.

Ο λόγος στασίμων 1:1 ενός κεραιοσυστήματος, δεν συνεπάγεται τον 1:1 λόγο μεταφοράς ισχύος, προς την κεραία!

Monday, 7 April 2008

"ΚΑΦΕΝΕΙΑ" και φαφλατάδεςΗ συχνότητες 14.285Mhz και 21.285Mhz παρά των αντιθέτων λεγομένων δεν είναι Ελληνικά «καφενεία»!
Αντίθετα είναι Συχνότητες κλήσεως QRP δοσμένες και αναγνωρισμένες από την IARU.

Σας παρακαλώ να σεβαστείτε αυτούς οι οποίοι συνειδητά επιλέγουν να εκπέμπουν με ισχύς μικρότερες των 5 Βατ και πηγαίνετε στο καλό και λίγο πιο πέρα στην συχνότητα!
Δείτε και στο http://www.qsl.net/kt4or/bandplan.html
Είναι εκνευριστικό να προσπαθείς να ακούσεις και να επικοινωνήσεις με κάποιον με τα λιγότερα δυνατόν Βατ και να βγαίνουν μερικοί εν είδει καφενείου και να μιλάνε με τους…απέναντι!!!
Για την ώρα κρατάω την γλώσσα μου και το χέρι μου αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Θα τους βρίσω και θα τους καταγγείλω και αυτούς και την ΕΕΡ η οποία με την ανοχή της, τους καλύπτει! 
Η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς λέγετε QRP week και είθισται ακόμα και ισχυροί σταθμοί να εκπέμπουν QRP σαν αποτοξίνωση! Όπως κάθε μέρα λοιπόν, τότε ακόμα χειρότερα, βγαίνει ο 1AMA, ο 1APR, ο 5AAD, ο πειρατής ο 1EBN, για να μιλήσουν με την «Αμερική».
«Τι είχες Γιάννη? Τι είχα πάντα!» 360 μέρες τον χρόνο μιλάνε με «Αμερική»! Και τι κάνουν? Ανταλλάσσουν μικρόφωνα!!!
5 μέρες, εκείνο το ρημάδι το ροδάκι δεν μπορούν να το γυρίσουν λιγάκι σε μια άλλη συχνότητα?
Να είστε σίγουροι ότι, όσο περνά από το χέρι μου θα τους τρέξω!
Με τα ίδια μου τ’ αυτιά έχω ακούσει τον Μανώλη τον 5AΑD μαζί με τον 1ΑΜΑ να διώχνουν συναδέλφους από την συχνότητα 14.285Mhz λέγοντας επί λέξει «φύγετε εσείς γιατί ήρθαμε εμείς»!!! Όταν τους είπα ότι αυτά δεν είναι σωστά πράγματα με κατηγόρησαν ότι δεν είμαι «Ελληνόπουλο»!
Ό δε 3CNR με τους τηλεχειρισμούς του βραχέου του, μικροφώνιζε και έβγαζε διάφορους ήχους ανάδρασης για να διώξει τον κόσμο και να «ανοίξει διαδρόμους» όπως λένε! Αλήθεια Μιχαλάκη, ο τηλεχειρισμός στα Βραχέα επιτρέπεται ή πήρες την άδεια από το κόμμα σου?!?
Δεν τελείωσα! I’ll be back!