύς του μηχανήματος) και με το σύρμα έχω 219. Ε και τι έγινε…?"
      Αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές του καθενός και φυσικά δεν είναι προς κατάκριση…

      Τέλος θα ήθελα να σου επισημάνω (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα και σύμφωνα με αυτά που διαβάζω), ότι μπορεί η κεραία να είναι trouble free μηχανολογικά, αλλά ηλεκτρομαγνητικά (από τα μέχρι τώρα δεδομένα) είναι much trouble, οπότε θα το ξαναπώ:

      Μονόπολο ρεεεε…

      Delete
    3. Ανώνυμε ως προς τον χαρακτηρισμό "antenna guru", ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι τέτοιος!
      Είναι ένας ακόμα χαρακτηρισμός από τους πολλούς τους οποίους μου έχουν απευθύνει. Τουλάχιστον είναι λιγότερο προσβλητικός.
      Ως προς την κεραία τώρα, κάνε υπομονή και το τέλος δεν γράφηκε ακόμη!!!

      Delete
  4. Ανώνυμε, ο Αποστόλης έχει μαγαζί στο Παγκράτι και τον βρίσκεις εργάσιμες μέρες και ώρες.
    Ο Horst είναι απίκο, κατά τα γραφόμενά σου, 24 ώρες το 24ώρο.
    Βρες τους και λύσε τις απορίες σου!
    Εγώ έχω αναλάβει το τεχνικό μέρος του όλου εγχειρήματος και εκεί εστιάζεται η παρουσία μου. Ακόμα δεν έχω/έχουμε τελειώσει την εγκατάσταση και την παρουσίαση.

    Το monο-πολο δεν είναι καθόλου DX κεραία.
    Περί ορέξεως όμως, σουβλάκια και μπύρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι κατά τα γραφόμενα μου αγαπητέ, αλλά κατά τα γραφόμενα του Αποστόλη...

      Όσο για το μονόπολο, έχω κάνει κάτι dxακια που δεν φαντάζεσαι αδελφέ...
      Κι ας μην με ακούγανε 5-9 αλλά κατάτι χαμηλότερα...
      Και με τα ρέστα από την fritzel, έχω φάει τόσο σουβλάκι κι έχω πιεί τόση μπύρα που δεν φαντάζεσαι...
      Καλύτερα εγώ παρά να ο Horst εις υγείαν του κορόιδου, δεν νομίζεις...?

      Delete
  5. Μαθαίνουμε νέες λέξεις4 May 2014 at 03:33

    "που είναι απίκο"
    http://www.slang.gr/lemma/show/apiko_1850/

    ReplyDelete
  6. Τελικά με την συνέχεια της ανάρτησης, τι θα γίνει...?
    Θα έχει συνέχεια, ή η εγκατάσταση έληξε άδοξα και ο μόνος κερδισμένος τελικά βγήκε ο Horst που τσέπωσε τα δολάρια...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φυσικά και θα έχει!
      Θέλω μόνο να βρω χρόνο να συνεχίσω.
      Πάντως συγκρίνοντας τον Horst με κάποιους άλλους που έχουν θησαυρίσει από την πώληση "μονόπολων" και έχουν φτάσει να ειρωνεύονται το "κέντρο βάρους κεραίας", η ζυγαριά κλείνει σαφώς υπέρ του.

      Delete
    2. Αυτό να λέγεται...
      Δε μου λες για αυτήν εδώ τι γνώμη έχεις...?

      Delete
  7. Τελικά μάλλον δεν θα έχει συνέχεια η ανάρτηση...
    Τσάμπα πήρε τα δολάρια ο Χόρστ και σε μας απέμεινε το άλογο...
    Με τα πέταλα μαζί...

    ReplyDelete
  8. "...τελικά μάλλον..." από την προπέτειά σου, θα μείνεις με το μονόπολο στο χέρι!
    Η κεραία είναι ήδη στα 12μέτρα και γαζώνει, απλά εγώ δεν έχω χρόνο να γράψω για τις διιστάμενες απόψεις, εμού και του Αποστόλη, για τον τρόπο επιτεύξεως του τελικού αποτελέσματος το οποίο σου ξαναλέω ότι είναι άψογο.
    Και με την μία "άποψη" και με την άλλη!

    ReplyDelete
  9. Προπέτεια, ξε-προπέτεια, πάντως τα λεφτά μου τα έχω στην τσέπη, το μονόπολο τέντα-κόρδα στην ταράτσα κι εκεί να δεις "γάζωμα"...
    Διπλό, τριπλό, ψιλό μέχρι και καρίκωμα βαράει το σύρμα...
    Α και συντονίζει και χωρίς "τσόντες" καλωδίων...

    Μήπως εκεί βρίσκεται η διαφωνία σου με τον Απόστολο...?
    Τα χαλάσατε στο "μήκος"...?

    Ο Χορστ τι λέει για όλα αυτά...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χμ! Κάτι ξέρεις εσύ!
      Η διαφωνία έχει να κάνει με το "μήκος" ή την "τεχνική". Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο. Χρόνο θέλω, τον οποίο δεν έχω, για να γράψω την πλήρη παρουσίαση.
      Ο Χορστ καλά είναι και μας χαιρετάει!!!

      Delete
  10. Ρε Τάκη, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει...
    Με μπαλ-αν κουκουρούκου και με τόσο ράβε-ξήλωνε στα μπρακέτα και στα άλλα μεταλλικά στοιχεία της πυργοκεραίας, μόνο με τις "τσόντες" υπήρχε περίπτωση να παίξει η χαρχάλω...

    Ο Χορστ είμαι βέβαιος ότι είναι καλά και μας χαιρετάει...
    Κι εγώ αν τσέπωνα τόσα δολάρια για να πουλήσω ένα "μηχανολογικά trouble free" μάτσο αλουμίνια που με το κιλό δεν αξίζουν ούτε το 1/10 του τραπεζιού που θα κάνει ο Αποστόλης στην παρέα (πάντα με παϊδάκι από άλογο), όχι απλώς καλά θα ήμουν, αλλά μέχρι και μαντήλι καλαματιανό θα σας κούναγα...

    Πάντως όλο χρόνο δεν έχεις κι όλο νέες αναρτήσεις κάνεις...
    Θα αργήσετε να τα συμφωνήσετε με τον Αποστόλη, για να μάθουμε κι εμείς επιτέλους αν μετράει περισσότερο το "μήκος" ή η "τεχνική"...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μην βιάζεσαι.
      Οι ανεβασμένες αναρτήσεις ήταν γρήγορες χωρίς ιδιαίτερα τεχνικό υπόβαθρο.
      Αυτή όμως η ανάρτηση, πρέπει να έχει και οι περισσότερες διαφωνίες πρέπει να είναι τεκμηριωμένες.
      Αυτό θέλει χρόνο "χαλαρό" και ψυχική διάθεση.
      ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ(και ούτε πρόκειται!!!)

      Delete

Ονομάζομαι Τάκης Περρέας και αυτό είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου “ιστολόγιο” το Δικτυακό ημερολόγιο!
Εδώ γράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου, τις μελέτες μου και γενικά ό,τι έχει να κάνει μ' εμένα!
Δεν ζω από το ιστολόγιο, αντίθετα μου αφαιρεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μου. Δεν περιμένω να πλουτίσω λοιπόν ούτε από επισκέψεις, ούτε από “κλικ” σε σελίδες!
Με δεδομένη την ανυπαρξία σχολιασμού και ερωτήσεων, επιτρέπω πιά, μόνο σε μέλη να κάνουν σχόλια και ερωτήσεις. Στην περίπτωση που πραγματικά θέλετε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε, στείλτε ένα e-mail για να εγγραφείτε αυτόματα μέλος!
Κάντε όσες τεχνικές ερωτήσεις θέλετε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες με τον καλύτερο και επεξηγηματικότερο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το ξεκίνησα (άσχετα αν μερικές φορές εγώ ο ίδιος ξεμακραίνω)!